Se den bästa dammsugaren just nu!

 

Test av dammsugare 2017

Vill du veta vilka dammsugare som vunnit 'bäst i test' den senaste tiden? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla dammsugartester och sedan sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika dåliga köp och framtida problem. Med en bra dammsugare ökar dessutom chansen att städningen går snabbare och blir roligare.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig testvinnaren NU!

 

Dessa experttester kan du ta del av

Dammsugartester är återkommande i flera tidningar och vi väljer att fokusera på tester från 2013 och senare. Här nedan ser du de tester som kan vara intressanta att ta del av innan ditt dammsugarköp.

 

Traditionsenligt kom Råd & Rön med sina tester av dammsugare under sommaren 2013. Electrolux gör fortfarande de bästa dammsugarna enligt tidningen, men man ska vara medveten om att det bara skiljer 5 poäng mellan de 20 (!) översta dammsugarna på listan. Därmed kan vi konstatera att även Miele, Philips och Bosch gör bra dammsugare.

Intressant kan det också vara att se längst ned på listan av de 87 testade dammsugarna hos Råd och Rön. Där hittar vi nämligen tillverkare som Rowenta, Hoover, Dyson och Samsung. Detta är alltså märken som du bör undvika att köpa, enligt tidningen.

 

ICA Kuriren testade dammsugare i januari 2013 och bäst i test blev Miele S6230 med full poäng. Även Bosch BSGL52237 fick betyget 5 av 5 och båda dessa dammsugare tillhör den övre prisklassen med en prislapp över 2 500 kr. På jumboplats som sämsta dammsugare hamnar bl.a. Coline, Hoover och Dirt Devil.

 

I Råd & Röns uppdaterade lista från sommaren 2014 med 48 dammsugare blev Electrolux UOORIGINWR UltraOne bäst i test med 78 poäng. På andraplats av de dammsugare som är aktuella idag, hittar vi Electrolux UMORIGIN UltraOne Mini samt Miele S8330 som fick 76 poäng vardera.

 

Aftonbladet / WiseGuide testade, under hösten 2014, sex dammsugare som följer de nya energikraven. Bäst i test blev Miele Compact C2 EcoLine som fick 4 PLUS. På andraplats kom Electrolux UltraSilencer ZUSORIGINR, som också fick 4 av 5 PLUS i betyg.

 

Dagens Nyheter / Testfakta (SLG laboratorium, Tyskland) undersökte sju energisnåla dammsugare (max 1600 watt) under våren 2015 och kom fram till att den bästa dammsugaren 2015 heter Electrolux ZUOGREEN. Den blev vinnare eftersom den har bra dammupptagningsförmåga och väldigt låg ljudnivå. Dammsugaren får också ett högt betyg av testpanelen för sin användarvänlighet.

 

Råd & Rön har 36 dammsugare i sin sammanställning från sommaren 2015. Bäst i test med 73 poäng blev testets dyraste dammsugare Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO som har en prislapp runt 5 000 kronor.

Intressant är också att Philips tar silverplatsen med sin modell FC8721 (säljs även som FC8722 och FC8723). Denna dammsugare fick 71 poäng och är betydligt mer prisvärd.

 

TV-programmet PLUS testade de storsäljande märkena Nilfisk, Electrolux, Philips och Miele under hösten 2015 för att se vilken tillverkare som gör den bästa dammsugaren just nu. Undersökningen delades in i tre deltest och vinnaren i samtliga test blev Electrolux Ultrasilencer Zusgreen som förstås också fick titeln Bäst i test.

 

Norska Klikk testade 7 dammsugare i december 2015 och utsåg Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN+ till bäst i test med betyget 5 av 6. Tidningen skriver att dammsugaren "är mycket lätt att använda, tar upp damm bra och är den tystaste i testet." Även Nilfisk Elite fick samma betyg och omdömet blev; "Bra dammupptagningsförmåga både på mattor och hårda golv."

En delad andraplats, med betyget 4 av 6, gick till Philips Performer Expert FC8723 och Miele Compact C2.

