Se den bästa dammsugaren just nu!

 

Test av dammsugare 2017

Vill du veta vilka dammsugare som vunnit 'bäst i test' den senaste tiden? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla dammsugartester och sedan sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika dåliga köp och framtida problem. Med en bra dammsugare ökar dessutom chansen att städningen går snabbare och blir roligare.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig testvinnaren NU!

 

Dessa experttester kan du ta del av

Dammsugartester är återkommande i flera tidningar och de som står för de flesta testerna är Råd & Rön. Här nedan ser du de tester som kan vara intressanta att ta del av innan ditt köp.

 

Under sommaren 2012 testade Råd & Rön dammsugare. Electrolux ZUSG3901 och Electrolux ZUS3932 blev bäst i test och fick 78 poäng vardera.

Därefter hittar vi Electrolux ZUS3922 och Electrolux ZG8800 som fick 77 poäng vardera. Electrolux är alltså sin egen största konkurrent, enligt Råd & Rön.

 

Traditionsenligt kom Råd & Rön med nya tester av dammsugare under sommaren 2013. Inget har dock ändrats i toppstriden sedan 2012; Electrolux gör fortfarande de bästa dammsugarna. Dock ska man vara medveten om att det bara skiljer 5 poäng mellan de 20 (!) översta dammsugarna på listan. Därmed kan vi konstatera att även Miele, Philips och Bosch gör bra dammsugare.

 

Intressant kan det också vara att se längst ned på listan av de 87 testade dammsugarna hos Råd och Rön. Där hittar vi nämligen tillverkare som Rowenta, Hoover, Dyson och Samsung. Detta är alltså märken som du bör undvika att köpa, enligt tidningen.

 

ICA Kuriren testade dammsugare i januari 2013 och bäst i test blev Miele S6230 med full poäng. Även Bosch BSGL52237 fick betyget 5 av 5 och båda dessa dammsugare tillhör den övre prisklassen med en prislapp över 2 500 kr. På jumboplats som sämsta dammsugare hamnar bl.a. Coline, Hoover och Dirt Devil.

 

I Råd & Röns uppdaterade lista från sommaren 2014 med 48 dammsugare blev Electrolux UOORIGINWR UltraOne bäst i test med 78 poäng. På andraplats av de dammsugare som är aktuella idag, hittar vi Electrolux UMORIGIN UltraOne Mini samt Miele S8330 som fick 76 poäng vardera.

 

Aftonbladet / WiseGuide testade, under hösten 2014, sex dammsugare som följer de nya energikraven. Bäst i test blev Miele Compact C2 EcoLine som fick 4 PLUS. På andraplats kom Electrolux UltraSilencer ZUSORIGINR, som också fick 4 av 5 PLUS i betyg.

 

Dagens Nyheter / Testfakta (SLG laboratorium, Tyskland) undersökte sju energisnåla dammsugare (max 1600 watt) under våren 2015 och kom fram till att den bästa dammsugaren 2015 heter Electrolux ZUOGREEN. Den blev vinnare eftersom den har bra dammupptagningsförmåga och väldigt låg ljudnivå. Dammsugaren får också ett högt betyg av testpanelen för sin användarvänlighet.

 

Råd & Rön har 36 dammsugare i sin sammanställning från sommaren 2015. Bäst i test med 73 poäng blev testets dyraste dammsugare Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO som har en prislapp runt 5 000 kronor.

Intressant är också att Philips tar silverplatsen med sin modell FC8721 (säljs även som FC8722 och FC8723). Denna dammsugare fick 71 poäng och är betydligt mer prisvärd.

 

TV-programmet PLUS testade de storsäljande märkena Nilfisk, Electrolux, Philips och Miele under hösten 2015 för att se vilken tillverkare som gör den bästa dammsugaren just nu. Undersökningen delades in i tre deltest och vinnaren i samtliga test blev Electrolux Ultrasilencer Zusgreen som förstås också fick titeln Bäst i test.

 

Expressen / Testfakta testade 7 dammsugare i februari 2016 och utsåg Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ till bästa dammsugare. Omdömet blev "Mycket bra dammupptagning och låg ljudnivå" och betyget 4,2 av 5,0. Betygen i detta test blev dock genomgående höga och Bosch och Siemens kom på delad andraplats med betyget 4,1.

 

Råd & Rön har hela 92 dammsugare i sin testsammanställning från december 2016 och överst på listan med 74 poäng står Miele Complete C3 Excellence EcoLine. Men toppstriden är hård och med bara 1 poäng mindre hittar vi både Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO och Miele Compact C2 Excellence EcoLine.

Eftersom detta är en heltäckande undersökning är det också intressant att ta del av bottenplatserna i listan och där hittar vi dammsugare från bland annat Clatronic, Dirt Devil, Severin och Andersson. Detta är alltså de sämsta dammsugarna enligt tidningen och tillverkare som du ska undvika om du vill köpa en bra dammsugare.

 

Här är bästa dammsugaren 2017

Under 2015 presenterades Electrolux SilentPerformer SP1GREEN. Denna dammsugare har föregåtts av tidigare modeller som också uppskattats av både svenska konsumenter och experter.

