q

 

Bästa plattången för rakt hår

 

Detta är bästa plattången 2016-2017

Vill du veta vilken plattång som vunnit Bäst i test den senaste tiden? Vi har läst alla aktuella tester och sammanställt dessa på denna sida. Du kommer att få tips på hur du undviker dåliga köp och istället kan köpa den bästa plattången - billigt!

 

Jag vet redan allt jag behöver, visa mig testvinnaren NU!

 

5 viktiga tips för dig som ska köpa plattång

Tänk på att det sliter mycket på håret att använda plattång. Det är därför viktigt att du köper en bra plattång som skyddar ditt hår. Men kom också ihåg att trots all teknik som är inbyggd, är det ändå viktigt att ha en värmeskyddande produkt i ditt hår och att inte använda plattången på vått hår. Här är fem viktiga saker som du bör tänka på inför ditt köp:

 

1. Din nya plattång bör ha keramisk beläggning. Dels värms dessa plattor upp snabbt, men de ger också en jämnare värme över hela ytan. Den keramiska beläggningen är dessutom mer skonsam mot ditt hår, vilket är viktigt för att du ska ha fortsatt vackert hår.

 

2. Just med tanke på slitaget är det viktigt att du har en värmeskyddande produkt i håret när du använder din plattång. Utan detta tar håret skada av den höga värmen, och kan i värsta fall gå av.

 

3. En plattång där du kan ställa in gradantalet själv, kan vara bra. Inte för att du kanske ändrar på den så ofta, utan mer för att du ska hitta en temperatur som är lagom för just ditt hår. Du har rätt temperatur när du bara behöver dra med tången en gång för att få det resultat som du önskar.

Tänk på att 200 grader räcker om du inte har väldigt tjockt hår.

 

4. Det finns olika tekniker i dagens plattänger som används för att skydda ditt hår och ge ett bättre slutresultat. Negativa joner används t.ex. för att minska statisk elektricitet. Vissa plattänger har också nanoteknik och detta hjälper till så att ditt hår glider lätt mot värmeplattorna.

 

5. Det finns olika bredder på plattängerna och ditt val bör hänga lite på vilken typ av hår du har. Breda plattor passar bra om du har långt och tjockt hår medan smala plattor passar bäst för tunt eller kort hår.

 

 

Test av plattänger

Längre ned på denna sida kan du se alla experttester som är gjorda de senaste åren. Men eftersom vi på Bäst i test Guiden inte bara lyssnar på experterna, utan lägger minst lika stor vikt vid vad vanliga konsumenter tycker, så har ett märke som t.ex. Ga.Ma fått utgå. Även om plattången GA.MA CP1 Ceramic är väldigt uppskattad och dessutom har ett bra pris, räcker det inte. Flera konsumenter har rapporterat att denna plattång gått sönder redan efter ett par månader, vilket förstås är illa. Det räcker ju inte med att göra bra produkter, de måste ju hålla också.

 

För övrigt är det ett rätt spretigt resultat, vilken som egentligen är den bästa plattången. Givetvis hänger det på tycke, smak och vilken typ av hår som du har. Men efter att ha lyssnat på experterna och kollat vad användarna tycker, utser vi OBH Nordica 3099 till bäst i test just nu - i alla fall för dig med begränsad plånbok. Vill du har det absolut bästa, klicka här!

 

 

Plattång bäst i test - OBH Nordica 3099

Mest prisvärda plattågen - OBH Nordica 3099

 

Se dagens aktuella pris

 

OBH Nordica 3099 har det som vi önskat ovan; Den har nano-keramisk beläggning som avger negativa joner så att håret inte blir statiskt. Inställbar temperatur mellan 120-230°C och den är redo att användas redan efter 30 sekunder.

 

Du kan använda den för att skapa både rakt och lockigt hår. Den har också en lång sladd på 2,8 meter (bra om du vill stå upp) och en funktion som gör att den stängs av efter 1 timme (du behöver inte oroa dig att du glömt att dra ut sladden innan du gick hemifrån).

 

Låt oss dock säga direkt att inte heller OBH Nordica har gjort sig kända för att göra hållbara produkter. De är ofta väldigt snygga och marknadsföringen är det inget fel på. Men pengarna verkar inte alltid räcka till att göra bra produkter med hög kvalité.


Men om vi lyssnar på vad användarna av just denna plattång tycker är responsen ändå tillfredställande och därför blir OBH Nordica 3099 vårt prisvärda val. Givetvis väger vi även in att de haft en bra placering i många test och att denna modell dessutom blev bäst i Smartsons test för några år sedan.

 

Rekommenderat pris är 849 kr som du kan se på OBH Nordicas hemsida men du kan köpa den billigare än så på nätet!

 

Hos NetOnNet får du den för bara 599 kr när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris idag och dessutom är frakten gratis!

 

Också CDON säljer denna plattång för bara 599 kronor när du klickar här! Frakten hem till dig är gratis även här.

 

Tretti erbjuder platttågen just nu för 748 kronor när du klickar här! Frakten hem till dig bjuder de på.

