Det här är den smartphone som svenskarna tycker är bäst just nu

 

Tester på Smartphone 2018

Om du ska köpa en smartphone och vill veta vilken som är den bästa mobilen idag, har du kommit helt rätt. Vi har gjort en genomgång av alla aktuella tester för att höra vad experter och konsumenter tycker om de mobiler som finns att köpa idag. Och svar har vi fått!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa mobilen NU!

 

Apples iOS eller Googles Android?

Det var i och med Apples iPhone som de smarta telefonerna fick fotfäste på allvar år 2007. Och iPhone är ännu idag en stor och värdig spelare på planen. Men de andra tillverkarna står förstås inte vid sidlinjen och tittar på, utan vill också vara med i spelet.

 

Givetvis finns det även test där man ställer mobila operativsystem mot varandra, t.ex. i PC för alla (2017). Ofta vinner Android i dessa tester framför allt för bra prestanda, många appar och inte minst det stora utbudet av telefoner att välja på. Enligt analysföretaget Strategy Analytics hade Android, år 2016, en marknadsandel på 87,5 % och Apples iOS 12,1 %.

 

Kampen mellan Apples operativsystem iOS och Googles Android, som används av de flesta andra tillverkarna av smartphones, kommer säkert att fortsätta länge till. Men vi jämför äpplen med päron och låter alla mobiler vara med och slåss om titeln 'Bästa smartphone just nu'.

 

Så resonerar konsumenterna

Under 2016 såldes 4,35 miljoner mobiltelefoner i Sverige, enligt analysföretaget Gfk. Av dem var 4,15 miljoner smarta mobiler. Den genomsnittliga svensken byter ut sin mobil efter 2 år och 2 månader. De yngre användarna vill byta ännu oftare och gör även detta.

 

Därför tycker vi på Bäst i test Guiden att det är viktigt att höra även vad konsumenterna anser om sina mobiltelefoner. Inte minst när det gäller praktisk funktion och hållbarhet. Därför väger dessa betyg och omdömen tungt inför vårt slutgiltiga val.

 

Hur mycket datatrafik behöver du?

Idag handlar det allt mer om att använda internet på sin mobil. Kanske till och med mer än att ringa med den. Det är därför intressant att fundera på hur mycket du tänkt att surfa. Olika mobilabonnemang har olika mycket datamängd som du får använda varje månad, så välj det som passar dig bäst.

 

Riktvärdet är att du med 1 GB kan: Läsa ungefär 400 webbsidor (typ Aftonbladet) eller lyssna på Spotify i 15 timmar eller titta på SVT Play under 2 timmar. Om du inte tänkt att titta på tv eller videoklipp via 4G utan nöjer dig med att surfa, mejla, göra bankärenden och någon enstaka gång använda Spotify, kan det vara lagom med 2 GB/mån i surfmängd.

 

 

Bästa smartphone 2018

Idag är det främst en strid mellan två tillverkare om vem som gör den bästa mobiltelefonen. I alla fall enligt dem själva. Och dessvärre, för oss, är betygen också väldigt jämna och höga. Det gör att det är svårt att utse en tydlig och ensam härskare.

 

Det handlar om Apple iPhone X och Samsung Galaxy S8. För att vara ärlig; Vilken av dessa mobiler du än väljer, kommer du att få en mycket bra smartphone. Dessa byter ofta plats på prispallen beroende på vem som testar och vad de anser är viktigast. Båda får mycket bra omdömen och dessvärre, för oss konsumenter, är prislapparna lika höga som betygen.

 

Med detta sagt, pekar vi ut en vinnare och det blir Samsung med sitt flaggskepp Galaxy S8. Både experter och svenska konsumenter är överens om att detta är värdig segrare.

 

Bästa smartphone just nu - Samsung Galaxy S8

Bästa Smartphone just nu - Samsung Galaxy S8

(Klicka på telefonen för mer information på Samsungs hemsida
)

 

Se dagens aktuella pris

 

Samsung Galaxy S8 har en 5,8" böjd Super AMOLED-skärm (Gorilla Glass 5 med 1440 x 2960 pixlar), en kamera på 12 megapixel med HDR, optisk bildstabilisering och en bländare på f/1,7. Det gör att du kan ta riktigt bra bilder, även när det är svagt ljus.