 

Expressen / Testfakta testade 7 dammsugare i februari 2016 och utsåg Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ till bästa dammsugare. Omdömet blev "Mycket bra dammupptagning och låg ljudnivå" och betyget 4,2 av 5,0. Betygen i detta test blev dock genomgående höga och Bosch och Siemens kom på delad andraplats med betyget 4,1.

 

Råd & Rön har hela 92 dammsugare i sin testsammanställning från december 2016 och överst på listan med 74 poäng står Miele Complete C3 Excellence EcoLine. Men toppstriden är hård och med bara 1 poäng mindre hittar vi både Electrolux UltraOne ZUOQUATTRO och Miele Compact C2 Excellence EcoLine.

Eftersom detta är en heltäckande undersökning är det också intressant att ta del av bottenplatserna i listan och där hittar vi dammsugare från bland annat Clatronic, Dirt Devil, Severin och Andersson. Detta är alltså de sämsta dammsugarna enligt tidningen och tillverkare som du ska undvika om du vill köpa en bra dammsugare.

 

Energimyndigheten testade dammsugare i maj 2017 och fokus låg på att mäta energiförbrukning, sugförmåga och buller. Anledningen till testet var att alla nya dammsugare måste ha en effekt under 900 watt från 1 september 2017.

Alla de 10 dammsugarna var genomgående bra och största skillnaden blev ljudeffektnivån (bullret) som låg mellan 59-83 decibel. Bäst dammupptagning hade Bosch BGL 8PET1 tätt följd av Electrolux ZUOGREEN+.

 

 

Här är bästa dammsugaren 2017

Den dammsugare som just nu rekommenderas i flera experttester och som dessutom uppskattas mycket av de svenska konsumenterna är en dammsugare från Philips. Och modellen heter Performer Expert FC8721.

 

Bästa dammsugaren - Philips Performer Expert FC8721

Uppskattad av både experter och konsumenter - Philips FC8721

(Klicka på dammsugaren för mer information på Philips hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

Philips Performer Expert FC8721 har en motoreffekt på bara 650 watt vilket innebär att den klarar de stränga krav på dammsugare som ställs från den 1 september 2017. Det här gör dessutom att den hamnar i energiklass A. Den är även toppklassad som A för rengöringsprestanda på hårda golv.

 

Den har 11 meters räckvidd vilket innebär att du kan dammsuga stora ytor utan att behöva byta vägguttag. Den väger bara 5 kg och är därför smidig att jobba med under städningen. Ljudnivån är 78 dB.

 

Philips FC8721 har ett HEPA13-filter som tar bort 99,95 % av allergenerna från katt- och hundhår, dammkvalster och pollen. Det gör att den har bästa möjliga betyg (A) i partikelutsläpp. Dessutom är den certifierad som allergivänlig av ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Det är goda nyheter för alla allergiker!

 

Så säger experter och konsumenter

I Råd & Röns test av hela 92 dammsugare år 2016 kom Philips FC8721 på en delad tredjeplats med 71 poäng. Det är bara 3 poäng under den betydligt dyrare testvinnaren från Miele. Eftersom den är mycket prisvärd fick den utmärkelsen Bra köp av Råd & Rön.

 

Våren 2017 blev den dessutom utsedd till Bäst i test av Danska Tænk. Den fick toppbetyg bland annat för sin stora dammsugarpåse och den enkla regleringen av sugeffekten.

 

I Norska Klikks undersökning kom Philips Performer Expert FC8723 på en delad andraplats, med betyget 4 av 6. Omdömet blev; "En genomgående bra dammsugare. Ganska bra upptagning på mattor och mycket bra på hårda golv. Denna dammsugare har också testets bästa munstycke, som glider lätt och stadigt på alla underlag."

