Läs om den bästa färglaserskrivaren 2017-2018

 

Test av färglaserskrivare

Om du ska köpa en bra och prisvärd färglaser till ditt hem eller ett litet kontor har du kommit helt rätt. Efter sju år på fältet som datatekniker, där även service av skrivare ingått, har vi lärt oss ett och annat. Vi vet vad som fungerar - och vad som inte fungerar.

 

Men vi nöjer oss inte bara med våra egna erfarenheter, utan lyssnar också på experterna för att få veta vilka skrivare som vunnit i testerna den senaste tiden. Och som vanligt här på Bäst i test Guiden lägger vi också stor vikt vid vad användarna tycker om sina skrivare, eftersom de ofta har störst erfarenhet av hur de fungerar i vardagen.

 

Allt detta har vi sammanställt här, för att du enkelt ska kunna se vilken som är den bästa skrivaren idag. På så vis kan du som ska köpa färglaser snabbt få en uppfattning om vad du ska välja för att få en driftsäker, billig och snabb laserskrivare till ditt hem eller ditt kontor.

 

Jag vet redan allt jag behöver veta, visa mig testvinnaren NU!

 

Viktigt att veta innan ditt köp

Nej, det är inte längre sant att färglaserskrivare är dyra, stora och jättetunga. Även laserskrivarna har nämligen utvecklas mycket och kännetecknas idag av både lågt pris och snabba utskrifter.

 

De stora tillverkarna inom detta område är HP, Brother och Samsung som alla gjort bra skrivare under många år.

 

Färglaserskrivare kostar ofta lite mer i inköp än bläckstråleskrivare, men är sedan billigare vid varje utskrift. Dessutom är de traditionellt sätt mer driftsäkra och stabila.


En stor fördel är också att färgen inte torkar in som bläckpatroner gör. Det spelar ingen roll om du låter din färglaserskrivare stå oanvänd i en månad eller två - när du startar den ger den lika fina utskrifter igen. Just detta är en av de största fördelarna med färglaser jämfört med bläckstråleskrivare.

 

Utskriftskostnaderna för färglaserskrivare varierar beroende på modell, men en fingervisning idag (år 2018) är att en utskrift i svart kostar 23-46 öre och en färgutskrift kostar 1:35-2:10 kronor per A4.

 

Ska du köpa laserskrivare, färglaserskrivare eller bläckstråleskrivare?

Vet du inte riktigt vad du ska köpa för skrivare? Då hjälper vi dig med det första beslutet som handlar om vilken teknik din skrivare ska ha. Är det bästa en laserskrivare eller en bläckstråleskrivare? Och om du ska ha en laserskrivare, vill du då kunna skriva ut med färg ibland eller bara i svart?

 

Priset och hastigheten på utskrifterna skiljer ofta mycket mellan de olika skrivarna, så här gäller det att köpa rätt skrivare. Vår guide nedan hjälper dig att hitta den skrivare som passar just dig bäst, beroende på hur du tänkt använda den.

 

Jag vill kunna:
 • Skriva ut i färg
 • Få mycket bra kvalité, även när jag skriver ut färgfotografier
 • Jag har inte så bråttom med utskrifterna
 • Jag skriver inte ut så många sidor vid varje tillfälle
 • Jag skriver ut ofta (i alla fall en gång i veckan)
Se då vår sida med Bäckstråleskrivare här

 

Jag vill kunna skriva ut:
 • Så billigt som möjligt
 • Bara svartvita utskrifter
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå, utan att användas
Se då istället vår sida med bästa laserskrivaren

 

Jag vill kunna skriva ut:
 • Utskrifter i färg (men kanske inte fotografier i första hand)
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Scanna in dokument eller fotografier med skrivaren
 • Använda min skrivare som kopiator
 • Långa perioder kan skrivaren stå, utan att användas
Läs vidare nedan om Bästa färglaserskrivare

 

Bästa färglaserskrivaren 2017-2018

När det handlar om laserskrivare är det vanligaste idag att man köper en färglaser. Förut var dessa dyra, så är det inte längre. Visserligen kostar utskrifterna lite mer, men å andra sidan är användningsmöjligheterna väldigt mycket större med en färglaser jämfört med en svartvit laserskrivare.

 

Eftersom det inte finns så många svenska tester på laserskrivare, måste vi blicka ut i världen för att se vad experter och konsumenter tycker. Och när det handlar om skrivare är det ju inget problem eftersom funktioner, modeller och användningsområden är väldigt snarlika för en skrivare, oavsett var i världen man sitter.

 

Bästa färglasern - HP Color LaserJet Pro M281fdw

Förstaplatsen just nu går till HP Color LaserJet Pro M281fdw

(Klicka på skrivaren för mer information på HP:s hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

HP har traditionellt tillverkat bra laserskrivare, under väldigt många år. De har blivit testvinnare flera gånger och vi riktar här fokus på en skrivare som fått bra omdömen av experterna och dessutom har många nöjda användare.

