Tester på bästa rakapparat

 

Detta är bästa rakapparaten

Vill du ha ett silkeslent ansikte men tycker det är jobbigt med rakhyvel och skum? Har du köpt rakapparater som inte håller vad de lovat och nu vill ha det bästa istället? Då har du kommit helt rätt!

 

Vi på Bäst i test Guiden har granskat alla aktuella experttester och undersökt vilken rakapparat som konsumenterna är mest nöjd med. Och svar har vi fått!

 

Dessa krav ställer vi på rakapparaten

  • Först och främst ska det inte vara skäggstubb kvar efter rakningen. Det är inte en skäggtrimmer vi ska ha, utan en rakapparat som rakar bort stubb enkelt och snabbt.
  • Den ska tåla vatten, så att den går lätt att rengöra efter rakningen.
  • Den ska vara batteridriven, så att du kan använda den vart du vill och när du vill.
  • Rakapparaten ska dessutom kunna laddas samtidigt som du använder den (för batteriet kommer säkert att ta slut någon stressig morgon).

 

Rakapparat – Bäst i test 2016-2017

Efter att ha tagit del av experttester och konsumenternas åsikter (se detaljerna längre ned på denna sida) är valet lätt. Rakapparaten som är bäst just nu heter Braun Series 5 5030s. Den här apparaten har vunnit experttester och viktigaste av allt, den har många nöjda användare.

 

Braun Series 5 5030s
Den bästa rakapparaten just nu – Braun Series 5 5030s

 

Se dagens aktuella pris

 

Det här är en rakapparat som är mycket uppskattad av konsumenterna! Den anpassar sig till huden och ansiktskonturerna utmärkt och många menar att Braun Series 5 5030s ger samma perfekta resultat som när du rakar dig med hyvel, men utan alla nackdelar.


Den klarar även av tät skäggväxt på ett bra sätt och med fem justerbara vinklar och trimmern kan man forma skägg, polisonger och mustasch.

 

Du kan använda rakapparaten i 45 minuter när den är fulladdad (vilket tar 1 timme). Skulle du ha otur och glömt att ladda rakapparaten, så kan du använda den medan den laddas. Det är en stor fördel med tanke på att man sällan har en timme över på morgonen. Självklart kan du skölja den ren under vattenkranen när du är klar med dagens rakning.

 

Här köper du rakapparaten till bäst pris

När denna rakapparat kom ut på marknaden kostande den 1 600 kronor, men du kan hitta den betydligt billigare än så idag.

 

CDON säljer rakapparaten för 1 390 kronor när du klickar här! Frakten hem till dig är gratis!

 

Tretti erbjuder 5030s för 1 505 kronor när du klickar här och då ingår dessutom frakt hem till dig!

 

Hos WhiteAway säljs denna rakapparat för 1 515 kronor när du klickar här och då ingår frakt hem till dig.

 

Till dig som fortfarande känner dig tveksam: Braun erbjuder dig just nu att prova denna rakapparat hemma hos dig, under 60 dagar. Om du inte är nöjd får du alla pengar tillbaka - utan att behöva förklara varför.

Skicka bara in rakapparaten till Braun, så får du hela beloppet insatt på ditt bankkonto igen. På så vis har du inget att förlora. Läs mer om detta erbjudande här! Gäller till den 30 juni 2017.

 

 

Dessa experttester kan du ta del av

Din Side, mars 2016: Testade 8 rakapparater i prisklasserna 350 till 1 490 kronor. De konstaterar att Philips och Braun dominerar marknaden, men i just detta test utsågs Panasonic ES-RT37 till bästa rakapparat 2016. Den fick högsta betyg, 6 av 6.

 

Aftonbladet / WiseGuide, september 2015: Testade rakapparater för män och bäst i test med 4,7 av 5,0 poäng blev Braun Series 7 799cc. På silverplats med omdömet Mest för pengarna kom Panasonic ES-LT4N med 4,0 poäng.

