Det här är den smartphone som svenskarna tycker är bäst just nu

 

Tester Smartphone/Mobiler 2017

Om du ska köpa smartphone och vill veta vilken som är den bästa mobilen idag har du kommit helt rätt. Vi har gjort en genomgång av alla aktuella test för att höra vad experter och användare tycker om de mobiler som finns att köpa idag. Och svar har vi fått!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig vinnaren NU!

 

Apples iOS eller Googles Android?

Det var i och med Apples iPhone som de smarta telefonerna fick fotfäste på allvar. Och iPhone är ännu idag en stor och värdig spelare på plan. Men de andra tillverkarna står inte vid sidlinjen och tittar på, utan vill förstås också vara med i spelet.

 

Givetvis finns det även test där man ställer mobila operativsystem mot varandra, t.ex. i PC för alla (2017). Ofta vinner Android i dessa tester framför allt för bra prestanda, många appar och inte minst det stora utbudet av telefoner att välja på. Enligt analysföretaget Strategy Analytics har Android just nu (2016) en marknadsandel på 87,5 % och Apples iOS har 12,1 %.

 

Kampen mellan Apples operativsystem iOS och Googles Android, som används av de flesta andra tillverkarna av Smartphones, kommer säkert att fortsätta länge till. Men vi jämför äpplen med päron och låter alla mobiler vara med och slåss om titeln 'Bästa smartphone 2016'.

 

 

snabbt och mycket kan du surfa med din smartphone

Idag handlar det allt mer om att använda internet på sin mobil. Kanske till och med mer än att ringa med den. Därför är det även intressant att ta reda på vilken mobil som är snabbast att surfa med. För det hänger inte bara på operatörerna.

 

Under hösten 2014 redovisade tidningen PC för alla ett test som visade vilken mobiltelefon som ger bästa hastighet i 4G-nätet. Sammanställningen grundade sig på 200 000 mätningar som svenska konsumenter gjort hos Bredbandskollen. Bäst i detta test blev Sony Xperia Z2 följt av HTC One (M8). Tredjeplatsen tilldelades Samsung Galaxy S5.

 

När det handlar om 4G är det också intressant att fundera på hur mycket du tänkt att surfa. Olika abonnemang har olika mycket data som du får använda per månad, så välj det som passar dig bäst. Riktvärdet är att du med 1 GB kan: Läsa ungefär 400 webbsidor (typ Aftonbladet) eller lyssna på Spotify i 15 timmar eller titta på SVT Play under 2 timmar.

 

Om du inte tänkt titta på tv via mobilen utan nöjer dig med att surfa, mejla, göra bankärenden och någon enstaka gång använda Spotify, kan det vara lagom med 2 GB/mån.

 

Vad tycker konsumenterna om sin mobil?

Under förra året, 2016, såldes 4,35 miljoner mobiltelefoner i Sverige, enligt analysföretaget Gfk. Av dem var 4,15 miljoner smarta mobiler. Den genomsnittliga svensken byter ut sin mobil efter 2 år och 2 månader. De yngre användarna byter ännu oftare.

 

Därför tycker vi på Bäst i test Guiden att det är viktigt att höra även vad konsumenterna anser om sina mobiltelefoner. Inte minst när det gäller praktisk funktion och hållbarhet. Därför väger dessa betyg och omdömen tungt inför vårt slutgiltiga val.

 

 

Bästa Smartphone 2017

Idag är det främst en strid mellan två tillverkare som gör den bästa smartphonen. I alla fall enligt dem själva. Och dessvärre, för oss, är betygen också väldigt jämna och höga. Det gör att det är svårt att utse en tydlig och ensam härskare.

 

Det handlar om Apple iPhone 6s och Samsung Galaxy S7. För att vara ärlig; Vilken av dessa mobiler du än väljer, kommer du att få en mycket bra telefon. Dessa byter plats på prispallen beroende på vem som testar, vad de prioriterar och anser vara viktigast. Men båda får mycket bra omdömen och höga betyg.

 

Vi pekar ut en vinnare och det blir Samsung med sitt flaggskepp Galaxy S7. Både experter och svenska konsumenter är överens om att detta är värdig segrare.

