Bluray skivor

 

Test Bluray spelare

Ska du köpa ny Bluray-spelare och vill veta vilken som är bäst just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst igenom alla tester som gjorts den senaste tiden, i tidningar, på testlabb och på internet. Allt för att hitta den bästa bluray-spelaren idag och få minimalt med problem i framtiden. Och inte nog med det!

 

Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika spelarna som finns att köpa just nu . Detta har vi nu sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika dåliga köp.

 

Jag vet redan allt jag vill veta, visa mig vinnaren NU!

 

Så ser framtiden ut för Bluray

Tillverkare av optiska spelare har hamnat lite på efterkälken när företag som Netflix, Youtube och Amazon erbjudit 4K upplösning sedan länge. Under våren 2015 presenterade dock Blu-ray Disc Association specifikationen för nästa generation. Det blir formatet 4K Ultra HD och dessa spelare kommer att förutom gamla blurayskivor också kunna spela upp innehåll i upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar.

 

Skivorna uppgraderas också och kommer att kunna lagra mellan 66 och 100 GB data, att jämföra med mellan 25 och 50 GB för dagens blurayskivor.

 

Samsung räknar med att presentera den första spelaren under slutet av 2015. Läs mer om 4K Ultra HD här.

 

 

Vilka tester finns på Blurayspelare?

Det görs inte så många tester på Blurayspelare längre, vilket gör att vi måste blicka tillbaka några år i tiden för att se trender och tidigare vinnare. Vi har dock fokuserat på experttester som är utförda år 2012 eller senare eftersom utvecklingen går snabbt inom detta område. Lyckligtvis är kvalitén hög och jämn på de flesta spelarna idag, vilket kan vara tryggt att känna till.

 

Tidningen Ljud & Bild / Aftonbladet gjorde ett test i januari 2012, där de jämförde fem värstingmodeller. Bäst i test blev Cambridge Audio Azur 751BD och Oppo BDP-95 som båda fick full pott. Dessa har dock en prislapp runt 10 000 kr och är därför inte riktade till "vanliga konsumenter" i första hand.

 

När Råd & Rön gjorde nya tester hösten 2012 blev bästa bluray-spelare LG BP620N med 81 poäng. LG BP420N kom på andraplats med 79 poäng.

 

Tidningen Ljud & Bild / Aftonbladet testade "3 smarta Bluray" i december 2012. Bäst i test med omdömet "Briljant bild, tyst och snabb" blev Panasonic DMP-BDT500. Denna spelare fick 28 av 30 poäng och högsta möjliga betyg (6 av 6).

 

Utmärkelsen "Bästa Blu-ray spelare 2012-2013" tilldelades Panasonic DMP-BDT500 av EISA.

 

Hösten 2014 fick Panasonic DMP-BDT700 utmärkelsen "Bästa blurayspelare 2014-2015" av EISA.

 

Sommaren 2016 tilldelade EISA priset "Bästa Bluray-spelare 2015-2016" till Pioneer BDP-LX88. Motiveringen löd: "Välsignad med underbar design och en tung mekanisk konstruktion gör Pioneers BDP-LX88 premium i alla avseenden. Dess prestanda och funktionsuppsättning gör maskinen väldigt universell. Totalt sett är detta flaggskepp perfekt för såväl hemmabio som musik."

 

Hösten 2016 delade EISA ut priset som Bästa Ultra HD spelare 2016-2017 till Panasonic DMP-UB900. Omdömet om segraren var: "4K HDR-bilder är en klar förbättring jämfört med Full HD BD, överfyllda med detaljer, mjuka färgtoner och extraordinär dynamik. Men det är inte allt Panasonic DMP-UB900 har i rockärmen – fantastisk uppskalning av 1080p-skivor, supersnabb laddning och en välutrustad DLNA-klient gör detta till Blu-ray-spelarnas schweizerkniv, och den hanterar allt mästerligt och utan problem."

 

Vilken är den bästa tillverkaren enligt svenska konsumenter?

När vi tar del av vad användarna tycker om sina blurayspelare, blir bilden snabbt tydlig. Den bluray som många tycker är bäst och använder som referensprodukt, är ofta en spelare från Oppo. Dock handlar detta om priser runt 7 000-14 000 kr, så det kanske främst är ett märke för entusiaster.

