Därför är detta bästa blurayspelaren just nu

 

Test Blurayspelare 2017

Ska du köpa Bluray-spelare och vill veta vilken som är bäst just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det!

 

Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika spelarna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa bluray-spelaren och få minimalt med problem i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig bästa blurayspelare NU!

 

Viktigt att veta innan ditt köp

Tidigare har vi haft DVD-spelare på denna sida, som efter några år byttes ut mot Bluray-spelare istället. Nu är det dags för ytterligare ett steg, då Bluray i Ultra HD blivit verklighet efter många års väntan och förseningar.

 

Under slutet av 2016 började dessa komma ut på marknaden och de har idag en så pass attraktiv prislapp att det inte finns någon anledning att köpa något annat än just en - UHD Bluray-spelare. Detta inte minst eftersom de nya spelarna är bakåtkompatibla, vilket innebär att dina gamla Bluray- och DVD-filmer funkar utmärkt att titta på, även i en Ultra HD spelare.

 

Tänk dock på att du får störst utbyte av din nya 4K-Bluray spelare när du kopplar den till en TV med 4K-upplösning och High Dynamic Range (HDR). Med 4K Ultra HD kan du nämligen se filmer i en upplösning på hela 3840 x 2160 som tillsammans med HDR ger ett större kontrastomfång och en större färgrymd i bilderna.

 

Vill du lära dig mer om vad du behöver för att dra full nytta av tekniken finns det mer att läsa om 4K Ultra HD här.

 

Dessa tillverkare är bäst enligt experterna

Bästa tillverkaren av Blurayspelare idag är enligt experterna Oppo och Panasonic. De får genomgående höga betyg för sina modeller och gör de bästa produkterna.

Samsung och Sony kommer strax därefter, men får inte riktigt lika höga poäng i testerna som de två tillverkarna i toppen.

 

Och så här säger de svenska konsumenterna

När vi tar del av vad användarna tycker om sina blurayspelare, blir bilden snabbt tydlig; De delar uppfattning med experterna! Den blurayspelare som många tycker är bäst och använder som referensprodukt, är ofta från Oppo. Det handlar dock ofta om bluray-spelare som kostar mellan 8 000-18 000 kr, så kanske är det främst är ett märke för entusiaster.

 

Men om längtan efter att se en bra film på bluray är större än plånboken, vad ska man då välja? Jo, då handlar det om att rikta blicken mot Panasonic. Också här hittar vi nämligen många nöjda konsumenter, i alla fall om man undviker de billigaste modellerna.

Även blurayspelarna från Samsung brukar uppskattas av svenskarna, men de når inte samma höga klass som konkurrenten Panasonic.

 

 

Bäst i test - Ultra HD Blurayspelare 2017

Ser vi till vad experter och konsumenter tycker, framkommer en tillverkare och modell extra tydligt. Det handlar om Panasonic och deras flaggskepp DMP-UB900. Detta är den Ultra HD-spelare som just nu hyllas mest, både av experter och konsumenter. Men - priset är avskräckande högt för oss vanliga TV-tittare.

 

Det gör att vi istället riktar uppmärksamheten mot lillebror Panasonic DMP-UB700. Här har vi en riktigt bra Ultra HD Bluray-spelare som bara kostar hälften av flaggskeppet. Och experterna menar att man måste vara en riktig entusiast för att märka skillnaden. Ljud & Bild skriver till exempel; "Panasonic har plockat alla bildmässiga godsaker från toppmodellen UB900 och friserat bort det mesta som är onödigt. Det gör DMP-UB700 till ett väldigt bra köp!"

 

Panasonic DMP-UB700

Bästa Ultra HD blurayspelare just nu: Panasonic DMP-UB700

(Klicka på bilden för mer information på Panasonics hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

Tidigare har vi haft föregångaren och den "vanliga" bluray-spelaren DMP-BDT700 här på Bäst i test Guiden, men denna har nu slutat att tillverkas. Istället har den ersattas av Panasonic DMP-UB700 under 2017 och denna motsvarar den tidigare testvinnaren, men har Ultra HD. Eftersom prislappen är ungefär densamma som för den tidigare modellen, skulle man nästan kunna säga att du får 4K Ultra HD "på köpet".

 

Experterna menar att detta är en synnerligen bra och mycket prisvärd spelare, som sätter en ny standard för hur bra en bild kan bli.

 

Ljud & Bild summerar sitt test från början av 2017 med orden; "Panasonic DMP-UB700 är en välutrustad 'lillebror' till toppmodellen UB900, men i praktiken är det väldigt lite som skiljer de två spelarna i rena prestanda. UB700 har en något billigare fjärrkontroll och färre anslutningar, men exakt lika bra bild- och ljudkvalitet som sin storebror oberoende av bildmaterial. För kräsna men prismedvetna filmfantaster är Panasonics nya UHD Blu-ray-spelare ett solklart val."

 

Pocket-lint håller med och menar att den "har precis lika bra bild som storebror DMP-UB900 och att det är där som styrkan i UB700 framkommer. Den erbjuder fantastisk hantering av Ultra HD Blu-ray-skivor, vilket ger dig ett varmt välkommande till detta framtida format."

What Hi*Fi menar att det är "en trevlig och prisvärd 4K-spelare med massor att tycka om". Tidningen tilldelar den betyget 4 av 5.

 

Trusted Reviews ger den hela 9 av 10 poäng och skriver att "Panasonics DMP-UB700 4K UHD Blu-spelare erbjuder den bästa prestandan i sin klass med sensationell bildkvalitet."

