Bästa plattången för rakt hår

 

Detta är bästa plattången 2018

Vill du veta vilken plattång som vunnit Bäst i test den senaste tiden? Vi har läst alla aktuella tester och sammanställt dessa på denna sida. Du kommer att få tips på hur du undviker dåliga köp och istället kan köpa den bästa plattången - billigt!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa plattången NU!

 

5 viktiga tips för dig som ska köpa plattång

Tänk på att det sliter mycket på ditt hår, att använda en plattång. Det är därför viktigt att du köper en bra plattång som skyddar ditt hår. Men kom också ihåg att trots all teknik som är inbyggd, är det ändå viktigt att ha en värmeskyddande produkt i ditt hår och att inte använda plattången på vått hår. Här är fem viktiga saker som du bör tänka på inför ditt köp:

 

1. Din nya plattång bör ha keramisk beläggning. Dels värms dessa plattor upp snabbt, men de ger också en jämnare värme över hela ytan. Den keramiska beläggningen är dessutom mer skonsam mot ditt hår, vilket är viktigt för att du ska ha fortsatt vackert hår.

 

2. Just med tanke på slitaget är det viktigt att du har en värmeskyddande produkt i håret när du använder din plattång. Utan detta tar håret skada av den höga värmen och kan i värsta fall gå av.

 

3. En plattång där du kan ställa in gradantalet själv, kan vara bra. Inte för att du kanske ändrar det så ofta, utan mer för att du ska hitta en temperatur som är lagom för just ditt hår. Du har rätt temperatur när du bara behöver dra med tången en gång för att få det resultat som du önskar.

Tänk på att 200 grader ofta räcker om du inte har väldigt tjockt hår.

 

4. Det finns olika tekniker i dagens plattänger som används för att skydda ditt hår och ge ett bättre slutresultat. Negativa joner används t.ex. för att minska statisk elektricitet. Vissa plattänger har också nanoteknik och detta hjälper till så att ditt hår glider lätt mot värmeplattorna.

 

5. Det finns olika bredder på plattängerna och ditt val bör hänga lite på vilken typ av hår du har. Breda plattor passar bra om du har långt och tjockt hår medan smala plattor passar bäst för tunt eller kort hår.

 

 

Test av plattånger 2018

Längre ned på denna sida kan du se alla experttester som är gjorda de senaste åren. Men eftersom vi här på Bäst i test Guiden inte bara lyssnar på experterna, utan lägger lika stor vikt vid vad vanliga konsumenter tycker, så har ett märke som t.ex. Ga.Ma fått utgå. Även om plattången GA.MA CP1 Ceramic är väldigt uppskattad och dessutom har ett bra pris, räcker det inte. Flera konsumenter har rapporterat att denna plattång gått sönder redan efter ett par månader, vilket förstås är mycket tråkigt. Det räcker ju inte med att göra bra produkter, de måste ju hålla också.

 

För övrigt är det främst tillverkarna OBH Nordica och GHD som slås på toppen i testerna. Givetvis hänger det på tycke, smak och vilken typ av hår som du har, men efter att ha lyssnat på experterna och hört vad användarna tycker, utser vi OBH Nordica 3099 till bäst i test just nu - i alla fall för dig med begränsad plånbok. Vill du har det absolut bästa, klicka här!

 

 

Plattång bäst i test - OBH Nordica 3099

Mest prisvärda plattång - OBH Nordica 3099

(Klicka på bilden för att få mer information på OBH Nordica:s hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

OBH Nordica 3099 har det som vi önskat ovan; Den har nano-keramisk beläggning som avger negativa joner så att håret inte blir statiskt. Inställbar temperatur mellan 120-230°C och den är redo att användas redan efter 30 sekunder.

 

Du kan använda den för att skapa både rakt och lockigt hår. Den har också en lång sladd på 2,8 meter (bra om du vill stå upp) och en funktion som gör att den stängs av efter 1 timme. Du behöver alltså inte oroa dig för att du kanske glömt att dra ut kontakten innan du gick hemifrån.

 

Låt oss dock säga direkt att inte heller OBH Nordica har gjort sig kända för att göra hållbara produkter. De är ofta väldigt snygga och marknadsföringen är det inget fel på. Men pengarna verkar inte alltid räcka till att göra bra produkter med hög kvalité.


Men om vi lyssnar på vad användarna av just denna plattång tycker är responsen ändå tillfredställande och därför blir OBH Nordica 3099 vårt mest prisvärda val. Läs gärna några av de över 30 svenska recensioner som du hittar här. Givetvis väger vi också in att denna plattång har bra placeringar i många experttest (se dessa längst ned på sidan).

 

Så får du bästa pris på denna plattång

Rekommenderat pris från OBH Nordica är 849 kronor, men du kan köpa den billigare än så på nätet idag.

 

Tretti säljer den för 559 kronor när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris idag och då ingår även frakten!

 

Proshop erbjuder den för bara 589 kronor när du klickar här!

 

CDON säljer också denna plattång för 589 kronor när du klickar här och frakten hem till dig ingår i detta pris för en rättvis jämförelse mot de andra butikerna.

 

Hos NetOnNet får du den för 589 kronor när du klickar här och frakten hem till dig bjuder de på.

 

Även ConfidentLiving erbjuder plattången just nu för 599 kronor när du klickar här och dessutom är frakten gratis!