 

Bästa smartphone 2016

Bästa Smartphone just nu - Samsung Galaxy S7
Klicka på telefonen för mer info på Samsungs hemsida

 

Se dagens aktuella pris

 

Vad gör denna Smartphone till vinnare?

Vi har tidigare haft Samsung Galaxy S6 som testvinnare, men denna modell har nu ersatts av Galaxy S7. Så vad är det som gör denna Smartphone så bra? Jo, experterna uppskattar främst det eleganta utseendet i aluminium och Gorilla Glas 5, den höga prestandan och en mycket bra 5,1" skärm. Dessutom har den många smarta funktioner och en snabb fingeravtrycksläsare.

 

Flera experttestare (se tester nedan) har slagit fast att detta är den bästa mobilen för att ta fotografier, vilket är viktigt för många. Bland annat har den optisk bildstabilisering och är redo för första bilden på mindre än 1 sekund. Det går snabbt att ladda telefonen och du kan även ladda den trådlöst. Batteritiden imponerar och är betydligt bättre än föregångaren. 8 timmars filmtittande är numera inget problem. Strålningen från telefonen under samtal (SAR-värdet) är 0,51 W/kg.

 

Samsung Galaxy S7 kommer med Android 6 och 32 Gb internminne, men du kan även stoppa in ett extra minneskort (microSD) och på så vis fylla på med ytterligare 200 Gb om du önskar. Detta kunde man inte göra med Galaxy S6, vilket var en nackdel.

 

Föregångaren, Galaxy S6, blev också testad av försäkringsbolag som slog fast att det var en av de mest hållbara telefonerna på marknaden. S7 är dessutom vattentålig enligt IP68, vilket S6 inte var. Det här innebär att den utan problem klarar av både regn och korta dopp i vattenpölar, handfat och ölglas.

 

Tidningen Ljud & Bild summerar med orden "Samsung Galaxy S7 är den bästa smartmobilen vi någonsin har testat. På i stort sett alla områden imponerar den med hög kvalitet, känsla för detaljer och massor av muskler. Föregångaren var en nystart för den sydkoreanska elektronikjätten och de få egentliga klagomål vi hade har rättats till. Resultatet är att Galaxy S7 framstår som den snudd på helt fulländade mobiltelefonen."

 

Vad tycker då konsumenterna om denna mobiltelefon? Jo, de flesta är överväldigade och synnerligen nöjda med sitt inköp. De nämner samma saker som experterna här ovanför - att mobilen är elegant och har hög byggkvalité, är snabb och har en mycket bra kamera, inte minst för att ta fotografier i mörker utan blixt. Batteritiden är lång och det är mycket bra ljud.

 

För att få veta mer om denna smartphone kan du kolla in Samsungs hemsida här. Du kan också titta på detta YouTube-klipp där du får en genomgång av telefonen under 12 minuter.

 

Vad är nackdelarna med denna mobiltelefon?

Låt oss också se på nackdelarna med denna mobil. Det finns ju alltid även såna och vi vill förstås veta dem innan vårt inköp för att kunna väga in dem i vårt beslut. Det konsumenterna reagerar på är det höga inköpspriset.
Några tycker också att den är lite hal att hålla i och är därför rädda att tappa telefonen. Och som med så många andra mobiler, irriterar sig konsumenterna på att det är vissa appar som inte går att avinstallera, trots att man inte vill ha dem.

 

Dessa nackdelar får dock ses som små i sammanhanget. Ser vi hela bilden är det en väldigt kompetent mobil med få nackdelar, som gör att den är värdig titeln bästa smartphone.

 

Bästa pris på denna mobil

Mobilen finns i guld, svart, silver och vit och bästa priset på Samsung Galaxy S7 hittar du på internet.

 

Hos NetOnNet finns den för bara 4 890 kronor när du klickar här och som vanligt är frakten gratis hos NetOnNet.

 

Hos Proshop får du den idag för 4 985 kronor när du klickar här! Frakten hem till dig ingår dessutom i detta pris!

 

CDON säljer den här för 5 290 kronor inklusive frakt hem till dig!

 

Hos Dustin Home får du den för 5 490 kronor här - med fri frakt!