 

Bästa dammsugaren - Electrolux SilentPerformer SP1GREEN

Uppskattad av både experter och konsumenter - Electrolux SilentPerformer SP1GREEN

(Klicka på dammsugaren för mer information på Electrolux hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

Electrolux SilentPerformer SP1GREEN har en motoreffekt på bara 700 watt vilket innebär att den klarar de stängare krav på dammsugare som ställs från 1 september 2017. Det här gör dessutom att den hamnar i energiklass A.

 

Ljudnivån är bara 72 dB. Den väger 6,3 kg och är därför smidig att jobba med vid städningen. Den har också en miljöprofil, vilket bland annat innebär att 65 procent av dammsugaren består av återvunnen plast.

 

Självklart har den HEPA12-filter som alla moderna dammsugare och detta fångar upp 99,99 % av dammet i rummet. Det gör att den har bästa möjliga betyg (A) i partikelutsläpp. Det är goda nyheter för alla allergiker!

 

I Råd & Röns test av hela 92 dammsugare kom denna på en delad tredjeplats med 71 poäng. Det är bara 3 poäng under den betydligt dyrare testvinnaren från Miele. Eftersom den är mycket prisvärd fick den utmärkelsen "Bra köp" av Råd & Rön.

 

Konsumenterna som redan köpt denna dammsugare är också mycket nöjda. Genomsnittsbetyget från 40 konsumenter är hela 4,8 av 5 poäng och användarna skriver bland annat; "Lätt, tyst och smidig. Bra sugförmåga. Lång sladd gör att man når runt i hela huset.", "Trots att den har bästa energiklassen är den ordentligt kraftig. På maxeffekten så suger den verkligen fast i mattan." , "Den känns ordentlig och med bra kvalitet och inte som de tidigare jag haft. Jag är nöjd med mitt köp", "Jag ville köpa en prisvärd och tystgående dammsugare. Denna motsvarar alla mina krav och önskemål."

 

Finns det några nackdelar då? Dessa vill vi ju också känna till innan inköpet så att vi kan väga in dem i vårt beslut. Ja, det som en del konsumenter tar upp är att det medföljande borstmunstycke har för styv borst och att dammsugarmunstycket lätt sugs fast mot underlaget. En del påpekar också att dammsugaren låter mer än de förväntat sig, men annars är de väldigt positiva.

 

Läs mer om dammsugaren på Electrolux hemsida.

 

Så köper du dammsugaren till bästa pris

Som du kan se på Electrolux hemsida kostar dammsugaren 1 895 kronor men du kan köpa den betydligt billigare än så på internet.

 

Tretti erbjuder dammsugaren idag för bara 1 097 kronor när du klickar här och frakten hem till dig kostar inget.

 

Också WhiteAway erbjuder dammsugaren för bara 1 097 kronor just nu och frakten hem till dig är dessutom gratis.

 

Hos Enemo kan du få dammsugaren för 1 190 kronor när du klickar här och då ingår frakt hem till dig!

 

Hos den uppskattade e-butiken Billig Teknik finns den för 1 295 kronor just nu! Frakt på 49 kronor tillkommer dock på priset.

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående dammsugare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa dammsugaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.

 

 

Tidigare kvalitetsproblem hos Electrolux

Här på Bäst i test Guiden lyssnar vi alltid på vad konsumenterna tycker om sina produkter. Det är dem som har den bästa uppfattningen när det gäller den långsiktiga hanteringen och deras åsikter är därför värdefulla att väga in.

 

Under 2011-2014 kunde vi på så vis konstatera att testvinnarna från Electrolux visserligen var väldigt bra, men inte speciellt länge. Det var flera konsumenter som upplevde problem efter en tid. Det handlade oftast om plastdetaljer som sprack eller gick sönder, t.ex. golvmunstycket eller handtaget. En del berättade att de fått dessa delar utbytta - ibland flera gånger. Visserligen går det på garantin och du kan även hävda din reklamationsrätt men det är ändå orsak till irritation och extraarbete.

 

Det verkar helt enkelt vara konstruktionsmissar på flera tidigare dammsugare från Electrolux, där modellerna Z8820 och ZUS3922 utmärkt sig extra negativt. En hel del kretskort i dessa modeller har också gått sönder. Testvinnare enligt proffsen, men de ska ju hålla mer än 2 år och detta villkor verkar tyvärr inte tidigare modeller från Electrolux levt upp till.

 

Tummen upp för det viktigaste städredskapet - Dammsugaren!

Med en bra dammsugare blir städningen roligare och går snabbare!

 

Efter städningen kan det vara skönt att pusta ut med en kopp kaffe. Vi har tagit reda på vilken kaffebryggare som vunnit bäst i test. På sidan med tester på diskmaskiner kan du se vilken diskmaskin som är bäst just nu och vi har även sammanställt aktuella tester på tvättmaskiner.

 

Om du har större inköp på gång kanske du behöver ta ett lån. Se då till att få lägsta möjliga ränta från ett ställe utan avgifter och dolda kostnader. Vi hjälper dig på sidan med bra banklån med låg ränta.


Om Bäst i test Guiden