 

Den har också iris-skanner och fingeravtrycksläsning som gör ditt mobila liv säkert och smidigt. Du kan välja att låsa upp mobilen med ögonen eller med fingeravtryck. Bra att känna till är att iris-skannern är upp till 200 gånger säkrare än en fingeravtrycksläsare.

 

Galaxy S8 har också damm- och vattenskydd (enligt IP68) vilket innebär att den är vattentät ner till 1,5 meters djup i 30 minuter. Du kan använda dina vanliga hörlurar då den har en standard 3,5 mm-kontakt, men du kan även ansluta dem via bluetooth. För snabbladdning av batteriet används en USB‑c kontakt om du inte väljer trådlös laddning. USB-c kontakten kan du också använda som videoutgång för att ansluta mobilen till en TV eller datorskärm.

 

Om du behöver mer minne till dina fotografier eller videoklipp kan du stoppa in ett extra minneskort på upp till 256 Gb på microSD-kortplatsen. Och när det handlar om strålning vid telefonsamtal, har den ett SAR-värde på 1,27 W/kg (högsta tillåtna värde i Europa är 2 W/kg).

 

Galaxy S8 finns i flera olika färger och Samsung bjuder dig dessutom på 2 års garanti vilket är en trygghet om det skulle bli problem med din mobil de närmaste åren.

 

Samsungs hemsida kan du läsa mer om denna testvinnare. Du kan också titta på detta YouTube-klipp där du får en genomgång av telefonen under 5 minuter.

 

Därför är denna smartphone en vinnare

Men vad gör denna smartphone så bra? Jo, experterna uppskattar främst det eleganta utseendet och den fantastiska skärmen. Kameran är väldigt bra och mobilen är genomgående snabb och enkel att använda.

 

Tidningen Mobil ger den utmärkelsen "Toppbetyg" och den får hela 90 av 100 poäng. De sammanfattar testet med orden; "S8 är förbluffande nära fulländning. Vi har den snabbaste Androidmobilen med den bästa skärmen, i den snyggaste förpackningen, fullproppad med extrafunktioner och med den förmodligen bästa kameran."

 

Ljud & Bild utsåg Samsung Galaxy S8+ till 'Bäst i test' under sommaren 2017 och skriver; "Samsung har uppfyllt förväntningarna och gett oss en mobil som får oss verkligt uppspelta. Med en framsida som nästan helt täcks av skärmen och de svepande linjerna är det svårt att inte bli förförd. Galaxy S8+ är dessutom den snabbaste mobilen för närvarande." Betyget blir högsta möjliga, 6 av 6.

 

Tidningen M3 inleder med rubriken "Samsung Galaxy S8 och S8 Plus visar hela branschen var skåpet ska stå" och ger mobilen maximala 10 poäng efter sitt test. De ger omdömet; "Galaxy S8 lyckats kombinera stor rymlig skärm med litet behändigt format på ett sätt vi inte riktigt trodde var möjligt. Det är bara att konstatera – Galaxy S8 är telefonen som konkurrenterna får mäta sig mot. Därför får den vår sällan utdelade tiopoängare."

 

Digital Life ger S8 högsta möjliga betyg, 5 av 5, och skriver "Samsung fortsätter att vara måttstocken för premiummobiler med Android. Galaxy S8 är en riktig supermobil på alla sätt, väl värd en fullpoängare."

 

EISA delade ut priset som bästa smartphone 2017-2018 till Samsung Galaxy S8/S8+. De skriver; "Den här utomordentligt välbyggda flaggskeppstelefonen i glas och metall kombinerar sin nästan kantlösa Infinity Display med en generös skärmstorlek i ett format som ändå är lätt att hantera. Det är en telefon som kan allt."

