Den bästa matberedare hjälper dig i köket

 

Test matberedare 2017

Om du ska köpa matberedare och vill veta vilken som är bäst just nu, har du kommit helt rätt! Vi har läst alla experttester och sammanställt dem på denna sida, så att du med lätthet kan se vilken matberedare som vunnit bäst i test den senaste tiden. Men inte nog med det!

 

Vi har också kollat vilken matberedare som konsumenterna uppskattar mest och vilka märken som man ska undvika. Allt detta kan du se här, så att du sedan snabbt och enkelt kan göra ett riktigt bra köp.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa matberedaren NU!

 

De tillverkar den bästa matberedaren

En matberedare är en viktig hjälpreda i köket som ser till att du kan ägna dig åt roligare saker än att bara hacka och skära. En bra present är det också, till någon som har viljan att laga mer nyttig mat men vill slippa riva, skiva, hacka och blanda ingredienser för hand.

 

De tester som finns att ta del av visar samstämmigt på tre tillverkare som utmärker sig just nu, när det gäller att göra bra matberedare till bra priser. Det sistnämnda är alltid intressant för oss, då det ofta går att hitta ännu bättre saker om man är redo att betala dubbla priset. Men här väger vi även in vad det står på prislappen och vill ha det bästa, till så lågt pris som möjligt.

 

Genom att läsa de tester på matberedare som är gjorda de senaste åren kan vi konstatera att de tillverkare som gör de bästa matberedarna just nu är OBH Nordica, Philips och Bosch.

 

Så tycker konsumenterna

Ser man till användarnas upplevelser, alltså vad de konsumenter som redan har köpt en matberedare tycker, är Bosch ett uppskattat märke över stora delar av världen. Boschs matberedare har funnits många år och är det märke som många konsumenter skulle köpa igen om deras nuvarande maskin gick sönder.

 

Även Philips utmärker sig med många nöjda hemmakockar som gärna lovordar sin matberedare.

 

Det kan man dock inte säga om OBH Nordica där konsumenterna visserligen är lika nöjda som experterna - men bara till en början. Efter en kort tid går dessa matberedare ofta sönder, med sprickor i plasten, lock som inte håller tätt och motorer som luktar bränt när de belastas. Det är alltså bra matberedare - men inte speciellt länge.

Vi väljer därför bort OBH Nordica från Bäst i test Guiden eftersom konsumenternas upplevelser alltid väger tungt hos oss.

 

 

Bäst i test matberedare 2017

Summerar vi vad experter och konsumenter säger får vi fram den matberedare som är bäst just nu. Det handlar om Philips och deras Avance Collection HR-serie.

Bästa matberedare 2017 - Philips Avance Collection HR7778

Testvinnande matberedare - Philips Avance Collection HR7778

(Klicka på bilden för mer information på Philips hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

Denna matberedare klarar av sina arbetsuppgifter utmärkt enligt testarna och har också ett rimligt pris. Den har en motor på hela 1300 Watt och en blandarskål som rymmer 3,4 liter torra ingredienser eller 2,2 liter vätska.

 

En fördel med denna matberedare är den stora mängd tillbehör som du får på köpet (se bilden ovan). Bland annat får du en ballongvisp för att effektivt vispa t.ex. grädde eller äggvita, en degkrok i metall för att snabbt få en bra deg samt 4 skivor i rostfritt stål för att skiva, hacka och skära. Även en citruspress och råsaftscentrifug medföljer.


Alla tillbehör som följer med kan diskas i diskmaskin, vilket är en stor fördel för att underlätta ditt köksarbete.

 

Sedan många år har Philips HR-serie varit i topp-placerad i experttesterna. Och ser man till prislappen, dessutom en av de mest prisvärda. Hos Smartson kom den på en silverplats år 2009 och även i ICA-Kurirens test 2013 fick den ta andraplatsen. I Aftonbladets test från 2014 fick den full pott och utsågs till bäst i test. Se fler detaljer längre ned på denna sida.

 

Även konsumenterna är mycket nöjda med denna matberedare, också efter en längre tids användning. De berättar bl.a. att den är: "Mycket bra med många tillbehör", "Lätt att rengöra. Definitivt värt pengarna" , "Matberedaren är både enkel, snygg och lättanvänd", "En jättebra och stark maskin för det lite större hushållet, har haft mindre matberedare innan och dom håller inte", "Länge sedan jag köpte produkt som jag var så nöjd med som denna."

 

Den nackdel som en del konsumenter nämner är att den tar mycket plats med alla tillbehör, vilket kan vara besvärligt i ett litet kök. Se fler konsumentrecensioner här.

 

Läs mer om denna matberedare på Philips hemsida.

 

Här köper du matberedaren till bästa pris

Som du kan se på Philips hemsida är rekommenderat pris för denna matberedare 2 299 kronor, men du kan köpa den billigare än så idag.

 

Webhallen erbjuder den för bara 1 819 kronor när du klickar här! Detta är priset inklusive frakt för att du ska kunna jämföra priserna mellan butikerna på ett mer rättvist sätt.

 

NetOnNet säljer den till dig för 1 890 kr när du klickar här och dessutom är frakten hem till dig gratis - som alltid hos NetOnNet.

 

CDON har också denna matberedare. Här betalar du 2 290 kronor inklusive frakt.

 

Tretti erbjuder den för 2 299 kronor när du klickar här och frakten är dessutom gratis!

