Läs om den bästa färglaserskrivaren 2017

 

Test av färglaserskrivare

Om du ska köpa en bra och prisvärd färglaser till ditt hem eller ett litet kontor har du kommit helt rätt. Efter sju år på fältet som datatekniker, där även service av skrivare ingått, har vi lärt oss ett och annat. Vi vet vad som fungerar - och vad som inte fungerar.

 

Men vi nöjer oss inte bara med våra egna erfarenheter, utan lyssnar också på experterna för att få veta vilka skrivare som vunnit i testerna den senaste tiden. Och som vanligt här på Bäst i test Guiden lägger vi också stor vikt vid vad användarna tycker om sina skrivare, eftersom de ofta har störst erfarenhet av hur de fungerar i vardagen.

 

Allt detta har vi sammanställt här, för att du enkelt ska kunna se vilken som är den bästa skrivaren idag. På så vis kan du som ska köpa färglaser snabbt få en uppfattning om vad du ska välja för att få en driftsäker, billig och snabb laserskrivare till ditt hem eller ditt kontor.

 

Jag vet redan allt jag behöver veta, visa mig testvinnaren NU!

 

Viktigt att veta innan ditt köp

Nej, det är inte längre sant att färglaserskrivare är dyra, stora och jättetunga. Även laserskrivarna har nämligen utvecklas mycket och kännetecknas idag av både lågt pris och snabba utskrifter.

 

De stora tillverkarna inom detta område är HP, Brother och Samsung som alla gjort bra skrivare under många år.

 

Färglaserskrivare kostar ofta lite mer i inköp än bläckstråleskrivare, men är sedan billigare vid varje utskrift. Dessutom är de traditionellt sätt mer driftsäkra och stabila.


En stor fördel är också att färgen inte torkar in som bläckpatroner gör. Det spelar ingen roll om du låter din färglaserskrivare stå oanvänd i en månad eller två - när du startar den ger den lika fina utskrifter igen. Just detta är en av de största fördelarna med färglaser jämfört med bläckstråleskrivare.

 

Utskriftskostnaderna för färglaserskrivare varierar beroende på modell, men en fingervisning idag (år 2017) är att en utskrift i svart kostar 23-46 öre och en färgutskrift kostar 1:35-2:10 kronor per A4.

 

Ska du köpa laserskrivare, färglaserskrivare eller bläckstråleskrivare?

Vet du inte riktigt vad du ska köpa för skrivare? Då hjälper vi dig med det första beslutet som handlar om vilken teknik din skrivare ska ha. Är det bästa en laserskrivare eller en bläckstråleskrivare? Och om du ska ha en laserskrivare, vill du då kunna skriva ut med färg ibland eller bara i svart?

 

Priset och hastigheten på utskrifterna skiljer ofta mycket mellan de olika skrivarna, så här gäller det att köpa rätt skrivare. Vår guide nedan hjälper dig att hitta den skrivare som passar just dig bäst, beroende på hur du tänkt använda den.

 

Jag vill kunna:
 • Skriva ut i färg
 • Få mycket bra kvalité, även när jag skriver ut färgfotografier
 • Jag har inte så bråttom med utskrifterna
 • Jag skriver inte ut så många sidor vid varje tillfälle
 • Jag skriver ut ofta (i alla fall en gång i veckan)
Se då vår sida med Bäckstråleskrivare här

 

Jag vill kunna skriva ut:
 • Så billigt som möjligt
 • Bara svartvita utskrifter
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå, utan att användas
Se då istället vår sida med bästa laserskrivaren

 

Jag vill kunna skriva ut:
 • Utskrifter i färg (men kanske inte fotografier i första hand)
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Scanna in dokument eller fotografier med skrivaren
 • Använda min skrivare som kopiator
 • Långa perioder kan skrivaren stå, utan att användas
Läs vidare nedan om Bästa färglaserskrivare

 

Bästa färglaserskrivaren 2017

När det handlar om laserskrivare är det vanligaste idag att man köper en färglaser. Förut var dessa dyra, så är det inte längre. Visserligen kostar utskrifterna lite mer, men å andra sidan är användningsmöjligheterna väldigt mycket större med en färglaser jämfört med en svartvit laserskrivare.

 

Eftersom det inte finns så många svenska tester på laserskrivare, måste vi blicka ut i världen för att se vad experter och konsumenter tycker. Och när det handlar om skrivare är det ju inget problem eftersom funktioner, modeller och användningsområden är väldigt snarlika för en skrivare, oavsett vart i världen man sitter.