 

Techradar menar i september 2017 att "Galaxy S8 är en telefon som erbjuder en enastående upplevelse för alla användare. Den stora skärmen är en verklig vändpunkt och bör inleda slutet för stora kanter runt mobilerna. Kameran och den höga prestanda är briljant."

 

Trusted Reviews skriver i sin recension från oktober 2017 att "både skärmen och kameran är fantastiska". De ger mobilen 5 av 5 poäng och avslutar med; "Detta är helt klart den bästa telefonen runt just nu. Galaxy S8 känns som framtiden."

 

Så säger konsumenterna om mobilen

Vad tycker då konsumenterna om Samsung Galaxy S8? Jo, de flesta är överväldigade och synnerligen nöjda med sitt köp. De nämner samma saker som experterna här ovanför - att mobilen är elegant och har hög byggkvalité.

 

De lyfter också fram att skärmen är enastående bra, att hela mobilen är snabb och att den har en mycket bra kamera, inte minst för att ta fotografier i mörker. De uppskattar också att den är vattentät.

 

Genomsnittsbetyget från konsumenterna är 4,7 av 5,0 vilket är mycket högt.

 

Det här är nackdelarna med mobilen

Låt oss också se på nackdelarna med denna mobil. Dessa finns ju alltid och vi vill veta dem innan vårt inköp för att kunna väga in dem i vårt beslut. Och det som experter och konsumenter reagerar mest negativt på, är det höga inköpspriset. De flesta anser också att fingeravtrycksläsaren sitter dåligt placerad på baksidan och några tycker att batteritiden är för kort.

 

Dessa nackdelar får dock ses som små i sammanhanget. Ser vi hela bilden är det en väldigt kompetent mobil med få nackdelar, som gör att den är värdig titeln Bästa smartphone just nu.

 

Här köper du mobilen till bästa pris

Bästa priset på Samsung Galaxy S8 hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt. Vi tittar här på priser för modellen SM-G950F.

 

Proshop erbjuder denna testvinnare idag för bara 5 555 kronor när du klickar här! Frakten hem till dig är dessutom gratis.

 

Webhallen erbjuder mobilen just nu för 5 988 kronor när du klickar här! Frakt ingår i detta pris för en rättvis jämförelse mot de andra butikerna.

 

Även CDON säljer den här för 5 988 kronor inklusive frakt hem till dig!

 

Hos NetOnNet finns den för 5 989 kronor när du klickar här och som vanligt är frakten gratis hos NetOnNet.

 

Och hos Dustin Home får du den här för 6 990 kronor - med fri frakt!

 

Dessa mobiltester kan du ta del av

Utvecklingen av mobiltelefoner går mycket snabbt. Vi väljer därför att bara redovisa tester från 2016 och senare, eftersom det annars är många mobiler som inte längre går att köpa. De senaste testerna är högst upp i listan:

 

Tidningen Råd & Rön, juli 2018: Har nu hela 107 testade mobiltelefoner i sin sammanställning och högst upp på listan ligger Samsung Galaxy S9 med 80 poäng. På andraplats, med bara 1 poäng mindre, ligger den mer prisvärda Samsung Galaxy S8 samt den exklusiva Samsung Galaxy S9+. Enligt tidningen är det Samsung som tillsammans med Apple och Huawei som gör de bästa mobiltelefonerna just nu, då dessa tillverkare har samtliga platser på Topp10-listan.

 

Tidningen M3, maj 2018: Testade den något billigare mobilen Motorola Moto G6 Plus och tilldelade den 9 av 10 poäng samt utmärkelsen "M3 rekommenderar". Omdömet blev; "Moto G6 Plus har oförskämt många goda egenskaper med tanke på priset. En ips-skärm i toppklass, övertygande ljud för både samtal, film och musik, och en överraskande bra kamera."

 

Tidningen M3, maj 2018: Testade alla flaggskepp från tillverkarna för att få fram bästa mobil just nu. Vinnare blev Samsung Galaxy S8 som därmed fick titeln bäst i test med sina 10 av 10 poäng. Den förtjänar förstaplatsen eftersom den har hög prestanda, bra batteritid, en fantastisk skärm och är kompakt trots den stora skärmen.

