Test på skärm till dator

 

Test bildskärm till dator

Även om det säljs allt färre stationära datorer idag, finns ändå behovet av en riktigt bra bildskärm för många. Antingen för att få en bättre och större skärm till sin laptop när man jobbar hemma eller för att koppla sin stationära dator till. På denna sida sammanställer vi tester på datorskärmar från experter och konsumenter, för att hitta den skärm som vunnit bäst i test den senaste tiden.

 

Vårt viktigaste krav på skärmen, som ska vara i storleken 24 tum, är att den ska vara optimal för att arbeta på. Den behöver därför vara skarp och vilosam för ögonen, då det kan bli många timmar framför datorn varje dag.

 

Det är alltså inte den bästa skärmen för spel eller avancerad fotoredigering som vi inriktar oss på. Istället handlar det i första hand om den bästa skärmen för "vanligt arbete" vid datorn. Vid spel krävs nämligen en riktigt snabb skärm och när man jobbar med trycksaksproduktion ställs höga krav på färgåtergivningen för att få korrekta färger på skrivaren. Självklart ska dock vår skärm passa semiproffs för t.ex. arbete i PhotoShop.

 

Bästa datorskärmen 2016-2017

Vilken är då den bästa datorskärmen idag, om vi tar hänsyn till både pris, prestanda och kvalité? Där både testresultat och användarupplevelser är viktiga.

Jo, många pekar ut en och samma skärm vilket gör vårt arbete lättare. Det handlar om både experter och konsumenter som menar att en mycket prisvärd och riktigt bra datorskärm är Dell UltraSharp U2412M.

 

 

Bästa skärmen till din dator -  Dell UltraSharp U2412

Bästa bildskärmen just nu - Dell UltraSharp U2412M

 

Se dagens aktuella pris

 

Dell UltraSharp U2412M är en bildskärm som varit med ett tag och som därför hunnits testas rejält av tusentals användare under åren. Det är bra!

Det började år 2009 med modellen U2410 som sedan utvecklats till U2412 och årets tillskott heter U2413. Fantasin flödar som synes inte när det gäller modellnamn, men vad gör väl det när DELL tillverkat en så bra skärm!

 

Denna bildskärm har IPS-teknik istället för den TN-teknik som annars är vanligast idag. Fördelen med detta är bl.a. att den har klar bild, bra skärpa, mycket stor betraktningsvinkel (178 grader) och högkvalitativ färgåtergivning.

 

Upplösningen är 1920x1200 vilket innebär att den har förhållandet 16:10 på bilden. Responstiden är 8 ms, vilket räcker bra för vårt ändamål. Den har även tiltfunktion, vilket innebär att du kan vrida skärmen 90 grader och därmed få en "stående A4" om du vill se en hel sida på en gång.

 

 

Vad är nackdelarna med denna skärm?

Nackdelarna då? Det finns ju självklart även såna på alla produkter och dessa vill vi känna till på förhand, för att kunna väga in dem i vårt beslut. När det handlar om denna datorskärm påpekar vissa användare att den saknar HDMI-kontakt, vilket ibland behövs för att koppla in en ultrabook.

 

Den har inte heller något uttag för högtalare och hörlurar, vilken en del saknar. Annars är de flesta konsumenterna och experttestarna mycket nöjda med denna skärm.

 

Anledningen till att vi har kvar UltraSharp U2412 som vinnare istället för den senaste modellen, U2413, är för att den senaste modellen inte har lika många övertygande testvinster som sin föregångare ännu. Även om U2412 alltså inte är den senaste versionen, står den sig mycket bra och i detta läge föredrar vi säkra kort ett litet tag till.

 

Så köper du skärmen till lägsta pris

När UltraSharp U2412M kom ut i handeln under hösten 2011, kostade den runt 3 000 kr. Ännu idag är det rekommenderade priset runt 3 100 kr som du kan se här på Dells hemsida. Men - när du köper skärmen på internet, får du den betydligt billigare.

 

Hos Dustin Home kan du hitta skärmen för bara 2 490 kronor när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris idag. Frakt tillkommer på priset.

 

Även CDON erbjuder skärmen för bara 2 490 kronor när du klickar här och då ingår dessutom frakt hem till dig!


Hos Misco kostar bildskärmen 2 845 kronor just nu. Frakt tillkommer på priset.

 

Läs mer skärmen här på DELL:s hemsida. Och när du har den bästa skärmen, ska du förstås också läsa våra tester av datorhögtalare för att få veta vilka som är bäst i test just nu.

 

printer-blue-468-60

 

 

Tips: Ska du inte köpa skärm just nu, men vill hålla koll på vad som är bäst i framtiden? Fyll i rutan under den röda pilen! Då skickar vi ett kort mail när det sker uppdateringar på sajten! Smidigt och förstås helt gratis!

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående datorskärm! På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa skärmen till det bästa priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 


Om Bäst i test Guiden