Test på bästa fotobok

 

Fotobok test 2017

Ska du göra en fotobok på internet och vill veta vilken som är bäst? Då har du kommit helt rätt! Efter att ha läst alla aktuella och relevanta test på fotoböcker, kan vi presentera vinnaren för dig. Och du kan dessutom få en rejäl rabatt på din fotobok. Men låt oss börja från början...

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa fotoboken NU!

 

Så skapar du fotoalbum på nätet

Kommer du ihåg förr i tiden när man gjorde egna fotoböcker med papper? Med albumblad, klister och gnuggisar. Det är samma princip idag fast det är mycket enklare att göra ett fotoalbum online. Och minst lika roligt för den som är kreativ!

 

Det går relativt snabbt eftersom du bara behöver välja ut de fotografier som du önskar ha med i fotoboken, ladda upp dessa och sedan sätta igång med ditt skapande arbete. Det går givetvis att lägga ned många timmar på att anpassa bilder, lägga in texter och passande illustrationer.

 

Men om du inte har så mycket tid, kan du också få bra hjälp av de automatiska programmen. Då räcker det kanske med lite småjusteringar och att lägga in någon text efteråt, för att få klart ditt minnesvärda mästerverk.

 

Och när du känner dig nöjd, klickar du dig bara vidare till kassan. Företaget trycker fotoboken och skickar den direkt hem till dig.

 

Ställ krav på din fotobok

På vissa ställen på nätet kan du beställa riktigt lyxiga och påkostade fotoböcker. Prislappen hamnar då ofta på en rätt hög nivå. På denna sida inriktar vi oss därför på att få den bästa fotoboken, men till en rimlig summa pengar. Vi har förstås fler krav än så:

 

  • Du ska inte behöva installera något specialprogram på din dator för att göra fotoboken.
  • Det ska vara enkelt, inspirerande och självförklarande att skapa fotoboken.
  • Du ska kunna göra din fotobok online, oavsett om du sitter vid en Mac och PC. Vi har därför uteslutet de fotolab som bara erbjuder fotoböcker till en av dessa plattformar.
  • Slutresultatet, själva fotoboken, ska vara av bra kvalité och levereras till dig inom den tid som företaget utlovar.
  • Sist, men inte minst; Fotoboken ska vara prisvärd - förstås!

 

Därför är detta bästa fotoboken

Låt oss gå rakt på sak och presentera den bästa fotoboken 2017. Det är egentligen en kamp mellan två stora aktörer, som båda har bra rykte. De har placerat sig högt i testerna och uppfyller dessutom den kravlista som vi har.

 

De två företagen är Photobox och Önskefoto, där den sistnämna går ett litet steg framåt och tar guldmedaljen. Men det krävs ett målfoto för att skilja dem åt...

Bäst i test bland fotoböcker - Önskefoto

Önskefoto har de senaste åren fått goda omdömen och mycket beröm för sin lättanvända webbplats och det fina slutresultatet. Om du vill kan du läsa detaljerna i testerna längre ned på denna sida, men sammanfattningsvis tycker experttestarna att Önskefotos hemsida ger bra stöd och med hjälp av stödlinjer är det inga problem att få bilderna att ligga fint intill varandra.

 

ICA-Kuriren menar att fotoböckerna från Photobox och Önskefoto var lätta att göra och resultaten blev riktigt bra. Det krävdes inga större förkunskaper för att snabbt och enkelt göra en fotobok av hög kvalitet.

 

För att du ska komma igång billigare, ger Önskefoto dig just nu 25 % rabatt på alla fotoböcker när du klickar här! Ange rabattkoden FOTOBO25P i kassan, så får du avdrag på priset. Rabatten ska fungera till den 31 maj 2017.

 

Banner 468x60

 

Tester på fotobok - Photobox

Även Photobox har alltså fått bra omdömen av experterna. T.ex. skriver Kamera & Bild: "Vill du göra en fotobok riktigt snabbt och har ordning på dina bilder kan Photobox vara ett bra alternativ eftersom det tog ungefär 1,5 minut att göra en bok med deras automatiska layoutprogram."

 

Photobox har också några generösa erbjudanden till dig som vill prova att göra en egen fotobok. De bjuder dig nämligen på en fotobok - gratis! Läs om detta erbjudande här och ta chansen att själv testa företagets billigare fotobok med spiralrygg.

 

Vill du ha en lyxigare variant kan du istället välja en mer påkostad fotobok. När du klickar här kommer du till en dold sida som ger dig som ny kund en A4 fotobok med 26 sidor för bara 75 kr (ordinarie pris 299 kr). Det är hela 75 % rabatt och ger dig ett bra tillfälle att själv testa vad Photobox går för, utan att ta några större risker.

