Elcykel test

 

Elcyklar - Test och köpråd 2019

Ska du köpa en bra och prisvärd elcykel 2019? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst tester, pratat med experter och självklart hör med konsumenterna om vad de tycker om sitt köp.

 

Först dock en notering; detta test blir inte riktigt som alla andra testsidor här på Bäst i test Guiden! Visst finns det tester även på elcyklar, men utbudet är så stort och utvecklingen går så snabbt, att det är lönlöst att försöka plocka fram en enda produkt som 'Bästa elcykeln'. Istället får vi använda en annan teknik för att närma oss målet; att köpa en riktigt bra elcykel till lägsta möjliga pris.

 

Försäljningen av elcyklar har stadigt ökat de senaste åren. Tidigare så har statens subventioner hjälpt försäljningstalen uppåt men dessa subventioner finns för närvarande inte kvar längre. Trots dessa uteblivna subventioner fortsätter intresset att öka för elcyklar, framförallt i storstäderna där folk hellre väljer sin elcykel istället för att sitta i själsdödande bilköer. Med elcykeln tar du dig enkelt fram och du behöver inte oroa dig för att dyka upp på jobbet/skolan helt genomsvettig eftersom du får bra med hjälp av elmotorn. Med elcyklar förvandlas den där lite för branta backen till ren njutning.

 

Vad skiljer elcyklarna åt?

Eftersom elcyklars motorstyrka reguleras av lagen kommer de flesta elcyklar att ha samma motorstyrka och maxhastighet (25km/h). Det som skiljs åt mellan cyklarna är vridmomentet som spelar stor roll om du har mycket last eller cyklar i uppförsbacke. Även storleken på batteriet kan förändras från cykel till cykel.

 

Idag finns det väldigt många tillverkare av elcyklar och de som har gjort bra ifrån sig hos expertester är bl.a. Merida, MADE, Crescent, Monark och Evobike.

 

Därför ska du ha en elcykel

 • Perfekt för pendling - 25km/h ohindrat i rusningstrafik är en stor vinst och du slipper långa bilköer!
 • Låg bränslekostnad - den enda kostnad du behöver betala är elen som krävs för att ladda upp cykeln.
 • Slipp försäkringen - om cykelns maxhastighet är 25km/h så klassas det som vanlig cykel vilket betyder att du ej behöver betala en dyr försärkring för din cykel.
 • Bra motion - välj själv hur mycket hjälp du vill ha av motorn!
 • Bra för miljön - minska dina utsläpp genom att ta cykeln till jobbet (om du kan).
 • Gratis parkering - helt underbart!
 • Inga tullavgifter - bor du i en stad med biltullar slipper du dessa summor om du tar elcykeln i stället, vilket snabbt blir en hel del pengar!

 

I detta test har vi valt att lista tre olika cyklar, klicka på länken för att komma direkt till ditt önskade val:

 

 

Bästa damelcykeln just nu är:

Bästa dam elcykel 2019 - MADE Björk (dam)

Bäst i test damelcykel - MADE Björk

 

 

 

Här köper du testvinnaren:

 

 

Cyklarna från MADE är mycket populära och uppskattade av cykelexperter. De vann bl.a. pris för bästa damcykel år 2017 av Aftonbladet. Deras steg mot elcyklar producerar samma resultat, MADEs elcyklar är stilrena och av väldigt god kvalitet. Elcykeln Björk är perfekt för dig som pendlar och har viljan att cykla men som kan behöva en extra skjuts i uppförsbackarna. Den är även ett perfekt val ifall du gärna cyklar till jobbet men ej vill dyka upp genomsvettig till det första mötet. Med packethållare och möjlighet att montera en korg så kan du även ta med dig en väska eller två.

 

Björks räckvidd på upp till 100km gör även att du, utöver pendling till jobbet, har batteri kvar att utföra enklare ärenden. Den är även utrustad med en skärm som ger dig information angående hastighet, effekt och hur mycket batteri som finns kvar så att du lätt ska kunna planera din färd. Skulle batteriet ladda ur så laddas det upp till full styrka på 4h.

 

Specifikationer:

 • Batterikraft: 418Wh
 • Räckvidd: upp till 100km
 • Växlar: 7 st
 • Hastighet: Max 25km/h
 • Motorrkaft: 250W
 • Vridmoment: 50Nm
 • Uppladdningstid (tom-full): 4h

 

MADE Björk kommer med hydraulisk skivbroms fram och fotbroms bak. Mittmotorn kommer från Shimano, ett erkänt märke när det kommer till motorer för elcyklar. Enligt tillverkaren själva lämpar sig cykeln allra bäst för stadscykling men självklart går det att ta sig ut i lättare terräng om man ska på utflykt. Att ge sig ut i riktiga vildmarken är dock något vi starkt avråder ifrån.

 

Så får du dam-elcykeln till lägsta pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en jämförele från upp till 23 banker och långivare.

 

Du köper denna cykel billigast direkt från Cykelkrafts hemsida. Klicka här så får du den för 16999 kronor! Och frakten hem till dig är gratis!

 

16 999 kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu för denna damelcykel!