 

 

Bästa färglasern - HP Color LaserJet Pro MFP M277dw

Förstaplatsen går till HP Color LaserJet Pro M277dw

 

Se dagens aktuella pris

 

HP har traditionellt tillverkat bra laserskrivare, under väldigt många år. De har blivit testvinnare flera gånger och vi riktar här fokus på den skrivare som fått bra omdömen av experterna den senaste tiden och dessutom har många nöjda användare.

 

HP Color LaserJet Pro M277dw passar dig som har behov av att skriva ut högst ett par 100 sidor i veckan, vilket är det vanliga för en hemanvändare eller det lilla kontoret. Är du i behov av större kapacitet än så, behöver du en mer kraftfull skrivare än vad detta är.

 

Denna skrivare har en utskriftshastighet på 18 sidor per minut, även som kopiator. Utskriftskvaliteten är 600x600 dpi med möjlighet att skriva så nära papperskanten som 4,3 mm. Den har inkopplingsmöjlighet via både USB, vanligt nätverk och trådlöst nätverk.

 

Den har "allt" du kan tänkas behöva; Skrivare, kopiator, scanner och fax. Första sidan är redo att skrivas ut efter 13 sekunder och LaserJet Pro M277dw har dessutom något som föregångarna saknade; Automatisk duplex. Att detta inte fanns var en av de stora nackdelarna med de tidigare modellerna, eftersom många vill kunna skriva ut på båda sidorna av pappret.

 

Utskriftskostnaden är 28 öre för svart och 1:45 kronor för en färgutskrift, vilket är bland de lägsta priserna.

 

Det säger experter och konsumenter

PC Magazine gav sommaren 2015 skrivaren betyget 4 av 5 och menade att M277dw är snabb, har hög kvalité på både text och grafik samt många bra anslutningsmöjligheter. Samma betyg och fördelar kom även PC Advisor fram till våren 2015.

 

Tyska Alles Beste testade skrivaren sommaren 2016 och gav den ett betyg på hela 4,5 av 5. Slutsatsen liknande många andra experters; "HP Color Laserjet Pro MFP M277dw är för närvarande den bästa lasermultifunktionsskrivare. Det ger mycket bra utskriftskvalitet till relativt låg kostnad, skriver ut och skannar snabbt (även direkt till mail). Den har dubbelsidig utskrift, automatisk dokumentmatare och är relativt liten och kompakt för att vara en allt-i-ett laser."

 

Konsumenterna, både i Sverige och utomlands, ger skrivaren ett totalbetyg av 4.3 av 5 vilket är mycket bra. Några av de återkommande åsikterna är att den är användarvänlig, tyst, har hög prestanda och behaglig storlek. Skrivaren känns också gediget byggd, för att hålla under många år.

 

Det finns förstås nackdelar med alla produkter och dessa vill vi gärna känna till innan vårt inköp. Och det som främst framkommer i tester och omdömen är att en del tycker att pappersmagasinet, som rymmer 150 ark, är i minsta laget. Några användare tycker också att den är lite för dyr i inköp, men vi återkommer strax till det. Annars är användarna mycket nöjda med sitt köp.

 

Läs fler detaljer om skrivaren på HP:s hemsida och ta gärna del av fler svenska recensioner här!

 

Så köper du skrivaren till bästa pris

Du kan köpa skrivaren direkt hos HP för 3 290 kronor idag och då ingår både frakt hem till dig och dessutom tonerkassetter för ca 700 sidor. Det är detta pris som en del upplever som lite för högt. Men du kan faktiskt få ned priset 15 procent just nu!

 

När du skriver in vår rabattkod HPLJ277DWBIT i kassan hos HP får du nämligen 500 kronor i rabatt idag! Du betalar därmed bara 2 790 kronor för skrivaren inklusive både moms och transport hem till dig. Det är Sveriges lägsta pris idag och gratis frakt är praktiskt eftersom skrivaren väger över 16 kg. Klicka här för att komma direkt till rätt skrivare.


Du kan även hitta denna skrivare för 2 989 kronor hos NetOnNet just nu och även detta pris är inkusive frakt.

 

Tonerkassetterna till HP Color LaserJet Pro M277dw heter HP 201 och genom att använda koden BITINK20 får du 20 % rabatt på alla originaltoner hos HP. Eftersom det bara medföljer så kallade "introduktionskassetter" med skrivaren, kan det vara en bra idé att köpa extra tonerkassetter direkt. Frakten behöver du inte betala något för, den är gratis. Klicka här för att få en översikt på de toner som passar din nya skrivare.

 

Det finns också kompatibla "miljötoner" för lite mindre pengar hos t.ex. NordicInk men frågan är om det är värt den extra risk som man tar med dessa billigare tonerkassetter.