 

Konsumenterna som redan köpt denna dammsugare är också mycket nöjda. Genomsnittsbetyget från över 60 konsumenter är hela 4,7 av 5 poäng och användarna skriver bland annat; "En stark dammsugare för en familj med dammallergiska personer i hushållet. Städar verkligen rent. Dessutom lätt att bära (har en ovanvåning)." , "Detta är den bästa dammsugare jag har haft, helt otrolig. Perfekt med många olika munstycken som följer med." , "Mycket för pengarna. Bra och tystgående med extra tillbehör. Mycket nöjd!" , "Slangen och munstyckena verkar vara i bra kvalitet" , "Den suger bra, har lång sladd, är relativt tyst och den välter inte i tid och otid som min gamla gjorde." , "Jag kan verkligen rekommendera denna dammsugare. Du kommer inte att ångra dig."

 

Finns det några nackdelar då? Dessa vill vi ju också känna till innan inköpet så att vi kan väga in dem i vårt beslut. Ja, det som en del konsumenter tar upp är att de tycker att den låter lite för mycket och några anser att munstycket är lite högt och tungt, men annars är de väldigt positiva.

 

Läs gärna mer om dammsugaren på Philips hemsida.

 

Så köper du dammsugaren till bästa pris

Som du kan se på Philips hemsida kostar dammsugaren 2 399 kronor men du kan köpa den betydligt billigare än så på internet.

 

Tretti säljer den för bara 1 669 kronor när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris idag och då ingår dessutom frakten hem till dig!

 

Även hos Coolshop kan du få den för bara 1 669 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är gratis!

 

Också Webhallen erbjuder dammsugaren för bara 1 669 kronor när du klickar här! Priset är inklusive frakt för en rättvisare jämförelse mot de övriga butikerna.

 

Även WhiteAway erbjuder dammsugaren för bara 1 669 kronor just nu och frakten hem till dig är dessutom gratis.

 

Föredrar du att handla hos NetOnNetfinns den här för 1 790 kronor! Som vanligt hos NetOnNet är frakten gratis!

 

Hos CDON kan du få dammsugaren för 1 999 kronor när du klickar här och frakten hem till dig kostar inget extra.

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående dammsugare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa dammsugaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.

 

 

Tidigare kvalitetsproblem hos Electrolux

Här på Bäst i test Guiden lyssnar vi alltid på vad konsumenterna tycker om sina produkter. Det är dem som har den bästa uppfattningen när det gäller den långsiktiga hanteringen och deras åsikter är därför värdefulla att väga in.

 

Under 2011-2014 kunde vi på så vis konstatera att testvinnarna från Electrolux visserligen var väldigt bra, men inte speciellt länge. Det var flera konsumenter som upplevde problem efter en tid. Det handlade oftast om plastdetaljer som sprack eller gick sönder, t.ex. golvmunstycket eller handtaget. En del berättade att de fått dessa delar utbytta - ibland flera gånger. Visserligen går det på garantin och du kan även hävda din reklamationsrätt men det är ändå orsak till irritation och extraarbete.

 

Det verkar helt enkelt vara konstruktionsmissar på flera tidigare dammsugare från Electrolux, där modellerna Z8820 och ZUS3922 utmärkt sig extra negativt. En hel del kretskort i dessa modeller har också gått sönder. Testvinnare enligt proffsen, men de ska ju hålla mer än 2 år och detta villkor verkar tyvärr inte tidigare modeller från Electrolux levt upp till.

 

Tummen upp för det viktigaste städredskapet - Dammsugaren!

Med en bra dammsugare blir städningen roligare och går snabbare!

 

Efter städningen kan det vara skönt att pusta ut med en kopp kaffe. Vi har tagit reda på vilken kaffebryggare som vunnit bäst i test. På sidan med tester på diskmaskiner kan du se vilken diskmaskin som är bäst just nu och vi har även sammanställt aktuella tester på tvättmaskiner.

 

Om du har större inköp på gång kanske du behöver ta ett lån. Se då till att få lägsta möjliga ränta från ett ställe utan avgifter och dolda kostnader. Vi hjälper dig på sidan med bra banklån med låg ränta.


Om Bäst i test Guiden