q

 

Bästa multifunktionsskrivaren

 

Bästa bläckstråleskrivare 2017

Om du ska köpa en bra och prisvärd bläckstråleskrivare till ditt hem eller ditt kontor har du kommit helt rätt. Vi har läst alla testerna och kommit fram till vilken skrivare som är bäst just nu enligt experterna. Men som vanligt här på Bäst i test Guiden lägger vi också stor vikt vid vad andra användare tycker om sin skrivare.

 

Det som vi fått reda på avslöjar vi på denna sida så att du enkelt kan se vilken som är den bästa skrivaren idag. På så vis kan du snabbt få en uppfattning om vad du ska köpa för skrivare om du vill ha en driftsäker, billig, pålitlig och snabb skrivare till ditt hem eller kontor.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig vinnaren NU!

 

Ska du köpa laserskrivare eller bläckstråleskrivare?

Vet du inte vad du ska ha för typ av skrivare? Då hjälper vi dig med ditt första beslut, som handlar om vilken teknik din skrivare ska ha - laser eller bläckstråle.

 

Genom att fundera på dina önskemål, kan du komma fram till vilken skrivare som passar just dig bäst. Och när du väl gjort det, är det bara att läsa rätt sida. Vår enkla guide nedan hjälper dig att hitta den skrivare som passar dig bäst, beroende på vad du prioriterar högst:

 

Jag vill kunna skriva ut:
 • Så billigt som möjligt
 • Bara svartvita utskrifter
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå oanvänd
Läs då istället sidan med Laserskrivare

 

Jag vill kunna skriva ut:
 • Utskrifter i färg (men kanske inte så många fotografier)
 • Många sidor
 • Snabba utskrifter
 • Långa perioder kan skrivaren stå oanvänd
Läs då istället sidan med Färglaserskrivare

 

Jag vill kunna:
 • Skriva ut i färg
 • Få bra kvalité, även när jag skriver ut fotografier
 • Skanna in dokument och fotografier till datorn
 • Kunna använda min skrivare som kopiator
 • Jag har inte bråttom att få ut utskrifterna
 • Jag skriver inte ut så många sidor vid varje tillfälle
 • Jag skriver ut ofta (i alla fall en gång i veckan)
Då är du redan på rätt sida och kan fortsätta läsa nedan!

 

 

Bäst i test multifunktionsskrivare

När det gäller bästa bläckstråleskrivare/multifunktionsskrivare just nu, blir det en seger för Canon Pixma MG-serie.

 

Bästa bläckstråleskrivaren just nu - Canon Pixma MG7750

Bästa bläckstråleskrivare med både skanner och kopiatorfunktion - Canon Pixma MG7750 (klicka på skrivaren för mer information på Canons hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

Vi har haft flera av de tidigare modellerna i denna serie som testvinnare här på Bäst i test Guiden men eftersom dessa nu utgått ställer vi in siktet på MG7750.

 

Denna skrivare har det mesta du kan tänkas behöva:

 

 • Wi-Fi för att ansluta trådlöst (även Ethernet, Hi-Speed USB och Apple AirPrint finns om du föredrar det)
 • 6 separata bläckpatroner så att du inte behöver byta patroner i onödan - spara pengar och få billigare utskrifter. Se priser här!
 • Upp till 9600 x 2400 dpi i upplösning - det blir riktigt bra fotografier
 • Automatisk dubbelsidig utskrift - spara papper genom att skriva ut på båda sidorna
 • Två pappersmagasin med plats för 125 ark respektive 20 fotopapper
 • Scanna in bilder i 2400 x 4800 dpi (14 sekunder för en A4)
 • Kopiera dokument (19 sekunder för en A4)
 • Storleken är 44×15×37 cm och den väger ca 8 kg

Experterna och konsumenterna tycker att fotoutskrifterna är imponerande bra, att skrivaren är enkel att använda, har bra prestanda och snygg design.

 

Svenska Digitalfoto för alla menar att den är värd 8,9 av 10 poäng och att den "...inte levererar den allra bästa bildkvaliteten, men det är mycket nära. Eftersom den är både enkel, driftsäker och mycket användarvänlig blir Canon totalt sett klassens bästa."