 

Webhallen

 

Här är alla tester på färglaser 2012-2017

PC för alla, hösten 2017: Uppdaterade sitt färglasertest från året innan, där de testade fyra färglaserskrivare under 3 000 kronor, som även har skanner och kopiator. Bäst i test denna gång blev Canon i-Sensys MF633Cdw som fick 8 av 10 poäng. Den vann bland annat för att den har mycket bra utskriftskvalitet, praktiska molnfunktioner och är tyst och rimligt snabb.

På delad andraplats, med 7 poäng av 10, kom HP Color LaserJet Pro M277dw som fick omdömet; "Enkel att installera och använda, bra utskriftskvalitet samt låg utskriftskostnad".

 

Råd & Rön, hösten 2017: Av 10 testade färglaserskrivare är Samsung SL-C480FW bäst i test med 77 poäng. Lillebror Samsung SL-C430W fick andraplatsen med 75 poäng och bronsmedaljen gick till HP Color LaserJet Pro M452NW med 73 poäng.

 

PC Advisor, våren 2017: Visserligen är denna testsammanställning från England, men flertalet av skrivarna går att köpa även i Sverige. Här är deras lista på de 16 bästa skrivarna 2017, både när det gäller laser- och bläckstråleskrivare.

 

Råd & Rön, hösten 2016: I tidningens test av 8 färglaserskrivare blev Samsung SL-C480FW bästa färglaser med 77 poäng. Andraplatsen tilldelades Samsung SL-C430W som fick 75 poäng och med 73 poäng tog HP Color LaserJet Pro M452NW tredjeplatsen.

 

PC för alla, hösten 2016: I ett test av färglaserskrivare under 3 000 kronor utsåg tidningen Brother DCP-9020CDW till Bäst i test. Denna skrivare fick 8 av 10 poäng och omdömet; "Lättanvänd och låga utskriftskostnader".

Lika många poäng, 8 av 10, fick även HP Color LaserJet Pro M277dw som under rubriken "Snyggaste utskrifterna" och stämpeln "Bra val" fick omdömet; "God utskriftskvalitet. Lätt att installera och underhålla. Låg utskriftskostnad."

Detsamma gäller även OKI MC342 som alltså fick dela silvermedaljen med HP:s skrivare.

 

Råd & Rön, vintern 2016: I listan över 16 färglaserskrivare, placerar sig DELL E525w överst med 74 poäng. På silverplats kommer HP Color Laserjet Pro M252dw som får 72 poäng och på tredje plats på listan hittar vi Samsung Xpress C430W med 71 poäng.

 

PC för alla, våren 2015: Testade 8 färglaserskrivare och högsta betyget 9 av 10, fick Epson AcuLaser CX17Wf som blev bäst i test. Detta är dock en gammal modell som inte längre säljs och detsamma gäller tyvärr även flera av de andra skrivarna i testet, t.ex. silvermedaljören Dell C2665dnf som fick 8 av 10 poäng.

 

Råd & Rön, våren 2014: På listan med bästa färglaserskrivare ligger Samsung SL-C460FW överst med 67 poäng. På andraplats återfinns Samsung SL-C410W med 65 poäng.
Värt att notera är dock att av de 7 färglaserskrivare som är testade, är 6 från Samsung.

 

PC för alla, vintern 2014: Testade 5 färglaserskrivare med multifunktion och utsåg Epson AcuLaser CX17Wf till Bäst i test med 9 av 10 poäng.

 

ICA-Kuriren, hösten 2013: Vid ett test av 5 färglaserskrivare blev bästa laserskrivarna Xerox Phaser 6000 och Epson AcuLaser C1700 som båda fick 4 av 5 i betyg.

Ironiskt nog blev Samsung CLP-365W (se Råd & Rön nedan) utnämnd till sämsta skrivare med orden: "Tung. Svår att installera. Krånglar och visar ofta felmeddelanden."

 

Råd & Rön, hösten 2012: Bästa färglaserskriven blev Samsung CLP-365W med 66 poäng. Följt av Samsung CLX-3305FW (som även har kopiator och scannerfunktion) med 65 poäng.

 

PC för alla, våren 2012: I ett test av 5 trådlösa färglaser med multifunktion blev Samsung CLX-3185FW bäst i test. HP Laserjet Pro CM1415fnw kom precis därefter och fick stämpeln "Bra val".

 

 

Vill du få dina fotografier på riktigt fotopapper, rekommenderar vi dig att läsa våra tester av fotoframkallning eller titta in på sidan med bläckstråleskrivare.

 

Det är också en väldigt uppskattad gåva att få en bok med de finaste bilderna och på vår sida med fotobok test avslöjar vi vilken fotobok som är bäst i test!

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående laserskrivare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa färgskrivaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Om Bäst i test Guiden