Mailutskick för föreningar och företag

 

Eget nyhetsbrev - gratis!

Ok! Vi inser direkt att detta definitivt inte kommer att bli den mest besökta sidan på Bäst i test Guiden. Men eftersom vi ändå sitter på informationen efter timmar av letande, testande och utvärderande så skadar det ju inte att delge även denna kunskap, även om det förstås är långt ifrån lika många som är intresserade av att skapa ett eget nyhetsbrev, som att hitta tester på digitalkameror.

 

Först bara; Vem har glädje av att använda ett företag för att sköta mailutskick? Ja, egentligen alla som har en förening, fanclub, företag eller bara väldigt många personer som man vill kunna nå på ett smidigt sätt. Det handlar självklart inte om att SPAMMA ut reklam, men det finns stora fördelar med att låta ett företag ta hand om utskick, anmälningar, avanmälningar, förvaring och lagring av tidigare skickad information.

 

Mailutskick - gör egna nyhetsbrev

Vi kommer att inrikta oss på enklare lösningar, som passar dig som inte har så stora krav på applikationskopplingar eller andra tekniska utmaningar. Istället passar dessa förslag bäst till en förening eller en enskild firma som sällan har mycket pengar. Att låta en billig MailingListProvider (MLP) ta hand om skötseln av t.ex. information eller nyhetsbrev, är både enkelt och smidigt.

 

Det underlättar dessutom för den stackare som sitter med ett medlems- eller kundregister och försöker hålla det aktuellt, med allt som det innebär. Med en bra MLP är det enkelt att skapa egna nyhetsbrev och skicka ut dessa.

 

Viktiga egenskaper för en MLP är att det är stabilt, relativt enkelt att förstå och smidigt att skicka nyhetsbrev eller mail. Alla ska klara av att ta bort personer från sändlistan eller lägga in nya personer, om de inte sköter detta själva. Nu för tiden är de flesta MLP väldigt lika varandra, där det finns statistik på t.ex. hur många som öppnar mailen som du skickar.

 

Eftersom vårt mål är att hitta en prisvärd lösning för enklare utskick, väljer vi bort proffstjänster som t.ex. Apsis, som spelar i en annan division, vilket du inte minst märker på prislappen.

 

Efter att ha testat olika lösningar, pratat med flera duktiga personer inom området, läst svenska utvärderingar och tagit del av andra konsumenters åsikter har vi två rekommendationer till dig idag!

 

 

Bästa leverantör av Nyhetsbrev - MailChimp


Bra lösning för billig och enkel mailhantering till kunder eller medlemmar - MailChimp

 

 

Det företag som många talar varmt om idag, är MailChimp. Företaget beskriver sig som ett gäng nördar från Atlanta i USA som lanserade MailChimp år 2001 med målet att göra e-postmarknadsföring enkelt och kul. Och de har lyckats rätt bra!

 

Upplägget är stilrent och de återkommande "ap-skämten" lättar upp den frustration som man ibland kan känna när tekniken blir alltför utmanande. Samtidigt är de restriktiva och har hårda kontroller på vad som händer med ditt konto, så någon lekstuga för SPAM:are är det inte, trots den ibland lättsamma tonen.

 

MailChimp har en enkel kontrollpanel, massor av mallar med olika teman (så att du kan välja det utseende som passar din verksamhet bäst), HTML samt vanliga mail och automatisk avanmälningsfunktion så att kunderna lätt ska kunna säga upp sig från sändlistan.

 

Du kan också importera och exportera mailadresser och MailChimp är kända för bra och snabb support, vilket är värdefullt när du har funderingar eller kör fast i ditt Nyhetsbrev.

 

Vad mer kan man begära? Kanske att det ska vara gratis? Ja, det är faktiskt gratis också! I alla fall upp till 2 000 prenumeranter som du kan skicka 12 000 mail i månaden till. Det är siffror som de flesta av oss inte kommer upp till på ett bra tag.