Samsung Galaxy S8 är alltså enligt tidningen bättre än andra mobiler i startfältet som t.ex. Apple Iphone X, Huawei P20 Pro, Huawei Mate 10 Pro, Oneplus 5T och Samsung Galaxy S9 Plus som alla kom på delad andraplats och fick 9 av 10 poäng i detta stora mobiltest.

 

Aftonbladet, maj 2018: Testade 10 stycken androidmobiler för att få reda på vilken som är bästa smartphone just nu. Tidningen börjar med att konstatera att standarden höjts överlag och att även den billigaste mobilen i testet är riktigt bra. Vinnare efter 9 ronder och utsedd till bäst i test blev Samsung Galaxy S9+ med totalt 39 poäng, tätt följd av Samsung Galaxy S9 som fick 38 poäng.

 

Tidningen Råd & Rön, maj 2018: Har testat 90 mobiler och utser Samsung Galaxy S9 till bästa smartphone just nu. Den får 80 poäng i sammanställningen, vilket är ett poäng mer än föregångaren Samsung Galaxy S8 samt Samsung Galaxy S9+ som får dela på andraplatsen.

 

Tidningen M3, mars 2018: Testade Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9+ och gav toppbetyg till dessa flaggskepp; 9 av 10. Tidningen ger dessutom mobilerna utmärkelsen "M3 rekommenderar" och summerar med orden; "Samsung gör det mesta rätt med Galaxy S9 och de få missarna från Galaxy S8 har blivit åtgärdade. Vi får en förväntad men ändå imponerande prestandauppgradering, och en kamera som sätter ny standard för mobilt foto i mörker. Har du en Galaxy S8 i dag så är det en kostsam uppgradering [...] men har du däremot ett äldre flaggskepp och letar nytt är den däremot ett absolut toppval."

 

Mobil, mars 2018: Redovisar hållbarhetstester som SquareTrade genomför och denna gång var det Samsung Galaxy S9 som hårdtestades. På en skala mellan 0-100 får Samsung S9 en snittpoäng på 71, vilket är dåligt eftersom man i detta test ska ha så låga poäng som möjligt och 0 poäng därför är det bästa. Se testet genomföras i detta YouTube-klipp.

 

Aftonbladet, februari 2018: Ställde Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9+ mot Apple iPhone 8 och iPhone X i 10 ronder. Vinnare i detta jämförelsetest blev Samsung Galaxy S9+ som fick totalt 41 poäng, följt av Samsung Galaxy S9 som fick 40 poäng. Tidningen menar att Samsungs båda mobiltelefoner är bättre i nästan alla delmoment och därför förtjänar högsta betyg; 5 av 5.

 

PC för alla, januari 2018: Tidningen gjorde ett jämförandetest för att komma fram till vilken som är den mest prisvärda mobilen just nu. Det handlar alltså inte om flaggskeppen, utan istället om bra mellanklassmobiler som har ett pris på max 2 500 kronor.

Bäst i test av de 17 mobilerna blev Samsung Galaxy A3 (SM-A320F, 2017 års modell) som fick 8 av 10 poäng. Tidningen uppskattade framför allt att den är tunn, snygg och välbyggd. Dessutom har den en utmärkt bildskärm, bra kamera samt betydligt längre batteritid än tidigare modeller.

Lika många poäng, 8 av 10, fick även Huawei Honor 8 Lite och ZTE Axon 7 Mini som blev utsedda till "Bra val!"

 

Tidningen M3, januari 2018: Har ställt 9 smarta mobiler under 4 000 kronor mot varandra, för att se vilken som är den bästa billiga mobilen 2018. Bäst i test blev Samsung Galaxy A5 2017 SM-A520F som fick hela 9 av 10 poäng. Tidningen uppskattar framförallt den utmärkta bildskärmen, att den har bra batteritid samt att den är vattentät vilket billigare mobiltelefoner sällan är.