 

Dessa mobiltester kan du ta del av

Utvecklingen av mobiltelefoner går mycket snabbt. Vi väljer därför att bara redovisa tester från 2015 och senare, eftersom det annars är många mobiler som inte längre går att köpa. De senaste testerna är högst upp i listan:

 

Aftonbladet, augusti 2017: Testade Samsung Galaxy Note 8 och tilldelade den betyget 4 av 5. Omdömet blev; "Vassast just nu. Men frågan är hur vass den känns när Apples nya Iphone kommer ut. Det och det höga priset gör att betyget stannar på fyra plus." Tidningen jämförde också denna mobil mot iPhone 7 Plus och då vann Samsung med 3 mot 1 i ronderna.

 

EISA, sommaren 2017: Har delat ut priser till de mobiler som just nu är extra bra. Priserna i år gick till:

* Bästa Smartphone 2017-2018: Samsung Galaxy S8/S8+ som fick omdömet; "Den här utomordentligt välbyggda flaggskeppstelefonen i glas och metall kombinerar med sin nästan kantlösa Infinity Display en generös skärmstorlek med ett format som ändå är lätt att hantera. Det är en telefon som kan allt."

* Bästa konsumentmobil 2017-2018: Huawei Honor 8 Pro som fick omdömet; "Denna vackert formgivna telefon har en stor 5,7-tums QHD-skärm och systemchippet Kirin 960 som klarar även de mest prestandakrävande uppgifterna. Det här är en väldigt kompetent telefon."

* Bästa kameramobil 2017-2018: Huawei P10 som fick omdömet; "Huaweis senaste flaggskepp är förbättrat i nästan varje aspekt. Det går igenom från designen med diamantskuret skal och nyskapande färgval, vidare till det snabbare och säkrare åttakärniga systemchippet Kirin 960."

 

Aftonbladet, juni 2017: Ställde de två giganterna Apple iPhone 7 och Samsung Galaxy S8 mot varandra i en tuff duell under sommaren 2017. Vinnare efter 10 ronder blev Samsung Galaxy S8, då den tar hem matchen i hela 7 av 10 ronder. Totalpoängen för S8:an blev 44 mot bara 35 poäng för Apple iPhone 7.

 

Tidningen M3, juni 2017: Testade Oneplus 5 under rubriken "Allt du behöver i en mobil - för under 5000 kr". Omdömet lyder; "Oneplus 5 är verkligen extremt mycket kvalitetsmobil för pengarna. Hög byggkvalitet, prestanda i toppklass, amoled-skärm, utmärkt batteritid, massor av minne och lagring, och en kamera som kan mäta sig med de bästa". Telefonen tilldelades 9 av 10 poäng och utmärkelsen M3 Rekommenderar.


Surfa, juni 2017: Har en köpguide och sammanställning som löpande uppdateras och högst upp på listan under sommaren 2017 är Samsung Galaxy S8+. De får utmärkelsen Bäst i test och plockar hem vinnarpokalen för att den har utmärkt skärm, bra kamera, gedigen konstruktion och är vattentät.

 

Tidningen M3, maj 2017: Gjorde ett jämförande test av 20 smartphones för att utse den bästa mobilen 2017. Vinnare, och bäst i test med högsta möjliga poäng, 10 av 10, blev Samsung Galaxy S8. Denna smartphone tog hem segern för att den är kompakt trots stor skärm, har en fantastisk bildskärm, hög prestanda samt bra batteritid.

 

Tidningen M3, maj 2017: Testade Sony Xperia XZ Premium G8141 och tilldelade den 8 av 10 poäng. Omdömet blev; "...en maxad och lyxig smartphone i klassisk stil, med prestanda i absoluta toppklass, en kamera som gör en hel del intressanta saker, övertygande ljud och en skärm som imponerar." Mobilen får också utmärkelsen "M3 rekommenderar".


Råd & Rön, maj 2017: Ställde 64 smartphones mot varandra för att få veta vilken som är den bästa mobilen 2017. Bäst i test med 81 poäng blev Samsung Galaxy S8. Silvermedaljen får två andra mobiler från Samsung dela på. Både Samsung Galaxy S7 och Samsung Galaxy S8+ får nämligen 80 poäng. Tidningen skriver; "Samsungs mobiler har toppat våra tester länge. Deras batterier är fortfarande överlägset bäst och kameran och surffunktionen är utmärkt."