 

Men om längtan efter att se en bra film på bluray är större än plånboken, vad ska man då välja? Ja, då handlar det om att rikta blicken mot Panasonic eller Pioneer. Här hittar vi nämligen många nöjda konsumenter, i alla fall om man undviker de billigaste bluray-spelarna under 1 300 kr.

 

Bäst i test - Bluray spelare 2016-2017

Ser vi till vad både experter och konsumenter tycker, framkommer en spelare extra mycket. Det handlar om Panasonic och deras prisbelönta DMP-BDT700.

 

 

Bäst i test bland BluRay-spelare

Vinnaren som bästa blurayspelare med 3D: Panasonic DMP-BDT700

Klicka på bilden för mer information på Panasonics hemsida

 

Se dagens aktuella pris

 

Tidigare har vi haft föregångaren DMP-BDT500 här på Bäst i test Guiden, men denna är slutsåld och DMP-BDT700 är sedan våren 2014 en värdig efterträdare.

 

Experterna ger denna Bluray mycket höga betyg och menar att Panasonic DMP-BDT700 är en spelare som "har briljant bild i HD-kvalitet som visar imponerande detaljer." Bilderna kan skalas upp till THX-certifierad 4K-upplösning och detta fungerar mycket bra. Ljudet är också riktigt bra, den har inbyggt trådlöst nät (WiFi) och kan även spela upp från USB och SD-kort. Den är dessutom tyst, robust byggd och mycket snabb i uppstarten.

 

DMP-BDT700 har blivit utsedd till Bästa bluray 2014-2015 av EISA och tidningen What HI*FI gav högsta poäng, 5 av 5, till denna Bluray-spelare under hösten 2014. Trusted Reviews ger den näst högsta betyg, 9 av 10 i alla kategorier; Design, prisvärde, funktion och prestanda.

 

Men som vanligt nöjer vi oss inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har störst erfarenhet av spelaren.

 

De konsumenter som redan köpt Panasonic DMP-BDT700 är mycket nöjda med sitt köp och menar att den är snabb, snygg och har mycket bra bild. Den ger även en kvalitékänsla och många uppskattar att den går att styra med sin smartphone (via app). Den har dessutom upplysta knappar på fjärrkontrollen och många inställningsmöjligheter för dig som är intresserad av det.

 

Vad är då nackdelarna med denna Blurayspelare? För som vanligt finns det ju alltid mer eller mindre irriterande saker med alla produkter och dessa vill vi ha reda på innan vi handlar, så att vi kan väga in dem i vårt beslut.

När det gäller Panasonic DMP-BDT700 är det främst fjärrkontrollen som känns lite plastig och inte ger samma höga känsla som själva spelaren. Några tycker också att den är lite för dyr, men att man får mycket för pengarna. Annars är alla omdömen väldigt positiva vilket ökar chansen att även du kommer att känna dig nöjd med ditt inköp.

 

Här köper du Blurayspelaren till lägsta pris

När denna Bluray-spelare presenterades under 2014 kostade den runt 6 000 kronor, men idag kan du köpa den betydligt billigare på internet.

 

Du köper denna Bluray billigast idag hos Proshop som erbjuder testvinnaren för bara 4 790 kr när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris idag och frakten hem till dig är gratis!

 

 

En bra TV är förstås ett krav om du ska ha nytta av kvalitén hos en Bluray-spelare. Att koppla den till din gamla trotjänare från 90-talet är ingen större idé. Se istället våra tester av TV för att ta reda på hur du gör ett bra kompletterade inköp till denna Bluray. Och se även till att du har de bästa surroundhögtalarna till din nya anläggning.

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående spelare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa blurayspelaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.

 

Även om prislappen på denna Bluray inte är högre än vad ett SMS-lån skulle täcka upp för, är detta inte att rekommendera. Titta istället på ett banklån med bra ränta, om du behöver låna pengar för detta eller något annat inköp.

   • Köp billigast på nätet
  • 4790 kr

     

    Köp din nya blurayspelare här
Om Bäst i test Guiden