Lika många poäng, 9 av 10, fick även Xiaomi Mi A1 som också har bra skärm, en smidig kamera med god kvalitet och är både välbyggd och bekväm.

 

Tidningen M3, januari 2018: Testade Samsung Galaxy A8 2018 SM-A530FD och tilldelade den 8 av 10 poäng samt utmärkelsen "M3 rekommenderar". Tidningen summerar; "Med Galaxy A8 tar Samsung mycket av det som gör Galaxy S8 intressant och stoppar in i en lite enklare och lite billigare telefon. Det är ett riktigt kvalitetsbygge, med snygg bildskärm, övertygande ljud och utmärkt batteritid. Gillar du Samsungs funktioner och stil men inte vill slanta ut för en Galaxy S8 [...] är den ett solklart val."

 

Tidningen Råd & Rön har testat 102 mobiler och utsett Samsung Galaxy S8 till den bästa mobiltelefon just nu. S8:an får hela 81 poäng, vilket räcker till guldmedaljen. Andraplatsen får dock sex mobiler dela på, bland annat Apples iPhone 8 och Samsung Galaxy Note 8. Tidningens sammanställning är från december 2017.

 

Mobil, november 2017: Redovisade ett test från försäkringsbolaget Squaretrade på hur hållbarheten är på Apple iPhone X. Undersökningen visar att iPhone X är den ömtåligaste Iphone-modell som någonsin testats. Dessutom är denna iPhone den dyraste, både i inköp och reparation, vilket gör att de summerar sitt test med "Katastrofresultat".


Aftonbladet, november 2017: Testade Apple iPhone X och gav den betyget 4 av 5. Sammanfattningen lyder; "Det är ingen tvekan om att Iphone X är den bästa mobil Apple någonsin byggt. Den har i stort sett allt; Design, prestanda, tålighet (tål vatten och damm), mycket bra kameror, Face ID och den användarvänlighet som blivit Apples varumärke."

 

MacWord, november 2017: Har testat Apple iPhone X och konstaterar att "för första gången sedan 2014 håller vi i en Iphone som känns helt ny". Tidningen ger mobilen 9 av 10 poäng, utmärkelsen "Bra köp" och summerar med orden; "Iphone X är en hypersnabb, lyxig, dyr, och – för första gången på länge – en väldigt annorlunda Iphone. Det här är det bästa Iphone som går att få tag på, men också den dyraste. En Iphone 8 eller Iphone 8 Plus ger mycket av det Iphone X har, till ett lägre pris."


Aftonbladet, oktober 2017: Tidningen ställde flaggskeppen Apple iPhone 8 / 8 Plus mot Samsung Galaxy S8/ Note 8 för att se vilken smartphone som är bäst just nu. Vinnare, med 45 poäng, blev Apple iPhone 8 Plus och tidningen summerar: "Snabbast på marknaden och med en förbättrad skärmteknik som tillsammans med racerprocessorn orkar köra avancerade spel, AR-appar och leverera bra video."

 

Mobil, september 2017: Ställer 9 av de just nu bästa mobilerna mot varandra för att kunna utse den bästa kameramobilen 2017. Testet visar att de flesta kamerorna är riktigt bra och hela tre mobiler får dela på förstaplatsen med 16 av 25 poäng. Det handlar om Apple Iphone 7 Plus, Huawei P10 Plus och Samsung Galaxy S8 Plus.

Sistaplatsen gick till HTC och LG. Dessa mobiler ska du alltså undvika enligt tidningen, om du vill ha en riktigt bra kamera i din smartphone.

 

MacWorld, september 2017: Testade Apple iPhone 8 samt 8 Plus och tilldelade den 8 av 10 poäng. Tidningen sammanfattar med orden; "Apples Iphone 8 blir en kortlivad historia som toppmodell, men när vi istället betraktar den som en mellanmodell för dig som vill ha en riktigt grym Iphone för 8 000 – 9 000 kronor beroende på modell och lagringskapacitet, ja då är den riktigt intressant. Framför allt tack vare den snabba processorn."