 

Tidningen M3, april 2017: Testade LG G6 H870 och gav mobilen 8 av 10 poäng. De konstaterar att telefonen har en elegant design med stor skärm, utmärkt ergonomi, en rolig kamerakombination och de uppskattar också att den är vattentät. LG G6 fick därför utmärkelsen "M3 rekommenderar!"

 

Tidningen M3, april 2017: Undersökte Samsung Galaxy S8 och S8 Plus och konstaterade att Samsung med dessa mobiler "visar hela branschen var skåpet ska stå".

Galaxy S8 får högsta möjliga betyg, 10 av 10 poäng, och utmärkelsen "M3 rekommenderar". Omdömet lyder: "Galaxy S8 lyckats kombinera stor rymlig skärm med litet behändigt format på ett sätt vi inte riktigt trodde var möjligt. Därför får den vår sällan utdelade tiopoängare." Några av fördelarna som tidningen lyfter fram är att den har fantastisk bildskärm, hög prestanda, bra batteritid och mängder av intressanta funktioner.

Galaxy S8 Plus får nöja sig med 9 av 10 poäng.

 

Tidningen M3, april 2017: Testade Huawei P10 Plus och tilldelade den 8 av 10 poäng. Omdömet blev: "Med ett par extra features, kanske vattentålighet, hifi-audio eller trådlös laddning, hade P10 Plus förtjänat en extra poäng. Nu ska den leva enbart på kameran. Den är visserligen intressant, men det är många andra av vårens och höstens mobilkameror också, på olika sätt."

 

Aftonbladet, mars 2017: Testade alla aktuella androidmobiler för att komma fram till vilken smartphone som är bäst våren 2017. Vinnare blev Samsung Galaxy S8 Plus med 4 av 5 poäng. Den tog hem segern för att den "Har toppkamera, mycket bra skärm och toppbetyg vid test av processorn." Ytterligare några mobiler fick 4 poäng i detta test och det var Samsung Galaxy S8, Huawei P10 och Nokia 6.

 

PC för alla, februari 2017: Testade 9 smarta mobiler under 4 000 kr för att se vilken mobiltelefon som är den mest prisvärda utmanaren just nu. Bäst i test blev Moto Z Play med betyget 9 av 10. Den tog hem segerpokalen bland annat för sin utmärkta bildskärm, långa batteritid och ett snyggt och rent gränssnitt.

Tre mobiler fick 8 av 10 poäng och utmärkelsen "Bra val". Dessa var Asus ZenFone 3, Huawei Honor 8 och Samsung Galaxy A3 2017.

 

Tidningen M3, december 2016: I ett stort test av 16 smartphones var uppgiften att hitta den Bästa mobilen just nu. Vinnare i detta test blev Apple Iphone 7 Plus som fick 9 av 10 poäng och utmärkelsen 'bäst i test'. Den fick guldmedaljen bland annat för den höga prestandan, den optiska zoomen och att den äntligen blivit vattentålig.

Lika många poäng, 9 av 10, fick dock även Oneplus 3, Apple Iphone 7, Huawei P9, Moto X Force och Samsung Galaxy S7 som alltså också är mycket bra mobiltelefoner.

 

Aftonbladet, december 2016: Testade 11 smarta telefoner och bästa smartphone just nu är enligt tidningen Apple Iphone 7 Plus. Den fick högsta betyg, 5 av 5, eftersom den har bäst prestanda på marknaden just nu och en mycket bra kameralösning.

Apple Iphone 7, Huawei Honor 8 och Sony Xperia XZ F8331 fick betyget 4 av 5 och fick därför dela på andraplatsen.

 

ICA Kuriren, november 2016: Testade 10 smartphones mellan 1 490 kronor upp till 7 490 kronor och konstaterar att det genomgående är hög klass på mobiltelefonerna. Tidningen utsåg Samsung Galaxy S7 Edge till bäst i test med 5 av 5 poäng. Mest telefon för pengarna får du dock med Huawei Honor 8 som bara kostar hälften så mycket som testvinnaren.


