Bästa multifunktionsskrivaren

 

Bästa bläckstråleskrivare 2018

Om du ska köpa en bra och prisvärd bläckstråleskrivare till ditt hem eller ditt kontor har du kommit helt rätt. Vi har läst alla testerna och kommit fram till vilken skrivare som är bäst just nu enligt experterna. Men som vanligt här på Bäst i test Guiden lägger vi också stor vikt vid vad andra användare tycker om sin skrivare.

 

Det som vi fått reda på avslöjar vi på denna sida så att du enkelt kan se vilken som är den bästa skrivaren idag. På så vis kan du snabbt få en uppfattning om vad du ska köpa för skrivare om du vill ha en driftsäker, billig, pålitlig och snabb skrivare till ditt hem eller kontor.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig vinnaren NU!

 

Ska du köpa laserskrivare eller bläckstråleskrivare?

Vet du inte vad du ska ha för typ av skrivare? Då hjälper vi dig med ditt första beslut, som handlar om vilken teknik din skrivare ska ha - laser eller bläckstråle.

 

Genom att fundera på dina önskemål, kan du komma fram till vilken skrivare som passar just dig bäst. Och när du väl gjort det, är det bara att läsa rätt sida. Vår enkla guide nedan hjälper dig att hitta den skrivare som passar dig bäst, beroende på vad du prioriterar högst:

 

Jag vill kunna skriva ut:
 • Så billigt som möjligt
 • Bara svartvita utskrifter
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå oanvänd
Läs då istället sidan med Laserskrivare

 

Jag vill kunna skriva ut:
 • Utskrifter i färg (men kanske inte så många fotografier)
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå oanvänd
Läs då istället sidan med Färglaserskrivare

 

Jag vill kunna:
 • Skriva ut i färg
 • Få bra kvalité, även när jag skriver ut fotografier
 • Jag har inte bråttom att få ut utskrifterna
 • Jag skriver inte ut så många sidor vid varje tillfälle
 • Jag skriver ut ofta (i alla fall en gång i veckan)
Då är du redan på rätt sida och kan fortsätta läsa nedan!

 

 

Bäst i test bläckstråleskrivare

När det gäller bästa bläckstråleskrivare just nu, blir det en seger för Canon Pixma-serien.

Bästa bläckstråleskrivaren just nu - Canon Pixma iX6850

Bästa bläckstråleskrivare just nu - Canon Pixma iX6850
Klicka på skrivaren för mer information på Canons hemsida

 

Se dagens aktuella pris

 

Vi har haft flera Canon Pixma-skrivare som testvinnare här på Bäst i test Guiden under åren, men eftersom dessa utgått ställer vi in siktet idag på iX6850.

 

Denna fotoskrivare har det du behöver för att göra riktigt professionella utskrifter hemma eller på kontoret:

 

 • Utskrifter upp till A3 (!) storlek. Givetvis kan du även använda mindre A4, A5 eller fotopapper på 10x15 cm
 • Wi-Fi för att snabbt kunna ansluta trådlöst. Även Ethernet, USB, Google Cloud Print och Apple AirPrint finns om du föredrar det
 • Enkelt att ansluta smartphone eller surfplatta för att skriva ut direkt från dessa
 • 5 separata bläckpatroner så att du inte behöver byta patroner i onödan - spar pengar och få billigare utskrifter. Se priser här!
 • Upp till 9600 x 2400 dpi i upplösning - det blir riktigt bra fotografier
 • Pappersmagasin med plats för 150 ark vanligt papper eller 20 fotopapper
 • Skriver ut 14 sidor per minut i svartvitt och 10 sidor per minut i färg
 • Tyst - Bara 44 dB, så att du varken stör andra eller dig själv vid tidskrävande utskrifter
 • Storleken på skrivaren är 58×31×16 cm och den väger 8 kg

 

Så säger experter och konsumenter

Både experterna och konsumenterna tycker att fotoutskrifterna är imponerande bra, att skrivaren är enkel att använda, snabb och har snygg design.

 

Digitalfoto för alla menar att den är värd hela 87 av 100 poäng och att den "...levererar riktigt fina utskrifter. De fem bläckpatronerna ger ett bra djup och en fin nyansrikedom i bilderna [...] skrivaren spottar ur sig bilderna i rask takt och tack vare inbyggt wi-fi kan man skriva ut från både datorn och surfplattan i ända upp till A3+-storlek. Designen är snygg och tidlös."

 

Trusted Reviews och Techradar ger den 80 av 100 möjliga poäng efter sitt test och menar att skrivaren ger mycket hög bildkvalité, har ett bra pris per utskrift och att det är praktiskt att kunna skriva ut så stora pappersark som A3.

 

Konsumenterna lovordar skrivaren och nämner bland annat; "Bästa skrivaren jag hittills köpt. Rekommenderar den starkt", "Det här är en produkt som kan konkurrera med många betydligt dyrare fotoskrivare på marknaden. Pålitlig, snabb, kostnadseffektiv i både underhåll och inköp" , "Den här skrivaren hade fått goda recensioner i fackpressen, så jag hade högt ställda förväntningar. Dessa överträffades dock med råge redan när jag skrev ut den första bilden! Naturliga färger och hög detaljåtergivning tillsammans med möjligheten att skriva ut i A3+ gör den här skrivaren till ett synnerligen prisvärt köp." Läs fler svenska recensioner här!

 

Det genomsnittliga betyget från 530 användare är hela 4,4 av 5,0 vilket får ses som mycket bra. Det som konsumenterna generellt uppskattar mest är användarvänligheten, prestandan, att den är prisvärd samt den höga utskriftskvaliteten.