 

Italienska Les Numeriques menar efter sitt test att skrivaren ger mycket hög bildkvalité (långt bättre än konkurrenterna), ett lågt pris per utskrift och att den dessutom är enkel och kompakt. En mycket värdig och förbättrad efterträdare till den tidigare modellen MG7550.

 

Det negativa med denna skrivare som en del konsumenter påpekar, är att den tar rätt mycket plats på skrivbordet. Några tycker också att den är lite dyr för att vara en bläckstråleskrivare, trots de många funktionerna. Annars är alla överlag mycket nöjda med sitt köp.

 

Läs fler detaljer om skrivaren här på Canons hemsida.

 

Här köper du skrivaren till bästa pris

Skrivaren finns i fyra olika färger; Svart, vit, röd och guld så att du kan välja den färg som passar bäst hos dig.

Välj den färg som passar bäst hos dig - Canon Pixma MG7750

 

Trots att Canon Pixma MG7750 innehåller mycket, kan du köpa den till ett lågt pris på internet.

 

Proshop har den för bara 1 289 kronor när du klickar här och transporten hem till dig kostar inget!

 

CDON erbjuder den för 1 490 kronor när du klickar här och då ingår dessutom frakt hem till dig!

 

Även NetOnNet skickar hem den till dig för 1 490 kronor när du klickar här! Frakten är gratis!

 

Rätt bläckpatroner till denna skrivare

Bläckpatronerna till denna skivare heter PGI-570PGBK, CLI-571BK, CLI-571C, CLI-571M, CLI-571Y och CLI-571GY. Du hittar dessa patroner till ett lågt pris här när du behöver fylla på ditt lager.

 

Webhallen

 

Experttester av bläckstråleskrivare med multifunktion 2013-2017

När det gäller bläckstråleskrivare har utvecklingen gått framåt med stora steg de senaste åren. De märken som ofta utmärker sig positivt i dagens tester är Canon, HP och Epson som turas om att stå överst på prispallen.

 

Här nedan kan du ta del av vad experterna och användarna tycker i tester från år 2013 och framåt. Du hittar de senaste testerna, högst upp i listan.

 

Råd & Rön, februari 2017: På tidningens lista finns nu 42 testade bläckstråleskrivare och bäst är Epson Expression Premium XP-640/830 med 75 poäng. På delad andraplats kommer Epson Expression Premium XP-645/900 med 73 poäng och på bronsplatsen hittar vi HP Envy 5540/5542/5544 som får 69 poäng.

 

PC Advisor, mars 2017: Visserligen är denna testsammanställning från England, men flertalet av skrivarna går att köpa även i Sverige. Här är deras lista på de 16 bästa skrivarna 2017, både när det gäller laser- och bläckstråleskrivare.

 

Råd & Rön, oktober 2016: I sammanställningen finns nu 26 testade bläckstråleskrivare och bäst i test är Epson Expression Premium XP-640/830 som får 75 poäng. På silverplats kommer HP Envy 5540/5542/5544 som får 69 poäng. Tredjeplatsen går till Canon och deras lågprisskivare Pixma MG3650 som får 67 poäng i detta test.

 

Råd & Rön, februari 2016: I listan med över 100 bläckstråleskrivare är det trångt på förstaplatsen där fyra skrivare slåss. Epson tar tre av platserna med sin Expression Premium-serie. Det handlar om modellerna XP-625, XP-720 och XP-820 som får 78 poäng vardera. Samma poäng får även den billigare Canon Pixma MG5650.

Med bara 3 poäng mindre kommer sedan Canon Pixma MG7750 in på listan.

 

PC för alla, maj 2015: Sammanställde tester på bläckstråleskrivare för att se vilken eller vilka som var bästa köp 2015. Betygen blev genomgående höga och hela 6 av 9 skrivare fick 8 av 10 poäng samt utmärkelsen "Bra köp". Bland annat hittar vi Canon Pixma MX525 och Canon Pixma MX535 bland vinnarna.

 

DigitalFoto för alla, december 2014: Testade bläckstråleskrivare och utsåg Canon Pixma MG7550 som testvinnare. Den fick 8,9 av 10 poäng och omdömet; "Inte den allra bästa bildkvaliteten, men det är mycket nära. Enkel, driftsäker och mycket användarvänlig. Canon är klassens bästa skrivare!"

