Viktigt att framkalla dina kort

 

Framkallning online - Bäst i test

Ska du framkalla foton på nätet och vill veta vad som är den bästa framkallningen? Då har du kommit rätt! Vi har gått igenom alla de stora aktörerna som idag kan hjälpa dig att framkalla digitala fotografier till papperskopior.

 

Som vanligt fokuserar vi på dem som ger dig mest och bäst, för minst pengar. Inte alltid en lätt ekvation, men vi har lyckats. Läs sammanfattningen nedan, så har du redan om 4 minuter tagit ett viktigt steg mot att få den bästa framkallningen till det lägsta priset som går att hitta idag!

 

Framkallning på nätet - test

Det är ju detta med priset i första hand. Ett alternativ är ju nämligen att skriva ut sina fotografier själv på en riktigt bra skrivare, helst bläckstråleskrivare, och därmed spara både tid och arbete jämfört med att skicka in bilderna för fotoframkallning till ett lab. Men blir det billigare?

 

Nej, oftast inte. Trots att du idag kan få en bläckpatron för 1 krona, är det idag så stor konkurrans bland fotolabben, att det ofta är billigare att låta dem "skriva ut" bilderna. En stor fördel med detta, är att man får det på riktigt fotopapper också, vilket innebär att bilderna kan hålla längre tid än när man skriver ut dem själv. Så ett attraktivt (=lågt) pris är förstås viktigt, då det kan skilja fem gånger mellan det dyraste och det billigaste företaget!

 

Bästa framkallning 2016-2017

Sedan är förstås också kvalitén av stor betydelse. Faktum är att flera som framkallar fotografier tummar på kvalitén bl.a. på fotopapper och det verkar också som att en del har lite svårt med inställningarna av maskinerna. Bilderna blir dassiga, har dåliga skuggor eller helt enkelt felaktiga färger.

 

Visst - detta är inget unikt för digital fotoframkallning. Det var lika illa när man stoppade sin lilla rulle i en fotopåse och skickade den för framkallning redan för ett par decennier sedan. Men det blir så mycket tydligare idag, när något man på skärmen efter framkallningen har ett annat utseende. Allt detta väger vi samman, för att komma fram till vilket labb som har den bästa framkallningen idag!

 


PhotoBox - Digital framkallning på Internet

Photobox - Framkalla bilder gratis, betala bara portot


PhotoBox
är den spelare som förtjänar att lyftas fram i ljuset i första hand. De har inlett ett samarbete med ICA Foto, vilket innebär att om du skickar in dina kort till ICA Foto, så hamnar uppdraget att skriva ut och skicka bilderna till dig, på samma företag; PhotoBox.

 

Företaget finns etablerat i 15 länder vilket gör dem till det största på den europeiska marknaden inom digital fotoframkallning, vilket borgar för bra kvalité.

 

PhotoBox använder fotopapper från Kodak och Fuji och lovar att skicka din beställning inom en arbetsdag, vilket förstås är mycket bra. I testet hos 'PC För Alla' kom de på samma poäng (8 av 10) som FujiDirekt.

 

Vad erbjuder då PhotoBox till dig, för att du ska våga ta steget och testa deras kunskaper inom fotoframkallning? Jo, de ger dig 150 bilder gratis mot portokostnaden på 49 kr. På så vis har du inget att förlora genom att ge dem en chans att framfalla dina bilder.

 

Du kan se detta erbjudande genom att besöka deras hemsida här!

 

 

Varför framkalla sina digitala foton?

Glöm inte bort att framkalla dina bästa foton, så att de finns på papper också! Det är nämligen oroande lätt att man annars blir av med alla bilder som man har.

 

Förr i tiden var det främst vid brand som man riskerade att förlora oersättliga minnen i form av fotografier. Men idag är det så mycket större risk att fotografierna på barnen, vännerna eller föräldrarna försvinner på andra sätt, inte minst genom datorhaveri, en hårddiskkrasch eller att datorn helt sonika blir stulen. Hårdvaran är enkel att ersätta, men bilderna som man inte har kopior på, kan för evigt vara borta.

 

Se därför till att framkalla dina bästa bilder! Orkar du inte sätta dem i ett album erbjuder flera företag idag bra lösningar för detta också i form av färdiga fotoböcker t.ex. en för varje resa. Enkelt, smidigt och snabbt att ta hand om dina minnen inför framtiden.

 

Är du intresserad av tester på digitalkameror så har vi en sida för det också! Både lite enklare (och billigare) kompaktkameror samt test på semiproffs kameror.

   • Köp billigast på nätet
  •  

     
Om Bäst i test Guiden