 

Tidningen M3, september 2017: Testar Samsung Galaxy Note 8 och skriver i sitt omdöme; "Galaxy Note 8 håller hög kvalitet överlag, men är inte en smartphone för alla. Med en saftig prislapp vill det till att du verkligen uppskattar den nya kameran och pennfunktionerna – och att du går med på att kompromissa bort tunnare design och låg vikt. Annars är det en Galaxy S8 Plus du ska välja istället." Betyget blir 8 av 10 poäng och mobilen får dessutom utmärkelsen "M3 rekommenderar!"

 

Tidningen M3, september 2017: Efter ett test av Sony Xperia XZ1 G8341 konstaterar tidningen att den bara är värd 7 av 10 poäng. De skriver; "Xperia XZ1 är absolut ingen dålig telefon, men batteritiden hindrar den från att få ett toppbetyg. Och den känns ärligt talat rätt så onödig. Hårdvarumässigt är det en Xperia XZ Premium, fast lite sämre. Sony hade gjort sig själva en tjänst om de släppt Xperia XZ Premium nu, stoppat in Android 8 och 3d-appen i den och kallat den för Xperia XZ1 Plus istället. Då hade de haft ett äkta flaggskepp att skryta med denna höst."

 

Tidningen M3, augusti 2017: Testade Huawei Honor 9 och gav den 8 av 10 poäng. Mobilen får dessutom utmärkelsen "M3 rekommenderar" och tidningen summerar med; "Honor 9 är precis som föregångaren en snygg och välbyggd telefon med bra men inte helt maxade prestanda, och riktigt många intressanta funktioner."

 

Mobil, augusti 2017: Efter ett test av Huawei Honor 9 konstaterar tidningen att "Honor 9 är i princip samma telefon till samma pris som Huawei P10, och det är främst designen som skiljer dem åt. Å andra sidan är telefonerna inte speciellt lika varandra, och det är absolut inget fel i att välja telefon efter design. Bägge är snygga på olika sätt, och bägge är bra". Betyget blev 76 av 100 poäng och det räckte till utmärkelsen "Toppbetyg".

 

Aftonbladet, augusti 2017: Testade Samsung Galaxy Note 8 och tilldelade den betyget 4 av 5. Omdömet blev; "Vassast just nu. Men frågan är hur vass den känns när Apples nya Iphone kommer ut. Det och det höga priset gör att betyget stannar på fyra plus." Tidningen jämförde också denna mobil mot iPhone 7 Plus och då vann Samsung Note 8 med 3 mot 1 i ronderna.

 

EISA, sommaren 2017: Har delat ut priser till de mobiler som just nu är extra bra. Priserna i år gick till:

* Bästa Smartphone 2017-2018: Samsung Galaxy S8/S8+ som fick omdömet; "Den här utomordentligt välbyggda flaggskeppstelefonen i glas och metall kombinerar med sin nästan kantlösa Infinity Display en generös skärmstorlek med ett format som ändå är lätt att hantera. Det är en telefon som kan allt."

* Bästa konsumentmobil 2017-2018: Huawei Honor 8 Pro som fick omdömet; "Denna vackert formgivna telefon har en stor 5,7-tums QHD-skärm och systemchippet Kirin 960 som klarar även de mest prestandakrävande uppgifterna. Det här är en väldigt kompetent telefon."

* Bästa kameramobil 2017-2018: Huawei P10 som fick omdömet; "Huaweis senaste flaggskepp är förbättrat i nästan varje aspekt. Det går igenom från designen med diamantskuret skal och nyskapande färgval, vidare till det snabbare och säkrare åttakärniga systemchippet Kirin 960."

