Det här är den bästa multiroom-högtalaren just nu.

 

Tester på multiroom-högtalare 2019

Vill du veta vilken multiroom-högtalare som har blivit "bäst i test" 2019? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken högtalare som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta det bästa systemet för dig!

 

Efter att du läst detta multiroom-högtalare-testet kan vi även tipsa dig om att läsa vårt mobilhögtalare-test med högtalare som är bäst lämpade för att ta med sig till stranden eller festen!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa multiroom-högtalaren NU!

 

Det här är ett multiroom-system

Ett multiroom-system är ett trådlöst högtalarsystem som gör att du kan lyssna på samma musik/ljud i flera rum samtidigt. Multihögtalarsystemet kommunicerar antingen via ett nätverk eller via Wi-Fi som är det vanligaste idag. Du styr högtalarna med en app på telefonen eller via din tablet, datorn eller med din röst. Du kan välja om du vill spela musiken/ljudet i hela ditt hem eller enbart via en enskild högtalare.

 

Därför ska du ha en multiroom-högtalare

Multiroom-högtalare har varit med rätt länge och blir en alltmer vanlig detalj i våra hem. Att ha ett bra ljudsystem är något som fler värderar högt och den bästa lösningen för ett hem är helt klart ett multiroom-system. Att kunna förflytta sig genom olika rum men fortfarande kunna lyssna på musik genom högkvalivativa högtalare gör ingen ledsen. För dig som lyssnar mycket på musik så är det en perfekt investering till ditt hem. Vilken typ av högtalare just du skall ha är självklart helt upp till dig och det finns otroligt många att välja mellan. Vissa vill ha det allra senaste och avancerade systemet med många kopplingsmöjligheter (t.ex. vinylspelare och CD) medan andra endast vill kunna streama från sin telefon. Med vår testvinnare har vi kollat mycket på hur enkelt systemet är att använda men samtidigt behandlat ljudkvalitet som en lika viktig aspekt.

 

Dessa krav ställer vi på högtalaren

  • Kvalitet - när det kommer till ljud så vill man att det ska osa kvalitet, dåligt ljud förstör känslan av musik!

  • Smart - skall kunna gå att kontrollera från sin smartphone, dator eller surfplatta. Du ska även ha möjligheten att streama från streamingtjänsten som du tycker om bäst. Något annat som vi på Bäst i test Guiden har kollat på är möjligheten till röststyrning som blir alltmer vanligt. Självklart ska testvinnaren ha den senaste tekniken som tillåter dig att styra musiken med enbart din röst.

  • Bra pris - att lyssna på dina favoritlåtar i god kvalitet ska inte svida alltför mycket i din plånbok.

  • Testvinnare och uppskattad av konsumenterna - Självklart ska du ha den bästa högtalaren när det kommer till funktion och kvalitet. Vi har därför läst alla tester och även kollat vad konsumenterna som redan köpt dessa högtalare, tycker om sin produkt.

  • Användarvänlig - Det ska vara ett enkelt system som alla i familjen lätt ska kunna använda.

 

Bästa multiroom-högtalare 2019

Efter att ha läst tester, pratat med experter och tagit hänsyn till vad konsumenterna tycker och vill så har vi tagit fram en vinnare: Sonos One. Det som gör just Sonos till en vinnare är enkelheten i deras system och kvaliteten av deras produkter. Ett multiroom-system vill du gärna ha kvar i 10+ år med möjligheten att uppgradera när det passar. Sonos är hur användarvänligt som helst, har ett snyggt interface i deras app och ljudet från deras produkter är väldigt bra. Möjligheten att kunna placera högtalaren/högtalarna var du vill i hemmet (på hyllan eller fastmonterad på väggen) stärker Sonons One's position som vinnare.