 

Även WhiteAway har den för 2 299 kronor när du klickar här och frakten hem till dig ingår dessutom!

 

 

Dessa experttester kan du ta del av

Utvecklingen på matberedare går inte lika snabbt som för t.ex. mobiltelefoner eller TV-apparater. Därför kan vi med gott samvete blicka tillbaka ett par år för att ta del av vad experterna sagt om denna kökshjälp. Du läser de senaste testerna, högst upp i listan.

 

Under våren 2017 testade Norska Klikk 9 lite dyrare matberedare med en prislapp över 3990 kronor. Guldmedaljen i detta test gick till Kenwood Limited Chef XL Elite KVL630 som fick 5 av 6 poäng och omdömet; "Bra resultat och lätt att använda".

Även Bosch MUM9YX5S12 och KitchenAid Artisan 5KSM125 fick betyget 5 av 6 i detta matberedartest.

 

TEK.NO (Norge) testade 9 matberedare från 1 900 kr till 8 000 kr under vintern 2016 och det blev ett jämnt resultat mellan maskinerna. Bäst i test med 8,5 av 10 poäng blev Kenwood Limited Titanium XL KVL8300S som fick omdömet; "Den mest kraftfulla maskinen. Mycket stadig och med en elegant LED-belysning". Prislappen runt 8 000 kr är dock avskräckande.

Testarna rekommenderar istället att köpa Electrolux Assistent Pro EKM6000. Den får också 8,5 av 10 poäng men kostar bara hälften så mycket. På tredjeplats kommer OBH Nordica Hercules 6682 med 8 av 10 poäng. Denna matberedare får utmärkelsen Bra Köp.

 

Hösten 2015 testade Norska Klikk 8 stycken matberedare för runt 1 000 kronor. I detta test gick guldmedaljen till Braun Tribute Collection FP3010 som blev bäst i test med 5 poäng av 6 möjliga. Enligt testarna är Braun ett bra val för en stor familj som behöver en matberedare för daglig matlagning. Det enda de ser som negativt är designen; "Detta är inte en maskin människor i dag vill ha stående på bänken i sitt nya designkök. Den ser ut som en matberedare från 80-talet."

Även Kenwood Multipro Compact FPM264 och Bosch MCM4200 fick 5 av 6 poäng i detta matberedartest.

 

Under hösten 2014 presenterade Aftonbladet ett test av sex matberedare i prisklassen 1 150 - 4 000 kronor. De konstaterade snabbt att priset inte är en bra indikation på kvalité; "Dyraste matberedaren sämst i test". Bäst i test blev istället Philips HR7778 som fick 4 PLUS av 5 möjliga. Bästa budgetval blev OBH Nordica 6795 First Kitchen.

 

Hösten 2014 gjorde även Råd & Rön tester på matberedare i olika prisklasser. Testet presenterades också hos Danska Tænk. Bäst i test blev Kitchen Aid 5KFP1335 med 83 poäng och på andraplats med 82 poäng placerade sig den prisvärda OBH Nordica 6795 First Kitchen.

Sämsta matberedarna gör, enligt tidningen, Electrolux, Moulinex och Andersson.

 

Under sommaren 2013 gjorde ICA Kuriren ett test av matberedare och bäst i test blev Bosch MCM2054 som var den enda med betyget 5 av 5. På andraplats hittar vi bl.a. Philips HR 7629.

 

Under våren 2013 gjorde Råd & Rön ett test på köksmaskiner och bäst i test blev Kenwood KM636 med 68 poäng. Dock är det väldigt jämt i toppstriden och inte mindre än sex köksmaskiner kom på andraplats, där Bosch MUM52120 är den mest prisvärda och därför fick utmärkelsen "Bra Köp". Som kuriosa kan vi också nämna att alla de översta 13 platserna på listan gick till Bosch och Kenwood.

 

Även Pricerunner har utvärderat fyra matberedare och i deras test från våren 2012 blev Krups KA890T42 bäst i test. Även den billigare Braun K3000 fick högsta betyg, 5 av 5 stjärnor.

 

I Smartsons test sommaren 2011 blev Kenwood FP260 utsedd till Bäst i test och strax därefter kom Bosch MCM2054 som bara kostar hälften så mycket som testvinnaren.

 

År 2009 pekade Smartson ut ett snarlikt resultat som tre år tidigare. Vinnare blev Cuisinart MP14NE, tätt följd bl.a. Bosch MCM5530 och Philips HR7775. I dessa tester är det dock intressant att notera att det bara skiljer 1 poäng mellan dem, men priset är det dubbla för matberedaren från Cuisinart.

 

Låt en bra matberedare ta hand om jobbet att hacka
Låt en bra matberedare ta hand om det enformiga jobbet att hacka grönsaker.

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående matberedare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa matberedaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.

 

När du ställt in din mat i det bästa kylskåpet vill du säkert ha hjälp att städa upp i köket efter din måltid. Då kan det vara intressant att läsa vår sida med diskmaskin tester. Och om det är tester på ångstrykjärn eller bästa dammsugaren som du vill läsa om, så har vi även det.

 

Missa inte heller vår sida med tester av våffeljärn och sammanställningen av tester på gasolgrillar. Och ska du köpa plattång kan vi snabbt avslöja vilken som vunnit Bäst i test den senaste tiden.


Om Bäst i test Guiden