 

 

 

 

Bästa herrelcykeln just nu är:

Bästa herr-elcykel 2019 - Monark Karl Egoing

Bäst i test herrelcykel - Monark Karl Egoing

 

 

 

Här köper du testvinnaren:

 

 

Vår testvinnare för herr-elcyklar, Monark Karl Egoing, är otroligt snygg att titta på. Men självklart så har den en drös av finesser som gör "utsidan" det minst imponerande. Karl Egoing har ett otroligt prisvärt drivsystem där motorn i framhjulet kombineras med ett batteri för att ge dig maximal räckvidd. Med 7 växlar blir det lätt att bestämma motstånd och all växling sker tyst samtidigt som du susar fram genom staden ohindrat med drivning på framhjulet.

 

Elcykeln är lätt att manövrera och när du först sätter dig på cykeln kan du välja effektläge och sedan sätta igång och trampa. Den snygga LED-skärmen på styret ger dig all information angående effektläge, hastighet och hur mycket batteri som återstår. När batteriet väl har laddats ur så laddas det upp till full styrka på 4.5h.

 

Specifikationer

 • Batterikraft: 317Wh
 • Räckvidd: Upp till 70km
 • Växlar: 7st
 • Hastighet: Max. 25km/h
 • Motorkraf: 250W
 • Vridmoment: 38Nm
 • Uppladdningstid (tom-full): 4.5h

 

På cykeln finns det klassisk fotbroms och en modernare v-broms som ger dig bra bromskraft i alla väder.

 

Så får du herr-elcykeln till lägsta pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en jämförele från upp till 23 banker och långivare.

 

Du köper denna herrcykel billigast direkt från Cykelkrafts hemsida. Klicka här så får du den för 17990 kronor! Och frakten hem till dig är gratis!

 

17 990 kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu för denna herrelcykel!

 

 

Bästa motionärs/mountainbike-elcykeln just nu är:

Bästa mountainbike elcykel 2019

Bäst i test mountainbike-elcykel - Rock Machine Storm e60-29

 

 

 

Här köper du testvinnaren:

 

 

Om du hellre vill byta ut betongdjungeln till stad mot lite mer krävande motions- och terrängspår, men samtidigt behöver, eller vill, ha lite extra hjälp på traven så är Rock Machine Storm e60-29 ett bra val för dig. Det är en mountainbike som är lättkörd med snabb respons. Med hjälp av elmotorn så liknas det mest som friktionsfritt-cyklande i alla typer av terräng.

 

En el-mountainbike!? Det låter ju som att motorn skall trilla av så fort du ger dig ut på spåret! Som tur så består chassit av en tålig ram i hydroformat aluminium som känns smidigt och även ger dig självförtroende att ta ut svängarna, framförallt tack vare den låga tyngdpunkten. Ramen har en hög vridstyvhet som betyder att energin från dina trampande muskler effektivt omvandlas till bra fart.

 

Drivsystemet i elmotorn kommer från DAPU som ger bra räckvidd och den där extra skjutsen när du kan tänkas behöva det. Skärmen på styret ger dig all information om fart, hur mycket batteri som finns kvar och effekt. Drivlinan består av ett 9-växelsystem där bytet av växlar inte känns ansträngt. cykelkraft.se beskriver Rock Machine Storm e60-29 som “en komfortabel elassisterad hardtail som levererar fin manövreringsförmåga till ett plånboksvänligt pris”.

 

Specifikationer:

 • Batterikraft: 418Wh
 • Räckvidd: upp till 100km
 • Växlar: 9 st
 • Hastighet: Max 25km/h
 • Pakethållare/korg: Nej
 • Motorrkaft: 250W
 • Vridmoment: 90Nm
 • Uppladdningstid (tom-full): 7,5h

 

 

Så får du mtb-elcykeln till lägsta pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en jämförele från upp till 23 banker och långivare.

 

Du köper denna mtb-cykel billigast direkt från Cykelkrafts hemsida. Klicka här så får du den för 13629 kronor! Och frakten hem till dig är gratis!

 

13 629 kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu för denna mtb-elcykel!

 

 

Detaljer - Därför har vi valt dessa cyklar

Och nu undrar du säkert varför vi har valt just dessa elcyklar. Det finns inte så många tester ute för elcyklar men de vi har lyckats läsa har ofta haft ett gemensamt klagomål, nämligen priset. Priset på många elcyklar idag ligger på över 20.000SEK vilket är en hel del pengar. De cyklarna som vi har valt ligger under 20.000SEK-strecket och håller god kvalitet. Bland de konsumenter som har köpt dessa cyklar och experter som testat dem så skrivs det bl.a.: "Bilderna gör inte alls denna vackra cykel rättvisa. Ett fint bygge med bra och rejäla komponenter" - angående Monark Karl Egoing. För damcykelns del så vann den år 2017 aftonbladets pris som Bästa damcykel. Konsumenter som har testat MADE Björk så säger de bl.a.: "Mycket nöjd med min cykel såhär långt. Snygg och elegant med tystgående och mjuk drivning. Som en vanlig cykel fast bättre" samt "Tramporna är mjuka, det är en perfekt känsla att ändå trampa lite med och jämför jag med Crescent Elora så tycker jag att Björk är vinnaren pga priset". "Otroligt bra pris för en el-MTB som är perfekt för den som vill prova på el-cykelns kraft”. "Det är ingen premium el-cykel men den håller fortfarande god kvalitet efter flitig användning". “Rock Machine Storm är otroligt prisvärd!”

Rock Machine utgår från ett lägre prisläge utan att offra på funktionalitet och hållbarhet”.

 Om Bäst i test Guiden

Nya tester och testvinnare på Bäst i test Guiden

Få kostnadsfritt en sammanställning en gång per månad! Fyll i uppgifterna nu, då missar du inget!