 

Mobil, juni 2017: Gjorde ett stort jämförande test för att kunna utse den bästa mobilen 2017, oavsett pris. Vinnare med stor marginal blev Samsung Galaxy S8 Plus som med sina 21 av 25 poäng blev bäst i test. Tidningen summerar; "Med skärmen i centrum ackompanjerad av mjukvara som drar full nytta av den får Samsung en riktigt bra start och telefonen behåller ledningen under hela racet. Liksom föregångaren är telefonen vattentålig, har smart aktiv viloskärm, en riktigt bra kamera, gott om både arbetsminne och lagringsutrymme. Lägg därtill en riktigt lyxig finish och saken är klar."

På andraplats kom Sony Xperia XZ Premium med 17 av 25 poäng.

 

Aftonbladet, juni 2017: Ställde de två giganterna Apple iPhone 7 och Samsung Galaxy S8 mot varandra i en tuff duell under sommaren 2017. Vinnare efter 10 ronder blev Samsung Galaxy S8, då den tar hem matchen i hela 7 av 10 ronder. Totalpoängen för S8:an blev 44 mot bara 35 poäng för Apple iPhone 7.

 

Tidningen M3, juni 2017: Testade Oneplus 5 under rubriken "Allt du behöver i en mobil - för under 5000 kr". Omdömet lyder; "Oneplus 5 är verkligen extremt mycket kvalitetsmobil för pengarna. Hög byggkvalitet, prestanda i toppklass, amoled-skärm, utmärkt batteritid, massor av minne och lagring, och en kamera som kan mäta sig med de bästa". Telefonen tilldelades 9 av 10 poäng och utmärkelsen M3 Rekommenderar.


Surfa, juni 2017: Har en köpguide och sammanställning som löpande uppdateras och högst upp på listan under sommaren 2017 är Samsung Galaxy S8+. De får utmärkelsen Bäst i test och plockar hem vinnarpokalen för att den har utmärkt skärm, bra kamera, gedigen konstruktion och är vattentät.

 

Tidningen M3, maj 2017: Gjorde ett jämförande test av 20 smartphones för att utse den bästa mobilen 2017. Vinnare, och bäst i test med högsta möjliga poäng, 10 av 10, blev Samsung Galaxy S8. Denna smartphone tog hem segern för att den är kompakt trots stor skärm, har en fantastisk bildskärm, hög prestanda samt bra batteritid.

 

Mobil, maj 2017: Testade Samsung Galaxy S8 och gav den betyget 90 av 100 vilket även räckte till utmärkelsen "Toppbetyg". Tidningen skriver; "Liksom sin systermodell S8 Plus är S8 förbluffande nära fulländning. Vi uppskattar de anpassningar i mjukvaran som gjorts för att vi ska kunna ha så mycket nytta av hårdvaran, främst i form av skärmen då som det är möjligt. Samsungs kringprodukter som 360-kameran, Gear VR och annat bidrar också till att den verkliga nyttan du får ökar."

 

Tidningen M3, maj 2017: Testade Sony Xperia XZ Premium G8141 och tilldelade den 8 av 10 poäng. Omdömet blev; "...en maxad och lyxig smartphone i klassisk stil, med prestanda i absoluta toppklass, en kamera som gör en hel del intressanta saker, övertygande ljud och en skärm som imponerar." Mobilen får också utmärkelsen "M3 rekommenderar".

 

Tidningen M3, april 2017: Testade LG G6 H870 och gav mobilen 8 av 10 poäng. De konstaterar att telefonen har en elegant design med stor skärm, utmärkt ergonomi, en rolig kamerakombination och de uppskattar också att den är vattentät. LG G6 fick därför utmärkelsen "M3 rekommenderar!"

 

Tidningen M3, april 2017: Undersökte Samsung Galaxy S8 och S8 Plus och konstaterade att Samsung med dessa mobiler "visar hela branschen var skåpet ska stå".

Galaxy S8 får högsta möjliga betyg, 10 av 10 poäng, och utmärkelsen "M3 rekommenderar". Omdömet lyder: "Galaxy S8 lyckats kombinera stor rymlig skärm med litet behändigt format på ett sätt vi inte riktigt trodde var möjligt. Därför får den vår sällan utdelade tiopoängare." Några av fördelarna som tidningen lyfter fram är att den har fantastisk bildskärm, hög prestanda, bra batteritid och mängder av intressanta funktioner.