Råd & Rön, november 2016: Testade hela 60 mobiltelefoner och sammanställde sedan resultatet. I toppen på listan och bäst i test just nu är Samsung Galaxy S7 Edge som får 81 poäng av tidningen. På andra plats, med 1 poäng mindre, placerar sig Samsung Galaxy S7 medan en delad tredjeplats går till Apple iPhone 7/Apple iPhone 7 Plus som får 78 poäng.

 

EISA har utsett de mobiler som de anser vara bäst 2016-2017. Utmärkelserna delas ut i flera klasser och som Bästa avancerade smartphone utsågs HTC 10.

Bästa konsumentmobil blev Huawei P9 och i kategorin Bästa mobilkamera vann Samsung Galaxy S7/S7 Edge.

 

PC för alla, september 2016: Letade efter den bästa mobilen under 3 000 kronor och av de 11 testade telefonerna, utsågs Microsoft Lumia 950 till bäst i test med 9 av 10 poäng. Den blev vinnare bland annat för den höga prestandan, en utmärkt skärm samt en kamera i toppklass.

På delad andraplats hittar vi Moto G4 Plus och Samsung Galaxy A3 som båda fick 8 av 10 poäng och omdömet "Bra val!"

 

Din Side (Norge), juli 2016: Testade vilken telefon som var sommarens bästa mobil 2016. Bäst i test med betyget 6 av 6 blev Samsung Galaxy S7/S7 Edge med omdömet; "Mycket bra kamera, fantastisk skärm, utmärkt batteritid, mycket snabb hårdvara, stöder minneskort, vattentät, trådlös laddning, bra fingeravtrycksläsare och många bra funktioner".

Samsung fick dock dela på guldplatsen med Huawei P9/P9 Plus som också fick bra omdöme och lika högt betyg, 6 av 6. Omdömet om denna telefon blev; "64 GB internminne och stöd för extra minneskort, mycket snabb, kameran är bland de bästa, mycket bra batteritid och snabb laddning."

 

EISA-awards, juli 2016: Priset som bästa konsumenttelefon 2015-2016 tilldelades Huawei P8 med motiveringen: "Efter framgången med förra årets prisbelönta Ascend P7, levererar Huaweis P8 bland annat förbättrad kameraprestanda, som resulterar i en prisvärd enhet med ett riktigt sofistikerat utseende."

Priset som bästa avancerade smartphone gick till Samsung Galaxy S6 Edge och motiveringen löd: "Det är omöjligt att se Galaxy S6 Edge som något annat än den bästa mobiltelefon Samsung har någonsin tillverkat."

Bästa mobilkamera 2015-2016 är LG G4 enligt EISA.

 

Tidningen M3, juni 2016: Bland 12 nya mobiltelefoner letade tidningen efter den bästa smarta mobilen för sommaren 2016. Överlag blev det höga poäng och de högsta (9 av 10) tilldelades Samsung Galaxy S7 (Bäst i test), Motorola Moto X Force och Huawei P9.

 

Tidningen M3, juni 2016: Gjorde en sammanställning för att komma fram till vilka mobiler som har bäst kamera och tar det bästa fotografierna. Tidningen konstaterar att de bästa kameramobilerna just nu heter Samsung Galaxy S7, Sony Xperia X, Huawei P9 och Lumia 950 XL.

 

Mobil, maj 2016: Testade Huawei P9 Plus och tilldelade den toppbetyg. Telefonen fick genomgående höga poäng, men främst var det specialkameran från Leica samt det lyxiga metallskalet som lyftes fram som positiva egenskaper. Totalbetyget blev 82 av 100.

 

Råd & Rön, maj 2016: I ett nytt, vässat testprogram hos tidningen startade 24 mobiltelefoner. Bäst i test blev Samsung Galaxy S7 Edge som fick 81 poäng, men med bara 1 poäng mindre tog Samsung Galaxy S7 silverplatsen. Årets toppmodeller från Samsung är alltså ohotade just nu.