 

Vi har tidigare haft HP Color LaserJet Pro M277dw som testvinnare, men eftersom denna slutat tillverkas och blivit ersatt av en ny skrivare under vintern 2017/2018, riktar vi uppmärksamheten mot efterträdaren istället. Den heter HP Color LaserJet Pro M281fdw och är väldigt lik den tidigare vinnaren, vilket gör att vi även tittar på omdömen och åsikter om föregångaren i väntan på fler utlåtanden om denna nyhet.

 

HP Color LaserJet Pro M281fdw passar dig som har behov av att skriva ut högst ett par 100 sidor i veckan, vilket är det vanliga för en hemanvändare eller det lilla kontoret. Är du i behov av större kapacitet än så, behöver du en mer kraftfull skrivare än vad detta är.

 

Denna skrivare har en utskriftshastighet på upp till 21 sidor per minut, både för färg- och gråskaleutskrifter. Du styr den med en 2,7 tums färgpekskärm och utskriftskvaliteten är 600x600 dpi med möjlighet att skriva så nära papperskanten som 5 mm. Den har inkopplingsmöjligheter via både USB, Ethernet och WiFi (802.11 bgn) men du kan också skriva ut direkt från din smartphone eller surfplatta genom t.ex. HP ePrint eller Apple AirPrint.

 

Den har "allt" du kan tänkas behöva; Skrivare, kopiator, scanner och fax. Första sidan är redo att skrivas ut efter 13 sekunder och LaserJet 281fdw har dessutom något som föregångarna saknade; Automatisk duplex/dubbelsidig utskrift. Att detta inte fanns var en av de stora nackdelarna med tidigare modellerna, eftersom många vill kunna skriva ut på båda sidorna av pappret. En annan stor fördel att pappersfacket nu kan laddas med hela 250 A4-papper, jämfört med de 150 ark som de tidigare modellerna hade.

 

Ljudnivån vid drift är 52 dBA och utskriftskostnaden är 28 öre för en svart utskrift och 1:45 kronor för en färgutskrift, vilket är bland de lägsta priserna.

 

Läs gärna fler detaljer om skrivaren på HP:s hemsida eller titta på denna film under 1 minut där du får se de viktigaste egenskaperna och se skrivaren arbeta.

 

Det säger experter och konsumenter

Vi tittar här på experttesterna som tillhör föregångaren M277dw, eftersom de är väldigt lika och det ännu inte hunnit komma ut så många tester på nya 281fdw.

 

PC Magazine gav sommaren 2015 skrivaren betyget 4 av 5 och menade att M277dw är snabb, har hög kvalité på både text och grafik samt många bra anslutningsmöjligheter. Samma betyg och fördelar kom även PC Advisor fram till våren 2015.

 

Tyska Alles Beste testade skrivaren sommaren 2016 och gav den ett betyg på hela 4,5 av 5. Slutsatsen liknande många andra experters; "HP Color Laserjet Pro MFP M277dw är för närvarande den bästa lasermultifunktionsskrivare. Det ger mycket bra utskriftskvalitet till relativt låg kostnad, skriver ut och skannar snabbt (även direkt till mail). Den har dubbelsidig utskrift, automatisk dokumentmatare och är relativt liten och kompakt för att vara en allt-i-ett laser."

 

PC för alla testade, hösten 2017, färglaserskrivare under 3 000 kronor och på delad andraplats, med 7 poäng av 10, kom HP Color LaserJet Pro M277dw. Skrivaren fick omdömet; "Enkel att installera och använda, bra utskriftskvalitet samt låg utskriftskostnad."

 

Konsumenterna ger nya M281fdw ett genomsnittsbetyg på 4.4 av 5.0 vilket är mycket bra. Några av de återkommande åsikterna är att den ger väldigt bra utskrifter, är användarvänlig, tyst och snabb. Skrivaren känns också gediget byggd, för att hålla under många år.

 

När det gäller föregångaren och den snarlika skrivaren M277dw, skrev de svenska konsumenterna; "Enkel att använda och mycket bra färger" , "En toppmodell. Har allt som behövs av en skrivare. Kan till och med skriva ut från mobilen" , "Mycket bra skrivare. Enda besvikelsen är att den inte klarar C6-kuvert" , "Enkel, snabb och pålitlig" , "Bra och prisvärd skrivare" , "Suverän! Överträffade förväntningarna" , "Har allt som behövs i en hemmamiljö. Jag rekommenderar skrivaren!"

 

Det finns förstås också nackdelar med alla produkter och dessa vill vi gärna känna till innan vårt inköp, för att kunna väga in dem i vårt beslut. Och det som framkommer med M281fdw är att en del tycker att den är lite för dyr i inköp, men vi återkommer strax till det. För övrigt är användarna mycket nöjda med sitt skrivarköp.

