Test på bästa datorhögtalarna

 

Test högtalare till dator

Är du på jakt efter ett par riktigt bra högtalare till din dator? Då har du kommit helt rätt! Vi har gått igenom alla experttester och läst utlåtanden från 100-tals svenska konsumenter för att komma fram vilka datorhögtalare som är bäst just nu!

 

Oavsett om du ska köpa högtalare till din stationära eller bärbara dator, vet vi vad som vunnit bäst i test den senaste tiden. Faktiskt är det så att surroundsystemet (med 5.1 ljud) visserligen är till datorer, men av sån hög kvalité att det även passar utmärkt som ljudanläggning för till hemmabio!

 

 

Bäst i test datorhögtalare 2016-2017

Det vi vill ha är ett par riktigt bra PC-högtalare som fungerar för att lyssna på musik genom t.ex. Spotify. För visst lyssnar väl du också allt oftare på musik via datorn än med stereon? Högtalarna ska även vara anpassade för att se på film, YouTube-klipp och Play (t.ex. SVT Play). De ska fungera för att jobba med ljud och filmer för hemmabruk. Just ja - de ska på plats på skrivbordet också!

 

Eftersom ljudet blir allt viktigare på datorn, är ett bra ljudsystem värdefullt att köpa. Och efter att vi tagit del av både proffstestare och åsikter från användare, kan vi presentera två förslag nedan. Den första anläggningen passar extra bra för dig som vill ha högtalare med surroundljud. Och det andra förslaget, längre ned på denna sida, är lämpligt för dig som tycker att det räcker med två högtalare och en subwoofer.

 

Och det bästa av allt; Oavsett vilket system som du väljer, får du det som är Bäst i test!

 

Bästa datorhögtalarna 5.1

Test av datorhögtalare för surround

Test av datorhögtalare - Vinnare med 5.1 system: Logitech Z906

 

Se dagens aktuella pris

 

Här har du ett surroundsystem på totalt 500 watt som är synnerligen uppskattat av både experter och vanliga konsumenter. Högtalarna är på 67 watt vardera och den tunga subwoofern är på 165 watt med ett 8" baselement.

 

För att vara ärlig är detta ett ljudsystem som är nästan för bra för att "bara" koppla till datorn. Det är nämligen ett högtalarpaket som är tillräckligt vasst för att skapa ett riktigt bra hemmabiosystem med!

 

Experterna menar att detta är ett mycket välbyggt och prisvärt system som har ett kraftfullt basljud. Den har många ingångar för ljudkällorna, vilket är positivt - Du hittar både digitala och analoga ljudingångar.

 

Ljudkvaliteten är i toppklass. Systemet är THX-certifierat och det är en Dolby Digital samt DTS-förstärkare som ser till att ljudet avkodas på bästa möjligt sätt.

 

Konsumenterna tycker att det är riktigt bra ljud och ger omdömen i stil med "otroligt bra system" och "ett av mina bästa köp jag någonsin gjort." Även priset får beröm! Trots att det rekommenderade priset från Logitech är 4 400 kr så menar de att det är ett "Helt klart prisvärt system, allting fungerar super!"

Många använder Logitech Z906 som hemmabioanläggning då systemet nästan är för kraftfullt för att ha som datorhögtalare.

 

Läs gärna några av de 28 recensioner som finns här. Där får du veta allt om vad dem som redan köpt dessa högtalare tycker om sitt köp.

 

Nackdelarna med dessa datorhögtalare

Som med alla produkter, finns det förstås även några nackdelar. Dessa vill vi gärna känna till innan vårt inköp, för att kunna väga in dem i vårt beslut. Det som konsumenterna och experterna påtalar som svagheter med dessa högtalare är att det saknas HDMI-ingång.

 

Flera påpekar också att det inte medföljer några väggfästen, vilket är en nackdel om du tänkt montera högtalarna på väggen. Och en del menar att fjärrkontrollen inte är speciellt snygg eller väldesignad. Inget som påverkar ljudet förstås, men är en del i helhetsupplevelsen.

 

Så köper du de bästa surroundhögtalarna till det lägsta priset

Rekommenderat pris för dessa högtalare är 4 400 kr som du kan se här på Logitechs hemsida. Men du kan hitta dem betydligt billigare än så idag!

 

Bästa priset på dessa datorhögtalare hittar du på internet. Du kan köpa dem på REA hos NetOnNet för bara 2 790 kr inklusive frakt när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris idag!

 

Även hos CDON kan du få dem för bara 2 790 kronor här! Och frakten hem till dig bjuder de på!

 

Även Dustin home erbjuder dem för 3 309 kronor när du klickar här och frakten är gratis!

 

 

 

Bästa datorhögtalarna 2.1

 

Testvinnare högtalare för PC 2.1-ljud

Test av datorhögtalare - Vinnare för 2.1 system: Logitech Z623

 

Se dagens aktuella pris

 

Enligt testarna är detta en av de bästa högtalarna som du kan köpa till din dator idag. Det är ett system på 200 watt; 35 watt per kanal samt en subwoofer på 130 watt.

 

Experterna konstaterar att detta är ett prisvärt och mycket bra system med flera anslutningsmöjligheter bl.a. två 3,5 mm-ingångar. Det är lätt att justera basen till den nivå som du önskar och betygen blir totalt sett höga.

 

Konsumenterna säger att det är "grymt bra högtalare". Att basen är djup och att det är ett härligt ljud. "Finns inget att klaga på för ett par högtalare i denna prisklass". De påpekar också att det är bra fötter på högtalarna, så att de inte glider runt.

 

Nackdelar med dessa högtalare

Som alltid finns det även nackdelar och när det gäller dessa högtalare är det flera testare som påpekar att mellanregistret är lite för tyst, på bekostnad av en väldigt fyllig bas. Några tycker också att subwoofern är lite för stor fysiskt, även om det finns betydligt värre exempel än denna (som är 28x26x30 cm).

 

Vissa tycker att det hade varit bra med en fjärrkontroll och att satellithögtalarna är plastiga och inte speciellt snygga.

 

Så köper du högtalarna till lägsta pris

När dessa högtalare kom ut, kostade de 2 200 kr, vilket fortfarande är priset om du köper dem på Logitechs hemsida. Men genom att istället köpa dem i andra butiker på internet, kan du spara mycket pengar.

 

CDON säljer dem idag för bara 1 499 kronor när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris just nu och frakten hem till dig ingår dessutom i priset.

 

Även NetOnNet erbjuder dem för bara 1 449 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är gratis!

 

Också Webhallen har dem för bara 1 449 kronor när du klickar här! Frakt tillkommer dock.

 

Dustin Home har dessa högtalare för 1 596 kronor här! Frakt tillkommer på priset.

 

Webhallen

 

Högtalarna går förstås också perfekt att koppla in till din bärbara dator eller en ny surfplatta om den har 3,5 mm anslutning. Och när du har de bästa högtalarna till din PC, ska du förstås också ha den bästa datorskärmen!

 

Vill du läsa tester av Bluray-spelare till hemmabioanläggningar, har vi förresten detta också.

 

Tips: Ska du inte köpa högtalare just nu, men vill hålla koll på vad som är bäst i framtiden? Fyll i rutan under den röda pilen! Då skickar vi ett kort mail när det sker uppdateringar på sajten! Smidigt och förstås helt gratis!

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående datorhögtalare! På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = de bästa PC-högtalarna till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Om Bäst i test Guiden