I botten på listan finns telefoner från Microsoft och ZTE som alltså gör de sämsta mobiltelefonerna just nu enligt tidningen.

 

Nordic Hardware, april 2016: Efter ett test av LG G5 fick denna mobiltelefon 9,0 av 10 poäng. Summeringen lyder; "LG G5 är en bra Android-telefon på många sätt men den lider av ett flertal små problem som gör att den har svårt att stå upp emot den hårda konkurrensen. LG G5 har sämre batteritid, lägre byggkvalitet, sämre mjukvara och sämre kamera än konkurrenternas flaggskepp." Tidningen konstaterar att den inte når fram till Samsung Galaxy S7 Edge som blir bäst i test med hela 9,6 av 10 poäng.

 

Tidningen M3, april 2016: Testade HTC 10 och tilldelade den betyget 8 av 10. De sammanfattar med; "Konkurrensen är galet hård i toppskiktet och en telefon som inte har en killer-funktion får svårt att hävda sig. Där konkurrenterna har sådant som vattentät konstruktion, trådlös laddning, en flora av externa tillbehör eller andra unika egenskaper, får HTC 10 lita på mer grundläggande kvaliteter. Den är 'bara' en bra smartphone."

 

DinSide, mars 2016: Testade Samsung Galaxy S7 och är mycket nöjda med mobilen som fick högsta poäng, 6 av 6. DinSide sammanfattar med orden: "Mycket bra kamera, vattentät, mycket bra skärm, bra prestanda, exklusiv byggkvalité och stöd för minneskort."

 

Ljud & Bild, mars 2016: "Världens bästa mobil!" Med denna rubrik inleder tidningen Ljud och bild sin recension och konstaterar vidare att: "Samsung Galaxy S7 rättar till allt som var fel med föregångaren och är den bästa mobilen vi någonsin har testat." Betyget blir hela 29 av 30 poäng och bland de många fördelarna lyfter tidningen bland annat fram att denna mobil har mycket hög prestanda, lång batteritid, rejäl och läcker design och marknadens bästa mobilskärm.

 

Mobil, mars 2016: Redovisade ett test av det hårdare slaget, som försäkringsbolaget Squaretrade genomfört. Det handlar om vattentålighet, falltester och att böja mobilerna för att se vilken av Samsungs och Apples värstingmodeller som är mest hållbara.

Vinnare i detta test blev Iphone 6S men tydligast i jämförelsen är att Samsung S7 och S7 Edge klarar vatten betydligt bättre än Iphone.

Se detaljerna i de olika momenten här.

 

Tidningen M3, mars 2016: Ställde de två just nu hetaste mobilerna mot varandra i en duell. Det handlade om Samsung Galaxy S7 vs Iphone 6s och vinnare i denna strid blev tveklöst Samsung Galaxy S7. Den förtjänar guldmedaljen för att den har bättre hårdvara, fler smarta funktioner, bättre batteritid och smartare kamera.

 

PC för Alla, januari 2016: I ett test av 10 billiga Smartphones för den lilla plånboken, kunde tidningen konstatera att det finns många prisvärda mobiler idag som är nästan lika bra som de dyra. Bästa billiga mobilen är Motorola Moto G 3 LTE som får 9 av 10 poäng och bara kostar runt 1 500 kronor. Även Huawei P8 Lite Dual SIM och Microsoft Lumia 550 fick bra betyg, 8 av 10, och samtliga kan du köpa för under 2 000 kronor.

 

PC för Alla, november 2015: Testade HTC One A9 och gav mobilen ett ganska lågt betyg, 7 av 10. Att den inte nådde högre berodde på att den egentligen inte hade något nytt att komma med. I alla fall inte som försvarar den höga prislappen. Det som är positivt är dock att den är både tunn, lätt, snygg och har både en utmärkt bildskärm och god ljudkvalité.

 

PC för Alla, oktober 2015: Sony Xperia Z5 har kommit, men är inte någon ny fantastisk revolution enligt tidningen. Betyget blir bara 7 av 10 och det beror främst på ett par komfortproblem. Och varken bildskärm, prestanda eller batteritid imponerar på experterna. Fördelarna är dock att den bland annat är vattentålig och att kameran är mycket bra!