 

Det negativa med denna skrivare, som en del påpekar, är att den tar rätt mycket plats på skrivbordet. Några saknar också att det inte går att skriva ut dubbelsidigt samt att det inte går att skriva ut direkt från ett USB-minne. Annars är alla överlag mycket nöjda med sitt köp!

 

Läs gärna fler detaljer om skrivaren här på Canons hemsida.

 

Här köper du skrivaren till bästa pris

Trots att Canon Pixma iX6850 i första hand är avsedd för företag, kan du idag köpa den till ett bra pris på internet.

 

Proshop har den för bara 1 890 kronor när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris idag och frakten hem till dig ingår!

 

Och hos Dustin Home kan du få den för 1 890 kronor när du klickar här! Frakt ingår!

 

Rätt bläckpatroner till denna skrivare

Bläckpatronerna till denna skivare heter PGI-550PGBK, CLI-551BK, CLI-551C, CLI-551M och CLI-551Y. Du hittar dessa patroner till ett lågt pris här när du behöver fylla på ditt lager.

 

Webhallen

 

Experttester av bläckstråleskrivare 2013-2018

När det gäller bläckstråleskrivare har utvecklingen gått framåt med stora steg de senaste åren. De märken som ofta utmärker sig positivt i dagens tester är Canon, HP och Epson som turas om att stå överst på prispallen.

 

Här nedan kan du ta del av vad experterna och användarna tycker i tester från år 2013 och framåt. Du hittar de senaste testerna, högst upp i listan.

 

Tidningen Råd & Rön, februari 2018: I tidningens sammanställning finns nu hela 108 testade bläckstråleskrivare och överst i listan hittar vi Epson Expression Premium XP-640/830 som får 75 poäng. På silverplats kommer Epson Expression Premium XP-645/900 som får 73 poäng och tredjeplatsen går till Canon och deras lågprisskivare TS5150/TS5151 som får 70 poäng i detta test.

 

Tænk, december 2017: På deras lista finns nu 77 testade bläckstråleskrivare och bäst är Epson Expression Premium XP-640/830 med 75 poäng. På delad andraplats kommer Epson Expression Premium XP-645/900 med 73 poäng och på bronsplatsen hittar vi HP Envy 5540/5542/5544 som får 69 poäng.

 

PC Advisor, mars 2017: Visserligen är denna testsammanställning från England, men flertalet av skrivarna går att köpa även i Sverige. Här är deras lista på de 16 bästa skrivarna 2017, både när det gäller laser- och bläckstråleskrivare.

 

PC för alla, maj 2015: Sammanställde tester på bläckstråleskrivare för att se vilken eller vilka som var bästa köp 2015. Betygen blev genomgående höga och hela 6 av 9 skrivare fick 8 av 10 poäng samt utmärkelsen "Bra köp". Bland annat hittar vi Canon Pixma MX525 och Canon Pixma MX535 bland vinnarna.

 

DigitalFoto för alla, december 2014: Testade bläckstråleskrivare och utsåg Canon Pixma MG7550 som testvinnare. Den fick 8,9 av 10 poäng och omdömet; "Inte den allra bästa bildkvaliteten, men det är mycket nära. Enkel, driftsäker och mycket användarvänlig. Canon är klassens bästa skrivare!"

 

PC för alla, hösten 2014: Testade fyra multifunktionsskrivare under 2 500 kronor och utsåg därefter Epson Workforce Pro WF-5620DF till bäst i test med betyget 8 av 10. På andraplats, med bara ett poäng mindre, kom HP Officejet Pro 8620 som fick omdömet "Billigast driftkostnad och utskrifterna håller hög kvalitet."

 

DigitalFoto för alla, februari 2014: Ställde 6 bläckstråleskrivare mot varandra och vinnare med 8,6 poäng blev HP Photosmart 7520. På andraplats, med bara 0,1 poäng mindre, kom Canon Pixma MG7150. Tidningen var imponerande hur mycket man får för pengarna idag och att kvalitén genomgående var mycket hög.

 

PC för alla, vintern 2014: Testar Epsons Workforce Pro WP-4535 DWF och skriver; "En mångfunktionell bläckstråleskrivare som utmanar laser både i snabbhet och i kostnadseffektivitet." De mycket låga driftskostnaderna ger slutbetyget 9 av 10.

 

Ljud & Bild, hösten 2013: Testade sex fotoskrivare och Bäst i test blev Epson Expression Photo XP-750 med 21 av 24 poäng. Canon Pixma MG6350 kom på andraplats med 20 av 24 poäng.

 

Pricerunner, våren 2013: Fyra trådlösa multifunktionsskrivare ställdes mot varandra och Canon Pixma MX925 som utsågs till bäst i test med betyget 4 av 5.

 

PC för Alla, våren 2013: Testade de bästa trådlösa skrivarna som dessutom skulle kunna skriva ut från mobiltelefoner. Bäst i test blev Canon Pixma MG6350 med betyget 8 av 10.

 

 

Har du den bästa systemkameran eller en bra digitalkamera kan du skriva ut dina fotografier själv med denna skrivare. Om du inte vill skicka in bilderna för gratis fotoframkallning eller samla dina mest lyckade fotografier i den bästa fotoboken förstås.

 

Läs också gärna våra tester på smartphone och test av surfplattor eftersom du kan använda även dessa för att ta bra bilder och skriva ut med denna bläckstråleskrivare. Och för dig som ska köpa skärm har vi även sammanställt tester på skärmar.

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på denna skrivare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa skrivaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Om Bäst i test Guiden
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen med vår webb. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen, godkänner du detta.