 

 

Här kan du läsa fotoböcker test

Om du har den bästa mobilen eller tar kort med den bästa digitalkameran är det enkelt att framkalla bilder på nätet idag. Du kan också skriva ut dina fotografier med bra kvalité på dagens moderna skrivare (se tester på bläckstråleskrivare och test av färglaserskrivare). Men att göra en fotobok med de mest minnevärda stunderna ger en helt annan upplevelse!

 

Det är därför allt fler tar denna möjlighet och nätet gör det enkelt, vart du än bor i landet. Men det gäller att välja rätt sajt för uppdraget! Här nedan ser du därför de tester av fotoböcker som är aktuella idag:

 

Tidningen Kamera & Bild testade 9 leverantörer av fotoböcker i april 2014 och vinnare i detta test blev Blurb som fick 8,5 av 10 möjliga poäng. Andraplatsen gick till Pixopolis som tilldelades 8,3 poäng. Värt att notera är dock att varken Photobox eller Önskefoto var med i detta test.

 

TV-programmet PLUS gjorde ett test av fotosajter i november 2013. De valde fotokalendrar vilket visserligen inte är riktigt samma sak som en fotobok, men eftersom även hemsida, leveranstider och kvalité på produkten togs med i betyget, väljer vi ändå att redovisa detta test. Sammanfattningsvis blev det två vinnare i Plus test: Vistaprint för den som vill ha en lättanvänd tjänst och Photobox för den lite mer kräsna fotografen.

 

Under hösten 2012 gjorde ICA Kuriren ett test av 9 svenska leverantörer av fotoböcker. Bäst i test blev Önskefoto men även Smartphoto (före detta Extrafilm) och Photobox fick betyg 4 av 5.

Tidningen summerar: "Välj rätt leverantör - Det skiljer mycket i kvalitet mellan företagen! Fotoböckerna från Photobox, Smartphoto och Önskefoto var lätta att göra och resultaten blev riktigt bra. Alla tre passar den som utan några större förkunskaper snabbt och enkelt vill göra en fotobok av bra kvalitet".

 

Testfakta gjorde en undersökning av fotoböcker under hösten 2012 och det blev tätt i toppstriden. Bäst i test blev Photohome med betyget 4,0 och på andraplats hittar vi Apple med 3,9. En hedrande tredjeplats fick Önskefoto med betyget 3,7.

 

Tidningen Kamera & Bild testade 14 fotoböcker under hösten 2011. Både programvaror, hantering och slutresultatet sattes under luppen. Bäst i test blev Fotoklok och utmärkelsen Bra Köp tilldelades bland annat Önskefoto.

 

 

Därför är en egen fotobok värdefull

Förställ dig följande; Du sitter i soffan och ska visa bilder från den senaste resan eller kanske ett födelsedagsfirande. Du plockar fram din smartphone och sveper fram första bilden. Sedan skickar du runt telefonen bland dina gäster för att de ska få se kortet.

 

Halvvägs slocknar skärmen eftersom skärmsläckaren drar igång. Du tar tillbaka mobilen, väcker den igen innan du sveper fram nästa fotografi och skickar runt den samtidigt som du påpekar att de måste skicka den vidare lite snabbare, så att alla hinner se.

 

Nu ökar dina gäster hastigheten på tittandet, men efter ett tag råkar tant Märta komma åt skärmen. Bilden försvinner och Facebook startar istället. Du tar tillbaka telefonen och försöker komma tillbaka till Galleriet. Glädjen med att visa bilderna försvinner i samma takt som irritationen ökar.

Allvarligt talat - hur roligt är det med tillfällen som detta?

 

Genom att istället välja ut dina bästa bilder och sätta samman dem i en fotobok, får du en helt annan upplevelse. Speciellt om du lägger in några texter, ramar, ett mönster eller några vackra linjer på väl valda ställen.

 

Och du - vill du ge kopior på dina bästa fotoböcker till någon du tycker om, är det inga problem. Kanske var det någon som var med vid tillfället eller som inte har det tekniska kunnandet med digitala fotografier, men som skulle uppskatta att få bilderna i ett vackert fotoalbum?
Gör då en personlig gåva, som väcker minnen under lång tid framöver. Lycka till!

 

Generic 468x60

 

PS. Visste du detta om ICA Fotobok?

Har du fått erbjudande om rabatt på en ICA fotobok? Eller funderar du på om ICAs fotolab kanske är bättre? Då har vi ett avslöjande att komma med idag; ICA samarbetar sedan en tid tillbaka med Photobox.

 

Detta innebär att när du sänder dina bilder till ICA för att göra en fotobok, är det Photobox som kommer att utföra uppdraget åt dig. Med andra ord kan du alltså skicka dina bilder direkt till Photobox, så slipper du gå över ån efter vatten. Via denna länk får du dessutom 75 % rabatt när du gör en egen fotobok hos Photobox.

   • Köp billigast på nätet
  •  

     
Om Bäst i test Guiden