 

Råd & Rön, oktober 2015: I sammanställningen över 72 mobiltelefoner finns mobiler från Samsung och Apple på 9 av de 10 översta platserna. Bäst i test är Samsung Galaxy Note 4 och Samsung Galaxy S5 som båda får 81 poäng. Precis därefter kommer dock Apple iPhone med modellerna 6s Plus, 6, 6 Plus och 6s som får 79 poäng.

MacWorld, oktober 2015: Testar Apple iPhone 6S och tilldelar den betyget 9 av 10. Summeringen lyder; "Iphone 6S är den bästa Iphone som någonsin har gjorts, men det faktumet är knappast någon skräll. Allt annat vore förstås ett misslyckande av Apple. Den funktion som stjäl showen är 3D Touch."

 

PC för Alla, augusti 2015: Hela 11 smartphonemodeller ställdes mot varandra i tidningens stora test för att utse vinnaren av titeln Världens bästa smartphone 2015. Bäst i test blev Samsung Galaxy S6 som fick 9 av 10 poäng och omdömet; "Snabb och funktionsrik. Stadig, tunn, lätt och lyxig. Snyggt och redigt gränssnitt". På en andraplats placerade sig Apple iPhone 6.

 

PC för Alla, juni 2015: Ställde de fyra mest populära mobilerna just nu mot varandra i en match på 10 ronder. Det handlade om Apple iPhone 6, iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge. Matchvinnare blev Samsung Galaxy S6 som enligt tidningen alltså är den bästa mobilen av dessa fyra alternativ.

 

ComputerWorld, maj 2015: I en duell mellan Samsung Galaxy S6 Edge och Apple iPhone 6 slog Samsung Galaxy S6 Edge (Galaxy S6) ut ärkerivalen. Mobilen från Samsung fick 6 poäng av 6 medan Apples smartphone fick nöja sig med 5 poäng.

 

PC för alla, maj 2015: Gjorde ett "megatest" av hela 11 Smartphones för att se vilken mobil som är bäst 2015. Bäst i test blev Samsung Galaxy S6 som fick 9 av 10 poäng och den enda egentliga nackdelen är det höga priset. Apple Iphone 6 kom på andraplats med lika många poäng.

 

Tidningen Mobil, maj 2015: Hårdtestade 11 kameramobiler för att se vilken som är värd titel Bästa mobilkamera 2015. De kom fram till att det var överraskande stor spridning i resultaten, att utvecklingen gått framåt och att skillnaden är stor mellan sämst och bäst, även bland de dyra toppmodellerna. Segrare, med stor marginal, blev Samsung Galaxy S6 som fick 20 poäng. Se deras sammanfattade tabell här.

 

Tidningen Mobil, maj 2015: Testade 9 av vårens toppmodeller i flera ronder. Vinnaren blev Samsung Galaxy S6 som fick hela 24 poäng. Silverplatsen gick till Apple Iphone 6 Plus som fick 22 poäng.
De sämsta mobilerna tillverkas just nu, enligt tidningen, av Huawei och Oneplus. Deras modeller fick nöja sig med 16 poäng vardera.

 

PC för alla, maj 2015: Testade Samsung Galaxy S6 och Samsung Galaxy S6 Edge. Vinnaren blev Samsung Galaxy S6 som fick betyget 9 av 10, medan "Edge" fick nöja sig med 8 av 10 poäng. Det som fällde avgörandet var priset och att den har en mer pålitlig, plan skärm.

Tidningen tycker att prislapparna är brutala men summerar för övrigt med orden; "Det mesta med nykomlingarna imponerar stort, från grymma prestanda och mängder av smarta funktioner till bra batteritid och fantastiska skärmar. Och framförallt en lyxig premiumkänsla och elegant stil som inte är att förakta."

 

Klikk, april 2015: Testade Samsung Galaxy S6 för att se skillnaden på denna mobil och Samsung Galaxy S6 Edge. De konstaterade att ”Samsung Galaxy S6 är precis som sin tvilling, Galaxy S6 Edge, full med funktioner och har en enastående prestanda.” De skriver vidare att mobiltelefonerna är identiska på insidan och att det bara är utseendet som skiljer dem åt. Och prislappen, förstås. Mobilen får högsta möjliga poäng, 6 av 6.