 

 

Bästa multiroom-högtalare just nu - Sonos One

Bästa multiroom-högtalaren just nu - Sonos One

(Klicka på högtalaren för mer information på Sonos hemsida
)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 16 juni 2019

 

Sonos har väldigt länge dominerat Hi-Fi branschen och har därför varit måltavlan för, ibland, omotiverad kritik. Denna kritik tycks ibland helt vara baserad på det agg skribenterna har emot ett framgångsrikt företag. Trots detta har Sonos lyckats hålla huvudet högt och deras produkter landar alltid någonstans mellan "bra" och "fantastisk". Sonos har också, vid vissa tider, ansetts som tämligen överprisade. Detta är dock ingen kritik som kan riktas mot Sonos då de gång på gång lyckas bevisa varför de prisas så högt av experter och konsumenter världen över. De konkurrenterna som idag finns mot Sonos håller de också väldigt hög nivå, framförallt Audio Pro som vi har som vinnare i vårt trådlösahögtalar-test. Varför just Sonos vinner beror framförallt på användarvänligheten, ljudkvaliteten och dess enkla design. Med Sonos är det även lätt att uppgradera/skala av sitt system och därför är det ingen tvekan om att Sonos One är en god investering till ditt hem. Intressant att veta är att Sonos ambition när företaget startades 2002 var att skapa mjukvara för sladdfri streaming av musik. Deras uppmärksamhet till smarta funktioner och religiösa attityd till enkelhet speglas väl i deras app samt produkter.

 

Mjukvaran i Sonos uppdateras ständigt och idag finns det stöd för flertalet röststyrningstjänster via Sonos. Med fler kompatibla appar och högtalare så har Sonos sett till att de är tillverkaren som är mest förberedd för framtidens teknik och nya uppgraderingar.

 

Sonos allra mest populära högtalare, Play:1, har idag ersatts av One. Skillnaden mellan dessa två är inte så stor men One känns mer modern och har stöd för röststyrning. Även om skillnaden på ljudet nästan inte är märkbar så är Play:1 inte att rekommendera då alla nya funktioner kommer definitivt vara av värde i framtiden. Och för alla er som redan har en Play:1 där hemma så kan vi meddela att det är lika lätt att sätta upp Sonos One där hemma som det var med Play:1.

 

Vid jämförelse låter Sonos Play:1 och Sonos One inte så olika då de nästan är identiska i sitt ljud. Detta är dock inget dåligt då Play:1 redan var, när den lanserades, uppe vid toppen av trådlösa multiroom-högtalare i den prisklassen.

 

Med Sonos 'TruePlay' kan man ställa in ljudet till sin egna preferens och även för ens omgivning. När man väl sätter igång musiken blir man förvånad över hur alla frekvenser flyter harmoniskt ihop från en så liten högtalare. Att kombinera två eller fler högtalare till ett multiroom-system kommer då att låta ännu bättre!

 

När det kommer till basen så förvånar den också från en så liten högtalare, särskilt när de är 2 st som tillsammans spelar i stereo. Från att kunna leverera basgångar från tung, elektronisk musik till mer klassiska instrument så håller den ett riktigt bra genomsnitt. Vi vill dock berätta att vill man verkligen ha "BOOM"-känsla så kommer inte endast högtalarna hålla måttet. Vill man ha magkittlande djup bas så bör man komplettera med en fristående sub-bas. Om ditt hem inte ska fungera som tillfällig nattklubb så kommer du dock klara dig väldigt bra med basen från One-högtalarna.

 

Mellanregisret i One är krispigt och klart. Det vandrar en tunn linje mellan spänning och hårdhet. Ibland märks en tunn kant av väsljud, dock inte intensivt nog för att vara störande. Om något så är det klart och glittrande.

 

Precis som sin föregångare så kan två st Sonos One kombineras till ett stereopar och för de pengar man betalar så översätts det till ett kunnigt och nästan helt fulländat system.

 

En liten miss från Sonos som konsumenter har påpekat är att det inte går att kombinera en One med en Play:1. En del konsumenter tycker att det känns lite överdrivet att köpa flertalet högtalare med röststyrning. De konsumenter som redan äger en Play:1 vill bara ha en högtalare med röststyrning att sätta i t.ex. köket. Detta "drabbar" då tidigare Sonoskunder som vill uppgradera sitt system. För nya konsumenter som letar ett multiroom-system så är det dock en perfekt startmöjlighet då du, för en relativt billig peng, kan få ett gediget och smart multiroom-system som är väl förberett för kommande teknik. Kombinationen av ljudkvalitéerna från Sonos Play:1 och röststyrningen från One gör det till en riktig vinnare, framförallt eftersom One kostar, i stora drag, samma som Play:1.