 

Autoresponder med dina kunder

MailChimp har även en så kallad Autoresponder. Det innebär att du kan lägga upp en serie med mail, som sedan skickas i turordning, med ett intervall som du själv bestämmer. Skillnaden mot ett Nyhetsbrev är alltså att en Autoresponder/Automation skickar redan förskrivna mail i turordning, medan ett Nyhetsbrev kommer till alla samtidigt. Med andra ord, samma mail till alla, samtidigt.

 

Tänk dig liknelsen av en autoresponder/automation vid en bok, där du kan lägga in så att de som anmäler sin mailadress till dig, sedan automatiskt får ett kapitel från boken varje vecka. Och oavsett när de går med i sändlistan, börjar de alltid på Kapitel 1 och får sedan efterföljande delar i turordning.

Autorespondern/automation på MailChimp sköter allt detta själv, du behöver inte bry dig efter att du lagt in mailen och talat om önskat sändintervall.

 

 

Bästa svenska leverantören

Varför skulle man då välja något annat än MailChimp för hjälp med mailhanteringen? Tja, som vi ser det finns det två viktiga anledningar; Det som Get a Newsletter nämligen har, och som MailChimp saknar, är - svenska. Kanske fördrar du helt enkelt att underlätta ditt arbete genom att det är svenska menyer, svensk information och - inte minst - support på Svenska.

 

Av någon obegriplig anledning har företaget valt ett engelskt namn på sin tjänst, när deras största fördel är att allt är på svenska. Trots detta kan du luta dig tillbaka i trygg förvissning om att du kommer att få den hjälp du behöver, när du behöver den, på svenska. Från Stockholm faktiskt.

 

 

Bäst i test på svenska nyhetsbrevutskick

 

Bara namnet är engelskt, allt annat är på svenska i detta e-postverktyg!

 

 

De senaste åren har Get a Newsletter (GaN) jobbat hårt med sin tjänst och den är idag riktigt bra och prisvärd. Du får t.ex. skicka 500 mail gratis per månad till 100 kontakter. Vill du skicka fler mail än så, får du betala en slant. Priset är väldigt likt MailChimp och bygger på hur många kontakter du har på ditt konto. Har du t.ex. 500 mailadresser/kontakter som du vill skicka till, kostar det 80 kr per månad. Har du 1 000 stycken kostar det 120 kr per månad osv. Du kan se hela prislistan här på deras hemsida.

 

Hur många mail kan du då skicka till dessa personer? Hur många som helst faktiskt! Det kostar lika mycket, oberoende om du skickar 1 mail i månaden eller 1 mail om dagen. Det här är förstås fördelaktigt för dig som skickar många mail till dina kontakter.

 

Den nackdel som kan vara bra att känna till, är att de har så kallad 'Double Opt-in' som standard, vilket enkelt uttryckt betyder att när en person önskar ditt Nyhetsbrev, måste denna bekräfta sin mailadress för att den ska aktiveras. Det blir alltså ett steg extra för att höja säkerheten, men med risken att personen 'inte orkar' bekräfta sin mailadress och att du därför går miste om en ny prenumerant.

 

Visserligen finns det en 'Work around' på detta problem, men den kräver extraarbete och det är inte alla som tycker teknik är roligt, utan hellre vill fokusera på att göra intressanta Nyhetsbrev.

 

Förutom detta är Get a Newsletter ett mycket bra val som är väl värt att undersöka. Du skapar enkelt ett gratiskonto här som du sedan använder för att titta in hos dem och se om det känns rätt för dig.

 

Verktyg för nyhetsbrev

 

Du har väl också läst vår sida med tester av webbhotell? Där hittar du lösningar som passar både mindre företag, privatpersoner och större företag med behov av många domäner. Vi har också sammanställt tester på färglaserskrivare och bläckstråleskrivare på vår sajt.

 

Och på vår sida med Mobilt bredband test kan du se vilken leverantör som ger dig bäst täckning och högst hastighet när du ska surfa på tåget, i bilen eller i sommarstugan från din bärbara dator.  • Köp billigast på nätet
  •  

     
Om Bäst i test Guiden
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen med vår webb. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen, godkänner du detta.