 

Utmanaren - för dig som inte nöjer dig med något annat än det bästa

Är du redo att betala lite extra för din nya stylingtång och få den bästa av de bästa? Då är detta till dig! Den här stylingtången lyckas bra i testerna, rekommenderas av flera frisörer och experter och inte minst konsumenterna själva. Vi pratar om GHD:s stylingtång GHD Gold New Gold Styler.

 

Den bästa plattången enligt experter och konsumenter

För dig som vill ha det bästa - New GHD Gold Styler

(Klicka på bilden för att få mer information på GHD:s hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

Denna plattång vann priset för Årets stylingprodukt i Swedish Beauty Awards 2012. Den har även fått mycket bra recensioner från konsumenterna. Om du besöker Norska Klikk, ser du att konsumenterna ger mycket positiva recensioner. Läs även gärna flera svenska recensioner här!

 

Frisörerna rekommenderar också denna stylingtång. Ett omdöme blev: ”Ska ni rekommendera en plattång, så är det GHD som gäller. Den är helt underbar att använda, plattar håret på ett drag, gör fina lockar, värms upp snabbt, ja den är bara helt otrolig! Nu har jag haft min i 5 år, använt den dagligen på kunder och den är fortfarande lika bra!

 

Här köper du testvinnaren billigt

Rekommenderat pris för denna plattång är 1 899 kronor som du kan se på GHD:s hemsida. När du köper den på internet kan du dock få den hem till dig betydligt billigare.

 

Hos NetOnNet kan du få den för 1 690 kronor när du klickar här. Det är Sveriges lägsta pris idag och frakten är gratis!

 

Proshop erbjuder denna plattång för bara 1 710 kronor när du klickar här! Frakten hem till dig kostar inget extra.

 

Hos Lyko får du den för 1 899 kronor inklusive frakt när du klickar här och då ingår också frakten!

 

NordicFeel erbjuder plattången för 1 899 kronor här! Frakten bjuder Nordic Feel på!

 

 

 

Dessa experttester kan du ta del av

Det finns flera tester att läsa för att hitta den bästa plattången. Vi har här sammanställt de viktigaste och du ser de senaste testerna högst upp i listan:

 

Aftonbladet/WiseGuide 2015: I ett test av 6 plattänger fick alla godkänt, men vissa är betydligt bättre än andra. Bäst i test blev Rowenta L'Oreal SteamPod som fick betyget 5 av 5. Den utmärker sig genom sitt snabba resultat; "ett drag med tången och håret formas direkt, tack vare ångfunktionen". Men det är jämt i toppen och GHD V Gold Classic Styler hamnar på en god andra plats; "En proffstång som är smidig och plattar mycket effektivt igenom håret."

 

TV2 hjelper deg (Norge) 2014: Testade 5 plattänger och vinnaren i detta test blev GHDs plattång. Detta var ett enhälligt beslut från både experten och testpanelen. Tycker du att den är för dyr så rekommenderas OBH Nordicas plattång som ett billigare alternativ.
De tillverkare som gör de sämsta plattängerna är enligt TV2; Coline och Philips.

 

HD/Wiseguide 2014: Testade 6 plattänger och kom fram till att L’Oréal Professionel & Rowenta Salon SteamPod är den bästa plattången. Den fick 4,2 av 5 poäng. Silverplatsen gick till Remington Keratin Therapy Pro med 4,0 poäng.

 

Fashionchicks 2013: Bäst i detta danska test blev GHD Gold Classic Styler som beskrivs med orden; "Du hittar inte en bättre plattång än detta!"

 

Pricerunner 2011: Har testat 4 plattänger för olika behov och plånböcker. Bäst i test blev GHD IV Styler som fick 5 av 5 poäng och omdömet; "GHD är i en klass för sig. Plattången är lyxig och ger perfekt rakt hår i ett enda drag. Den är mycket dyrare än de övriga produkterna i testet, men värd varenda öre." På andraplats kom OBH Nordica 3099 med 4 av 5 poäng.

 

Smartson 2011: I detta plattångtest blev Grundig HS7830 bäst i test med 23 av 25 poäng. OBH Nordica 3099 kom på andraplats med bara ett poäng mindre, 22 av 25 poäng.

 

ICA Kuriren 2010: Bästa plattång i detta test blev Ga.ma Italy Professional med högsta betyg (5 av 5). Babyliss Pro 230 kom ett steg lägre (4 av 5 i betyg) och fick därför silverplatsen.

 

Expressen 2009: Testade 9 plattänger och vinnare blev GHD IV styler. Denna sågs dock som proffsutrustning och kostar 3-4 gånger så mycket som en vanlig plattång för hemmabruk. 5 getingar (högsta betyg) tilldelades även Philips Sonic Technology och Remington Shine therapy, som båda har en betydligt längre prislapp. 4 getingar till OBH Nordica och Babyliss.

 

 

När du nu får ett vackert platt hår, vill du kanske också veta hur lätt du kan få vitare tänder! Kanske är du också intresserad av att veta vilken som är den bästa locktången eller vill läsa tester på strykjärn? Vi har även detta på Bäst i test Guiden!

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående plattänger. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa plattången till det lägsta priset!
Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


Om Bäst i test Guiden
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen med vår webb. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen, godkänner du detta.