Och Techradar ger den högsta möjliga betyg, 5 av 5, samt en rekommendation om köp och summerar med orden; "När det gäller 4K UHD bildkvalitet, sätter DMP-UB700 en ny standard för pris och prestanda. DMP-UB700 har en oemotståndlig kombination av bildkvalitet, funktioner och pris."

 

Men som vanligt nöjer vi oss inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som ofta har längst erfarenhet av spelaren.

 

De konsumenter som redan köpt Panasonic DMP-UB700 är mycket nöjda med sitt köp och menar att det är en "Riktigt bra och avancerad spelare", "Den utstrålar bra byggkvalitet, fantastisk bild och bra enkla menyer. Jag kan varmt rekommendera denna super UHD-spelare för er filmälskare med en bra UHD/4K tv" , "Är riktigt nöjd med spelaren. Kanonbild när man kör UHD filmer men även vanliga dvd" och "Otrolig bild och fantastiskt ljud. Bästa spelaren jag haft och jag har haft många!"

 

Vad är då nackdelarna med denna Blurayspelare? För som vanligt finns det ju alltid saker som är mindre bra med alla produkter och dessa vill vi ha reda på innan vi handlar, så att vi kan väga in dem i vårt beslut.

När det gäller Panasonic DMP-UB700 är det främst att det är en lite för enkel fjärrkontroll och att det inte finns några analoga utgångar. Annars är alla omdömen genomgående positiva.

 

Läs gärna mer om denna Ultra HD Bluray-spelare på Panasonics hemsida!

 

Här köper du Blurayspelaren till bästa pris

När denna Bluray-spelare presenterades under 2016 kostade den runt 6 000 kronor och listpriset är fortfarande 5 299 kronor som du kan se på Panasonics hemsida. Men du kan köpa den betydligt billigare än så på internet idag.

 

Proshop erbjuder testvinnaren för 4 172 kronor när du klickar här och då ingår dessutom frakten hem till dig!

 

 

Tester på Bluray-spelare 2012-2017

Det görs inte så många jämförelsetester på Blurayspelare, vilket resulterar i att vi får blicka tillbaka några år i tiden för att se trender och tidigare vinnare. Vi har fokuserat på experttester som är utförda år 2012 eller senare eftersom utvecklingen går snabbt inom detta område.

Du läser de senaste testerna, högst upp i listan.

 

Hösten 2016 delade EISA ut priset som Bästa Ultra HD spelare 2016-2017 till Panasonic DMP-UB900. Omdömet om segraren var: "4K HDR-bilder är en klar förbättring jämfört med Full HD BD, överfyllda med detaljer, mjuka färgtoner och extraordinär dynamik. Men det är inte allt Panasonic DMP-UB900 har i rockärmen – fantastisk uppskalning av 1080p-skivor, supersnabb laddning och en välutrustad DLNA-klient gör detta till Blu-ray-spelarnas schweizerkniv, och den hanterar allt mästerligt och utan problem."

 

Tidningen Ljud & Bild testade Ultra HD Bluray-spelare under hösten 2016 och utsåg Panasonic DMP-UB900 till bäst i test med 28 av 30 poäng. Tidningen summerar med orden; "För kräsna användare är Panasonics första UHD Blu-ray-spelare ett naturligt val. Här får man topprestanda för pengarna, med knivskarp och övertygande bildkvalitet och inte minst en rejäl byggkvalitet." Samsung UBD-K8500 utsågs till Bästa köp på grund av sin prisvärdhet. Den tar andraplatsen med 25 av 30 poäng i detta test.

 

Sommaren 2016 tilldelade EISA priset "Bästa Bluray-spelare 2015-2016" till Pioneer BDP-LX88. Motiveringen löd: "Välsignad med underbar design och en tung mekanisk konstruktion gör Pioneers BDP-LX88 premium i alla avseenden. Dess prestanda och funktionsuppsättning gör maskinen väldigt universell. Totalt sett är detta flaggskepp perfekt för såväl hemmabio som musik."

 

Hösten 2014 fick Panasonic DMP-BDT700 utmärkelsen "Bästa blurayspelare 2014-2015" av EISA.

 

Utmärkelsen "Bästa Blu-ray spelare 2012-2013" tilldelades Panasonic DMP-BDT500 av EISA.

 

Tidningen Ljud & Bild / Aftonbladet testade "3 smarta Bluray" i december 2012. Bäst i test med omdömet "Briljant bild, tyst och snabb" blev Panasonic DMP-BDT500. Denna spelare fick 28 av 30 poäng och högsta möjliga betyg (6 av 6).

 

 

En bra TV är förstås ett krav om du ska ha nytta av kvalitén hos en Bluray-spelare. Att koppla den till din gamla trotjänare från 00-talet är ingen större idé. Se istället våra tester av TV för att få reda på hur du gör ett bra kompletterade inköp till denna Bluray spelare. Och se även till att du har de bästa surroundhögtalarna till din nya anläggning.

 

Även om prislappen på denna Bluray inte är högre än vad ett SMS-lån skulle täcka upp för, är detta inte att rekommendera. Titta istället på ett banklån med bra ränta, om du behöver låna pengar för detta eller något annat inköp.

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående spelare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa blurayspelaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.  • Köp billigast på nätet
  • 4172 kr

     

    Köp din nya blurayspelare här
Om Bäst i test Guiden