 

Teknisk Ukeblad, mars 2014: Testade Remington Hyperflex Pro XR1370 mot Philips Sensotouch 3D RQ1250 och här var det Philips rakapparat som blev vinnare med 8 poäng. Men Remingtons rakapparat kom hack i häl med 7 poäng.

 

Tænk / Råd & Rön, november 2013: Testade 16 rakapparater och resultatet här blev en tre-delad förstaplats där alla fick 79 poäng var. Vinnarna i rakapparattestet blev Braun Series 5 5030s, Philips SensoTouch 2D RQ1175/17 och Philips SensoTouch 3D RQ 1250/16.

 

DinSide, oktober 2012: Din Side valde ut två rakapparater och jämförde dessa upp mot varandra – Braun 5050 cc vs Philips RQ1250 och resultatet överraskande. Även om Philips RQ1250 är den dyrare av de två, så var det Braun 5050 cc som gick ut som segrare med 4 poäng mot Philips som fick 3 poäng.

 

ICA-Kuriren, november 2011: Har testat 8 olika rakapparater och titeln Bäst i test gick till Braun 3 350 CC. Några av fördelarna var att den är tyst och kan användas till våtrakning.

 

IDG, maj 2011: Här var det Philips SensoTouch 1290 cc som blev vinnaren av de 8 testade rakapparaterna. Titeln bästa köp gick till Philips SensoTouch 3D RQ 1250.

 

Så säger konsumenterna om Braun Series 5 5030s

Som alltid här på Bäst i test Guiden lägger vi stor vikt på vad konsumenterna som redan har köpt en produkt tycker. Och Braun Series 5 5030s har väldigt många nöjda användare! Här ser du fem av alla omdömen:

 

”Jag har haft denna rakapparat tre veckor nu. Kortfattat så är jag mycket nöjd med den. Tekniken att använda apparaten är mycket enkel och första rakningen gick på 3 minuter. Jag fick lite små röda irriterande märken på halsen men det var få och små.

Nu efter ett par veckor av daglig användning blir rakningen perfekt på ett par minuter. Huden mår bättre än någonsin och jag upplever att rakningen är slät som med en hyvel. Även batteritiden är jag nöjd med. Jag kört ca 20 rakningar utan att ladda den.”

 

”Braun 5030 är en mycket bra rakapparat. Skön att hålla i och rakar riktigt, riktigt bra. Relativt enkel att rengöra och det finns absolut en känsla av kvalité kring produkten.”

 

”Min första rakapparat, jag är jättenöjd! Inget att klaga på!”

 

”Mycket bra till daglig rakning. Provade även med några dagars gammal skägg och även om den rev litet så blev resultatet bra om man inte har för bråttom. Mycket nöjd.”

 

”Den håller helt klart vad som lovades i reklamen. Rakar nära och bra. Skönt att kunna skölja den under vatten när man är klar.”

 

Om du vill läsa fler omdömen hittar du dem här.

 

Finns det några nackdelar som konsumenterna upplevt? Dessa vill vi ju också gärna ha reda på innan vi tar vårt beslut. Ja, det som några användare har sagt är att den har lite svårt att ta tjockare och längre hårstrån och därför passar bäst för dig som har normal skäggväxt och hud. Förutom detta är användarna mycket nöjda med sin Braun Series 5 5030s.

 

 

Bonustips: Tänk på detta när du rakar dig

  • Tvätta ansiktet med varmvatten innan du rakar dig. Det gör att hårstråna blir mjukare och rakningen går lättare.
  • Stressa inte när du rakar dig. Raka mot skäggstrånas riktning. Är det en maskin med tre huvuden så ska du rotera. Var lätt på handen och undvik att trycka rakapparaten hårt mot huden.
  • Använd gärna en lotion efter rakningen så undviker du torr och irriterad hud.
  • Och sist men inte minst; Kom ihåg att rengöra rakapparaten varje gång du har använt den. Då kommer nästa rakning att bli både snabbare och skonsammare.

 


Om Bäst i test Guiden