q

 

Bäst i test - locktänger

 

Locktång test

Söker du efter den bästa locktången som är både snabb, enkel att använda och prisvärd? Då har du kommit helt rätt! På denna sida kan du ta del av de senaste testerna på locktänger och få reda på vilken som är bäst i test just nu. Allt för att du ska kunna skapa de perfekta lockarna på kortast möjliga tid.

 

Jag vet redan allt jag vill veta, visa mig vinnaren NU!

 

Viktigt att tänka på för dig som ska köpa locktång

När du använder någon slags värme på ditt hår så sliter det på håret. Därför ska du köpa en locktång som har keramiska plattor. Då har du en locktång som är så snäll mot ditt hår som det går. Det positiva med keramiska plattor är dessutom att de värms upp mycket snabbt - ofta under 1 minut.

 

Om du kan ställa in gradantalet på din locktång, får du lättare det resultat du vill ha. Alla behöver nämligen olika temperatur beroende på hårkvalité och genom att anpassa graderna till just din hårtyp, bidrar det till att det inte sliter lika mycket på ditt hår.

 

Ytterligare ett tips till dig som vill locka håret är att alltid använda ett värmeskydd. Detta gör att håret har ett extra skyddslager när det utsätts för värmen.

 

Även om din locktång gör väldigt fina lockar får du bäst resultat genom att låta locken svalna i handen (upphöjd) och avsluta med en bra hårspray. Om du gör detta har du alla förutsättningar för att behålla dina lockar under hela dagen eller kvällen.

 

Dessa tester kan du ta del av

  • I Smartsons test från våren 2010 kom Bosch PHC2500 på första plats med 22 av 25 poäng. På andra plats har vi Philips HP4658, som är ett budgetval. Den ger dig fina korkskruvar till ett lågt pris och fick 21 av 25 i Smartsons test.

  • I Pricerunners test från sommaren 2012 har tre locktänger fått 4 av 5 stjärnor. Dessa är Babyliss Pro 180 (32 mm), OBH Artist Beach Curls 5842 och OBH Artist Beach Curls 5842. Vilken du föredrar beror på vilket resultat du vill ha på dina lockar.

  • I Devotes test provade Caroline Andersson och Erika Lyko fem stycken locktänger under vintern 2012. Deras favorit blev TONI&GUY Deep Barrel Waver, den är lätt att använda för nybörjare och har ett bra pris.

 

 

Bästa locktången 2016-2017

Att hitta en perfekt locktång är inte det lättaste. Först kanske man inte vill lägga ut så mycket pengar och köper något billigt. Men det är tyvärr sällan de ger bra resultat.

 

Det är då man införskaffar ytterligare en locktång och då är man ofta beredd att lägga lite mer pengar. Det är därför en god investering att köpa en locktång som du vet har fått bra betyg.

Vi på Bäst i test Guiden hjälper dig att köpa en bra locktång som du inte kommer att bli besviken på. Den vi rekommenderar just nu är BaByliss Curl Secret.

 

Bästa locktången 2016-2017

Bästa locktången just nu - BaByliss Curl Secret C1200E

(Klicka på locktången för att läsa mer på BaByliss hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

Denna locktång har funnits i flera versioner. Först C1000E och sedan kom C1100E. Under sommaren 2016 presenterades den senaste generationen; Curl Secret C1200E. Den nya modellen har allt som de gamla har, men du har nu även möjlighet att välja åt vilket håll hårslingan ska rotera, för att ge ett så naturligt resultat som möjligt.

 

Denna locktång har Auto Curl Technology vilket enkelt utryckt betyder att den gör jobbet åt dig. Konsumenterna som redan provat den berättar att de älskar den och säger att det aldrig tidigare vart så lätt att locka håret. Läs gärna längre ned på denna sida, vad flera svenska konsumenter tycker.

 

Locktången har keramisk beläggning för att ge en mjuk lyster till dina lockar. Den har två värmelägen; 210°C och 230°C. 210° passar dig som har tunnare, känsligare hår och 230°C är bäst för normalt till tjockt hår. Den har tre tidsinställningar beroende på hur vågiga, stora eller kompakta lockar du vill ha. Den har även ljudindikator som säger till när din lock är klar och det är dags att släppa ut den. Dessutom finns en jonisk funktion som reducerar statiskt och risigt hår.

Locktången har 2,5 meter lång sladd vilket gör att du lätt kan stå upp när du lockar ditt hår. Och för din säkerhet har den automatisk avstängning; Efter att ha varit påslagen i 60 minuter stängs den av. Du får även med ett rengöringsverktyg som du kan använda för att ta bort smuts, rester och stylingprodukter.

 

Några användare tycker till en början att det kännas lite läskigt om håret skulle kunna fastna där inne, men denna tång har inte något som håret kan fastna i eftersom den är slät på insidan. Skulle du ta en för tjock hårslinga kommer tången säga till och den "suger" inte in håret.

 

Här kan du se ett 30 sekunders klipp på YouTube hur det går till att locka håret med denna tång. Och har du lite mer tid över finns det en utförlig och snygg genomgång och demonstration på 6 minuter av den svenska bloggaren Therese Lindgren här.

 

Här köper du locktången till bästa pris

När denna locktång kom ut på marknaden under hösten 2013 kostade den 1500 kronor, men idag kan du få den betydligt billigare. Bästa priset hittar du på internet!

 

Hos NetOnNet betalar du bara 699 kronor för locktången när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris idag och frakten är dessutom gratis!

 

Webhallen erbjuder den för bara 728 kronor när du klickar här! Detta är priset inklusive frakt för en rättvis jämförelse mot de andra butikerna.

 

Hos Tretti kostar den 797 kronor just nu och frakten är gratis även här!

 

Lyko erbjuder den för 999 kronor när du klickar här och frakten hem till dig kostar ingenting.

 

 

Så tycker konsumenterna om BaByliss Curl Secret

Det är många som hunnit testa denna locktång eftersom den funnits på marknaden sedan 2013. Här är citat från fyra svenska kvinnor:

 

"Den här grejjen fungerar verkligen! Lockarna blir jättefina och blanka ända ut i hårtopparna, utan att man riskerar att bränna sig. De håller i flera dagar (!) med endast minimalt med stylingprodukter i håret."

 

"Det går faktiskt jättefort. Jag har jättetjockt, långt, spikrakt hår som det vanligtvist tar timmar att få lockigt men hela huvudet tog 45 min på första försöket. Hade gått ännu snabbare om jag inte hållit på med annat samtidigt."

 

''Jag har nu testat flera gånger med samma resultat. DET GÅR FORT OCH DET BLIR SNYGGT! Jag gör detta på en kvart, tjugo minuter på morgonen innan jobbet och glider in med Hollywoodlockar.''

"Det här är ett av mina bästa köp någonsin! Jag är värdelös på att använda vanliga locktänger och har dessutom tjockt hår så det tar evigheter att locka det. Denna är så enkel och det går så snabbt! Väl värd de många kronorna"

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående locktång. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa locktången till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.

 

Tips 2: Vi har även en sida där vi avslöjar bästa plattågen och på vår sida med tandblekningstest kan du snabbt se hur du kan få ett vackert leende, för bara några 100-lappar. Missa inte heller vår sida med tester av tvättmaskiner och sidan med diskmaskintester.


Om Bäst i test Guiden