 

Råd & Rön, september 2014: En uppdatering visar att Canon PIXMA iP8750 nu toppar listan över de skrivare som fortfarande finns att köpa. Den fick 74 poäng, vilket är lika många poäng som HP Officejet Pro 8620 fick. Toppstriden är tät och vi lyfter därför även in Canon Pixma iX6850 med sina 73 poäng i denna redovisning.

 

PC för alla, hösten 2014: Testade fyra multifunktionsskrivare under 2 500 kronor och utsåg därefter Epson Workforce Pro WF-5620DF till bäst i test med betyget 8 av 10. På andraplats, med bara ett poäng mindre, kom HP Officejet Pro 8620 som fick omdömet "Billigast driftkostnad och utskrifterna håller hög kvalitet."

 

Råd och Rön, våren 2014: Efter den senaste uppdateringen av listan finns nu 50 bläckstråleskrivare testade. Högst upp på listan, som generellt har höga och jämna poäng, finner vi Epson XP-800 med 75 poäng. Tittar vi vidare efter de skrivare som fortfarande säljs, finner vi sedan Epson Expression Photo XP-850 med 73 poäng. Alla de 12 bästa skrivarna kommer från Epson och Canon.

 

DigitalFoto för alla, februari 2014: Ställde 6 bläckstråleskrivare mot varandra och vinnare med 8,6 poäng blev HP Photosmart 7520. På andraplats, med bara 0,1 poäng mindre, kom Canon Pixma MG7150. Tidningen var imponerande hur mycket man får för pengarna idag och att kvalitén genomgående var mycket hög.

 

PC för alla, vintern 2014: Testar Epsons Workforce Pro WP-4535 DWF och skriver; "En mångfunktionell bläckstråleskrivare som utmanar laser både i snabbhet och i kostnadseffektivitet." De mycket låga driftskostnaderna ger slutbetyget 9 av 10.

 

Ljud & Bild, hösten 2013: Testade sex fotoskrivare och Bäst i test blev Epson Expression Photo XP-750 med 21 av 24 poäng. Canon Pixma MG6350 kom på andraplats med 20 av 24 poäng.

 

Pricerunner, våren 2013: Fyra trådlösa multifunktionsskrivare ställdes mot varandra och Canon Pixma MX925 som utsågs till bäst i test med betyget 4 av 5.

 

PC för Alla, våren 2013: Testade de bästa trådlösa skrivarna som dessutom skulle kunna skriva ut från mobiltelefoner. Bäst i test blev Canon Pixma MG6350 med betyget 8 av 10.

 

Vad tycker konsumenterna som redan köpt skrivare?

När vi ser till vad konsumenterna tycker om sina skrivare, framkommer en bild som stärker experternas utlåtanden. Canon, HP och Epson gör de bästa skrivarna just nu. Och just Canon Pixma MG-serien är mycket uppskattad av användarna.

 

När det handlar om den av experterna mycket hyllade Epsons Workforce Pro WP-45xx-serien så är konsumenterna mycket nöjda MEN bara till den dag då skrivaren börjar läcka gult bläck! En känd konstruktionsmiss som inte experttestarna upptäcker, men konsumenterna gör det. Det är därför vi här på Bäst i test Guiden alltid lyssnar på användarnas åsikter också.

 

Du kan läsa mer om detta på Google eller se misären som många användare råkat ut för på detta YouTube-klipp. Trots att den är testvinnare enligt experterna, är det här alltså inte en skrivare som du bör köpa.

 

 

Har du den bästa systemkameran eller en bra digitalkamera kan du skriva ut dina fotografier själv med denna skrivare. Om du inte vill skicka in bilderna för gratis fotoframkallning eller samla dina mest lyckade fotografier i den bästa fotoboken förstås.

 

Läs också gärna våra tester på smartphone och test av surfplattor eftersom du kan använda även dessa för att ta bra bilder och skriva ut med denna bläckstråleskrivare. Och för dig som ska köpa skärm har vi även sammanställt tester på skärmar.

 

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på denna skrivare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa skrivaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Om Bäst i test Guiden