 

Hos Lyko kostar den 849 kronor här! Frakten ingår i priset, så inget tillkommer på beloppet.


 

Utmanaren - för dig som inte nöjer dig med något annat än det bästa

Är du redo att betala lite extra för din nya stylingtång och få den bästa av de bästa? Då är detta till dig! Den här stylingtången lyckas bra i testerna, rekommenderas av flera frisörer och experter och inte minst konsumenterna själva. Vi pratar om GHD:s stylingtång GHD Gold Classic Styler.

 

Den bästa plattången enligt experter och konsumenter

För dig som vill ha det bästa - GHD Gold Classic Styler

 

Se dagens aktuella pris

 

Denna plattång vann priset för Årets stylingprodukt i Swedish Beauty Awards 2012. Den har även fått mycket bra recensioner från konsumenterna. Om du klickar på den här länken från Klikk, ser du att konsumenterna ger mycket positiva recensioner. Läs gärna även några svenska recensioner här.

 

Enligt Fashionschicks är det GHD Gold Classic Styler som helt klart är bäst i test.

 

Frisörerna rekommenderar också denna stylingtång. Ett omdöme blev: ”Ska ni rekommendera en plattång, så är det GHD som gäller. Den är helt underbar att använda, plattar håret på ett drag, gör fina lockar, värms upp snabbt, ja den är bara helt otrolig! Nu har jag haft min i 5 år, använt den dagligen på kunder och den är fortfarande lika bra!

 

Här köper du testvinnaren billigast

Du köper denna plattång billigast på internet. Hos NetOnNet kan du just nu få den för bara 1 349 kronor när du klickar här och frakten är dessutom gratis!

 

Nordicfeel säljer den här för 1 699 kronor inklusive frakt just nu!

 

Och Lyko erbjuder denna högklassiga stylingtång för 1 799 kronor här! Frakten är gratis.

 

 

Här är de tester du kan ta del av

Det finns flera bra tester att läsa för att hitta den bästa plattången. Vi har här sammanställt de viktigaste och du ser de senaste testerna högst upp i listan:

 

Aftonbladet/WiseGuide 2015: I ett test av 6 plattänger fick alla godkänt, men vissa är betydligt bättre än andra. Bäst i test blev Rowenta L'Oreal SteamPod som fick betyget 5 av 5. Den utmärker sig genom sitt snabba resultat; "ett drag med tången och håret formas direkt, tack vare ångfunktionen". Men det är jämt i toppen och GHD V Gold Classic Styler hamnar på en god andra plats; "En proffstång som är smidig och plattar mycket effektivt igenom håret."

 

TV2 hjelper deg (Norge) 2014: Testade 5 plattänger och vinnaren i detta test blev GHDs plattång. Detta var ett enhälligt beslut från både experten och testpanelen. Tycker du att den är för dyr så rekommenderas OBH Nordicas plattång som ett billigare alternativ.
De tillverkare som gör de sämsta plattängerna är enligt TV2; Coline och Philips.

 

HD/Wiseguide 2014: Testade 6 plattänger och kom fram till att L’Oréal Professionel & Rowent salon steampod är den bästa plattången. Den fick 4,2 av 5 poäng. Silverplatsen gick till Remington Keratin Therapy Pro med 4,0 poäng.

 

Fashionchicks 2013: Bäst i detta danska test blev GHD Gold Classic Styler som beskrivs med orden; "Du hittar inte en bättre plattång än detta"

 

Smartson 2011: Några år senare gjorde Smartson ett nytt test och då blev Grundig HS7830 bäst i test med 23 av 25 poäng. OBH Nordica 3099 kom på andraplats med bara ett poäng mindre, 22 av 25.

 

ICA Kuriren 2010: Bäst plattång i detta test blev Ga.ma Italy
Professiona
l med högsta betyg (5 av 5). Babyliss Pro 230 fick ett steg lägre betyg (4 av 5) och kom därför på silverplats.

 

Expressen 2009: Testade 9 plattänger och vinnare blev GHD IV styler. Denna ses dock som proffsutrustning och kostar därför 3-4 gånger så mycket som en vanlig plattång för hemmabruk. 5 getingar (högsta betyg) tilldelades även Philips Sonic Technology och Remington Shine therapy, som båda har en betydligt trevligare prislapp. 4 getingar till OBH Nordica och Babyliss.

 

 

När du nu får ett vackert platt hår, vill du kanske också veta hur lätt du kan få vitare tänder! Kanske är du också intresserad av att veta vilken som är den bästa locktången eller vill läsa tester på strykjärn? Vi har även detta på Bäst i test Guiden!

 

Tips: Ska du inte köpa plattång just nu, men vill veta vad som är bäst i framtiden? Fyll i rutan under den röda pilen! Då skickar vi ett kort mail när det sker uppdateringar på sajten! Smidigt och förstås helt gratis!

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående plattång! På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa plattången till det bästa priset!
Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen!


Om Bäst i test Guiden