 

Sonos app är inte den bästa någonsin. Den ger dig så många val till anslutning så att det ibland kan vara svårt att välja. Nya uppdateringar har dock gjort de vassaste kanterna lite mjukare och idag så har den support från nästan varenda streamingservice som finns, självklart är Spotify, Tidal och Apple-music med flera inkluderade. Man kan även direkt "skicka" musik från din smartphone/surfplatta/dator direkt till högtalarna via ditt Wi-Fi. Skulle detta inte vara nog så kan man även dra låtar från en NAS-hårddisk (hårddisk för nätverksanslutning).

 

Om du inte värderar röststyrning som en prioritet så kan det ändå vara värt att lägga några extra hundralappar på One då det, i dessa tider av konstakt teknisk utveckling, kommer vara en bra investering och att det aldrig skadar av att ha den senaste versionen av en bra produkt.

 

Titta på detta YouTube-klipp där du får en genomgång av multiroom-högtalaren på 5 minuter.

 

Om du letar efter en liten multiroom-högtalare med snygg design och bra ljud till ett bra pris så blir det INTE bättre än detta!

 

 

Här köper du multiroom-högtalaren till bästa pris

Bästa priset på Sonos One hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Coolshop säljer högtalaren för bara 2148 kronor när du klickar här. Då ingår även frakten hem till dig!

2 148 kronor är det lägsta priset för multiroom-högtalaren Sonos One bland butikerna just nu!

 

Hos Dustin Home kan du just nu få högtalaren för bara 2307 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är inkluderat i priset.

 

Hos Ellos får du multiroom-högtalaren just nu för 2499 kronor när du klickar här. Frakten hem till dig ingår i priset.

 

 

Så säger experterna om Sonos One

 

Macworld testade 8 olika multiroom-högtalare och tyckte allra bäst om Sonos One. De tycker om att Sonos stödjer allra flest streamingtjänster, hela 52 stycken! De summerar sitt test med att säga; "När det kommer till ljudkvalité, värde för pengarna och multiroom-flexibilitet så är Sonos One det bästa valet."

 

HiFi-tidningen WhatHiFi testade Sonos One och gav den 5 av 5 stjärnor. De är väldigt positiva gillar Sonos One. Designen, ljudet och möjligheten till röststyrning (något de värderar högt) bidrar alla till de 5 välförtjänta stjärnorna. De summerar sitt test med att säga; "Med funtkioner som Alexa-kontroll över Spotify och AirPlay 2, cementerar sig Sonos One som en av de bästa multiroom-högtalaren i den prisklassen".

 

T3 testade Sonos One och skrev "Sonos One lever upp till uttrycket "rumfyllande ljud från en liten box", det är inte bara högt utan det är ett genuint högkvalivativt ljud". I detta stora multiroom-test finns även högtalare från Naim och Bluesound med. Både Naimen och Bluesound-högtalaren utmärker sig väldigt bra men tar inte riktigt hem testet då T3 gillar enkelheten i Sonos. Bluesound-högtalaren (Pulse Mini) prisas för sin goda ljudkvalitet som T3 menar är som en Sonos Play 5 som supportar hög ljudupplösning. Sist i testet kommer en multiroom-högtalare från Ruark. T3 gillar dess design och goda ljudkvalitet men tycker att det blir för krångligt med remote-kontrollen som man får med samt gillar inte att det inte finns en tillhörande app. Ytterliggare begränsingar som att det endast går att ansluta till Spotify Connect via Wi-Fi.

 

techradar skrev såhär om Sonos One "Om du letar efter snygg design och exceptionellt ljud från en högtalare med smarta anslutningsalternativ, hittar du inget bättre än Sonos One. Den ger dig den bästa plattformen för multiroom-ljud och med röststyrningsalternativ som Alexa är One höjdpunkten av högtalare." De skrev även "Sonos One kommer bara bli bättre och bättre med åren".

 

Svenska Tidningen M3 ger Sonos One 8/10 poäng och gillar dess ljud, design, app och dess förberedelse för röststyrning.

 

enkelteknik.se testade Sonos One och gav den 4/5 poäng. De skriver; "I denna storleken är det svårt att hitta en bättre högtalare" och "Användar vänligheten är på topp". Det enkelteknik.se inte tycker om är att det inte går att använda röststyrningen riktigt än då de flesta röststyrningstjänsterna inte har anlänt till Sverige...än.