 

Så köper du skrivaren till bästa pris

Du kan köpa skrivaren direkt hos HP för 3 990 kronor idag och då ingår både frakt hem till dig och dessutom tonerkassetter för ca 700 sidor. Det är detta pris som en del upplever som lite för högt. Men du kan faktiskt få ned priset 15 procent just nu!

 

När du skriver in vår rabattkod HPLJ281FDWBIT i kassan hos HP får du nämligen 600 kronor i rabatt idag! Du betalar därmed bara 3 390 kronor för skrivaren inklusive både moms och transport hem till dig. Det är Sveriges lägsta pris idag och gratis frakt är praktiskt eftersom skrivaren väger över 18 kg. Klicka här för att komma direkt till rätt skrivare.

 

Erbjudande till den 30 april 2018 - 3 års garanti!

HP bjuder just nu på förlängd garanti när du köper skrivaren hos dem. När du beställer innan den 30 april 2018 så ingår nämligen hela 3 års garanti som du kan läsa här!

 

Rätt toner till denna skrivare

Tonerkassetterna till HP Color LaserJet Pro M281fdw heter HP 203. De tonerkassetter som slutar på A är vanliga kassetter. De som slutar på X har ungefär dubbelt så hög kapacitet och passar därför dig som skriver ut mycket (eller vill spara pengar). Och du kan spara pengar på ännu fler sätt!

 

Genom att använda rabattkoden BITINK20 får du nämligen 20 % rabatt på alla toner hos HP! Eftersom det bara medföljer så kallade "startkassetter" med skrivaren, kan det vara en bra idé att köpa extra tonerkassetter direkt. Frakten behöver du inte betala något för, den är gratis. Klicka här för att få en översikt på de toner som passar din nya skrivare.

 

Det finns också kompatibla "miljötoner" för lite mindre pengar hos t.ex. NordicInk men frågan är om det är värt den extra risk som man tar med dessa billigare tonerkassetter.

 

Webhallen

 

Här är tester på färglaser 2013-2018

PC för alla, hösten 2017: Uppdaterade sitt färglasertest från året innan, där de testade fyra färglaserskrivare under 3 000 kronor, som även har skanner och kopiator. Bäst i test denna gång blev Canon i-Sensys MF633Cdw som fick 8 av 10 poäng. Den vann bland annat för att den har mycket bra utskriftskvalitet, praktiska molnfunktioner och är tyst och rimligt snabb.

På delad andraplats, med 7 poäng av 10, kom HP Color LaserJet Pro M277dw som fick omdömet; "Enkel att installera och använda, bra utskriftskvalitet samt låg utskriftskostnad".

 

PC Advisor, våren 2017: Visserligen är denna testsammanställning från England, men flertalet av skrivarna går att köpa även i Sverige. Här är deras lista på de 16 bästa skrivarna 2017, både när det gäller laser- och bläckstråleskrivare.

 

PC för alla, hösten 2016: I ett test av färglaserskrivare under 3 000 kronor utsåg tidningen Brother DCP-9020CDW till Bäst i test. Denna skrivare fick 8 av 10 poäng och omdömet; "Lättanvänd och låga utskriftskostnader".

Lika många poäng, 8 av 10, fick även HP Color LaserJet Pro M277dw som under rubriken "Snyggaste utskrifterna" och stämpeln "Bra val" fick omdömet; "God utskriftskvalitet. Lätt att installera och underhålla. Låg utskriftskostnad."

Detsamma gäller även OKI MC342 som alltså fick dela silvermedaljen med HP:s skrivare.

 

PC för alla, våren 2015: Testade 8 färglaserskrivare och högsta betyget 9 av 10, fick Epson AcuLaser CX17Wf som blev bäst i test. Detta är dock en gammal modell som inte längre säljs och detsamma gäller tyvärr även flera av de andra skrivarna i testet, t.ex. silvermedaljören Dell C2665dnf som fick 8 av 10 poäng.

 

PC för alla, vintern 2014: Testade 5 färglaserskrivare med multifunktion och utsåg Epson AcuLaser CX17Wf till Bäst i test med 9 av 10 poäng.

 

ICA-Kuriren, hösten 2013: Vid ett test av 5 färglaserskrivare blev bästa laserskrivarna Xerox Phaser 6000 och Epson AcuLaser C1700 som båda fick 4 av 5 i betyg.

Samsung CLP-365W blev utnämnd till sämsta skrivare med orden: "Tung. Svår att installera. Krånglar och visar ofta felmeddelanden."

 

 

Vill du få dina fotografier på riktigt fotopapper, rekommenderar vi dig att läsa våra tester av fotoframkallning eller titta in på sidan med bläckstråleskrivare.

 

Det är också en väldigt uppskattad gåva att få en bok med de finaste bilderna och på vår sida med fotobok test avslöjar vi vilken fotobok som är bäst i test!

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående laserskrivare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa färgskrivaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Om Bäst i test Guiden
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen med vår webb. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen, godkänner du detta.