 

Dxomark, april 2015: Har ställt kameramobiler mot varandra och utser Samsung Galaxy S6 Edge som bästa mobilkamera 2015. Den får 86 poäng vilket är bättre än både Samsung Note 4 (som får andraplatsen med 83 poäng) och Apple iPhone 6 (som får 82 poäng). Värt att notera är att även Samsungs Galaxy S6 har samma kamera och mjukvara.

 

Teknisk Ukeblad (TU), april 2015: Testade Samsung Galaxy S6 och gav denna mobil 9 av 10 poäng. Tidningen tycker att skillnaden mellan denna mobil, och S6 Edge (som testades här) är liten. Förutom den böjda skärmen är det främst priset som skiljer och de fördelar som "Edge" har, väger inte upp det högre prislappen. TU utser därför Samsung Galaxy S6 som bästa köp.

 

DinSide, april 2015: Har testat Samsung Galaxy S6 och S6 Edge och tycker att de två telefonerna är så pass lika, att de har valt att slå ihop testerna. Din Side ger högsta betyg, 6 av 6, till denna smartphone och utser den till "Bästa androidtelefon" just nu. Omdömet lyder "Mycket bra kamera, mycket bra skärm, mycket solid prestanda och äntligen en fingeravtryckssensor som fungerar. Den laddar mycket snabbt med den medföljande laddaren och erbjuder även trådlös laddning."

 

SquareTrade, april 2015: Försäkringsbolaget SquareTrade testar hållbarheten på mobiltelefoner och konstaterar att Samsung Galaxy S6 är den mobil som bäst klarar av våldsam behandling. Se mobilerna böjas sönder på detta klipp.

 

Råd & Rön, mars 2015: I den uppdaterade listan med 80 telefoner hittar vi nu mobiler från Samsung och Apple på de 13 översta platserna. Överst står Samsung Galaxy Note 3 med 82 poäng. Därefter kommer Samsung Galaxy S4, S5 och Note 4 med 81 poäng.
Apple iPhone 6 Plus får 80 poäng och tar därmed femteplatsen.

 

Klikk, mars 2015: Testade kamerorna på Samsung Galaxy S6/S6 Edge, HTC One M9 och iPhone 6 Plus för att se vilken mobil som tar de bästa fotografierna. Summeringen i tidningen blev; "Alla mobiler tar bra bilder, men Samsung har lagt ned mest omsorg på att bygga in en riktigt bra kamerafunktion. Vi utser därför Samsung Galaxy S6/S6 Edge till bästa mobilkamera idag."

 

PC för alla, mars 2015: Ställde Samsung Galaxy S6 mot HTC One M9 för att se vilken av dessa nyheter som är den bästa mobilen 2015. Vinnare blev Samsung Galaxy S6.

 

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående smartphone! På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa mobiltelefonen till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Tips 2: Ska du köpa extra laddare till din mobiltelefon och vill veta om det är fördel med originalladdare eller om man lika gärna kan köpa en mobilladdare på Rusta eller Clas Ohlson? Då ska du läsa detta test hos Testfakta. Det är stora skillnader i kvalité som du kan se i denna tabell.

 

Fotografierna som du tar med denna mobil går utmärkt att framkalla på nätet eller sätta ihop till en egen fotobok. Om du tänkt ta mycket bilder är förstås en bra digitalkamera att föredra istället. Vi vet vilken kamera som är Bäst i test!

 

För att skriva ut fotografier kan sidan med tester av bläckstråleskrivare vara intressant att ta del av! Och genom att köpa högtalare till din smartphone, får du en komplett musikanläggning med riktigt bra ljud!

 

Även om en Smartphone innehåller mycket program, är förstås en bärbar dator att föredra om du tänkt arbeta mycket under t.ex. resor. Läs våra tester på laptop så får du tips på vad som är bäst idag! Och på våra sidor med tester på surfplattor och ultrabook tester kan du se vad som är bäst inom detta område! I vissa lägen kan detta faktiskt vara ett alternativ till smartphones!

 


Om Bäst i test Guiden