 

HiFi-tidningen WhatHifi delade i slutet av 2018 ut pris för de bästa högtalarna för olika kategorier. När det kom till multiroom-kategorin blev det två vinnare, Audio Pro och Sonos. Audio Pro, som är en vinnare i vårt trådlösa högtalar-test har de senaste åren blivit alltmer populära för sin design och sin höga ljudkvalitet. När de motiverar till varför Sonos One vinner deras pris (för femte året i rad) säger de beror på deras portfölj av kvalitetsprodukter som för varje år blir bättre, håller hög ljudkvalitet och är lätta att använda. De menar även att Sonos är det mest intuitiva systemet som med sina generösa val till olika streaming/röststyrningstjänster gör Sonos till ett av de mest välbetraktade märkena på högtalarmarknaden.

 

Den svenska livsstilstidningen Café har testat Sonos One och ger den ett totalbetyg på 4 (1-5). Med frågan "vem högtalaren lämpar sig för" skriver Café att den lämpar sig "för dig som vill ha ett bra ljudsystem från stilrena högtalare med möjligheten att bygga på om man vill" vilket vi på Bäst i test guiden håller med om.

 

I Tidningen M3s test från 2018 testar de olika multiroom-högtalare. Från Sonos testar de högtalaren Play:5 som är större än Sonos One. I detta test får Play:5 6 poäng av 10 möjliga och motiveringen till detta var priset(lite för högt), saknaden av BlueTooth(går endast att använda högtalaren via Wi-Fi) och slutligen att möjligheten att kalibrera sin högtalare till egen preferens endast funkar på IOS-produkter(iPad,iPhone etc.).

 

I trustedreviews multiroom-test tar även här Sonos(som system) hem förstaplatsen. De gillar enkelheten och tillgången till så många streamingtjänster. De skriver bland annat; "Sonos högtalare är enkla att använda och ansluts snabbt och lätt till ditt nätverk". Andraplatsen tas hem av Naim som imponerar med sin ljudkvalitet men dissas för sitt pris. Andra högtalare i testet är Ruark(3:e plats) och Marshall(4:e plats). Sist på trustedreviews test hamnar Jam Smart Sound som beskrivs som "multiroom på budget" men erbjuder mycket mindre variation än sina konkurrenter i testet.

 

Tidningen WIRED gör ett stort test av trådlösa högtalare. I deras test tar Sonos One hem priset som den bästa lilla multiroom-högtalare. De beskriver den som en liten box med stort ljud. WIRED rekommenderar även Sonos Play:5 i sitt test och menar att den högtalaren blev en vändpunkt för Sonos där de prisas nu även för sin ljudkvalitet istället för bara sin mjukvara. Förutom Sonos finns även Naim, Marshall och Jam Symphony med i testet. Naim prisas för sin ljudkvalitet som beskrivs som "fantastisk med en behaglig kombination av kraft och förfining". WIRED gillar högtalaren från Marshall men menar att dess dynamik och mittenregister inte når upp till dess konkurrenter som Sonos Play:5. Jam Symphony-högtalaren beskrivs även i detta test som "bästa högtalaren för en liten budget".

 

Så säger konsumenterna om multiroom-högtalaren

De flesta konsumenterna är väldigt nöjda med sina Sonos-system. Bland kommentererna om One finns Patricia som har skrivit; "Det har högt ljud utan att låta dovt och min högtalare funkar lika bra utomhus som inomhus. Jag älskar min Sonos och säger till alla som är intresserade av att köpa en högtalare att köpa en från sonos."

 

William skriver; "Jag har ett Sonos-system som består av två högtalare. De var lätta att sätta upp med alla inställningar och ljudet är mycket bra, över genomsnittet. Det är de bästa högtalarna jag har haft."

 

Cliff skriver; "Jag skulle rekommendera Sonos till vem som helst. Jag har system som finns inomhus och även sträcker sig ut till uteplatsen och poolen. Ljudet är tydligt och bra. Jag har även tänkt införskaffa ett system till min affär som jag äger också. Om du gillar musik lika mycket som jag gör så vet jag att du kommer älska Sonos också, inklusive dina grannar!"

 

 

 

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående multiroom-högtalare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa multiroom-högtalaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 


Om Bäst i test Guiden

Nya tester och testvinnare på Bäst i test Guiden

Få kostnadsfritt en sammanställning en gång per månad! Fyll i uppgifterna nu, då missar du inget!

X

Multiroomhögtalare: Bäst i test

Sonos One

Bäst pris hos Coolshop. Köp nu!