Galaxy S8 Plus får nöja sig med 9 av 10 poäng.

 

Tidningen M3, april 2017: Testade Huawei P10 Plus och tilldelade den 8 av 10 poäng. Omdömet blev: "Med ett par extra features, kanske vattentålighet, hifi-audio eller trådlös laddning, hade P10 Plus förtjänat en extra poäng. Nu ska den leva enbart på kameran. Den är visserligen intressant, men det är många andra av vårens och höstens mobilkameror också, på olika sätt."

 

Mobil, mars 2017: Gjorde ett jämförandetest av 6 smartphones för att hitta den bästa mellanklassmobilen, det vill säga en mobil som kostar ungefär hälften av flaggskeppen från de olika tillverkarna. Vinnare blev Lenovo Moto Z Play som fick 20 av 25 poäng och därmed blev bäst i test. Tidningen summerar med orden; "Skärmen är både stor och skarp samt har smarta funktioner i viloläget. Vi kan ansluta moduler om vi skulle ha sådana till hands och gränssnittet är skönt avskalat. Lägg till det testets bästa kamera, Android 7 och vi har en klart värdig vinnare."

På andraplats, med 18 av 25 poäng, kom Samsung Galaxy A3.

 

Aftonbladet, mars 2017: Testade alla aktuella androidmobiler för att komma fram till vilken smartphone som är bäst våren 2017. Vinnare blev Samsung Galaxy S8 Plus med 4 av 5 poäng. Den tog hem segern för att den "Har toppkamera, mycket bra skärm och toppbetyg vid test av processorn." Ytterligare några mobiler fick 4 poäng i detta test och det var Samsung Galaxy S8, Huawei P10 och Nokia 6.

 

PC för alla, februari 2017: Testade 9 smarta mobiler under 4 000 kr för att se vilken mobiltelefon som är den mest prisvärda utmanaren just nu. Bäst i test blev Moto Z Play med betyget 9 av 10. Den tog hem segerpokalen bland annat för sin utmärkta bildskärm, långa batteritid och ett snyggt och rent gränssnitt.

Tre mobiler fick 8 av 10 poäng och utmärkelsen "Bra val". Dessa var Asus ZenFone 3, Huawei Honor 8 och Samsung Galaxy A3 2017.

 

Tidningen M3, december 2016: I ett stort test av 16 smartphones var uppgiften att hitta den Bästa mobilen just nu. Vinnare i detta test blev Apple Iphone 7 Plus som fick 9 av 10 poäng och utmärkelsen 'bäst i test'. Den fick guldmedaljen bland annat för den höga prestandan, den optiska zoomen och att den äntligen blivit vattentålig.

Lika många poäng, 9 av 10, fick dock även Oneplus 3, Apple Iphone 7, Huawei P9, Moto X Force och Samsung Galaxy S7 som alltså också är mycket bra mobiltelefoner.

 

Aftonbladet, december 2016: Testade 11 smarta telefoner och bästa smartphone just nu är enligt tidningen Apple Iphone 7 Plus. Den fick högsta betyg, 5 av 5, eftersom den har bäst prestanda på marknaden just nu och en mycket bra kameralösning.

Apple Iphone 7, Huawei Honor 8 och Sony Xperia XZ F8331 fick betyget 4 av 5 och fick därför dela på andraplatsen.

 

ICA Kuriren, november 2016: Testade 10 smartphones mellan 1 490 kronor upp till 7 490 kronor och konstaterar att det genomgående är hög klass på mobiltelefonerna. Tidningen utsåg Samsung Galaxy S7 Edge till bäst i test med 5 av 5 poäng. Mest telefon för pengarna får du dock med Huawei Honor 8 som bara kostar hälften så mycket som testvinnaren.

 

EISA har utsett de mobiler som de anser vara bäst 2016-2017. Utmärkelserna delas ut i flera klasser och som Bästa avancerade smartphone utsågs HTC 10. Bästa konsumentmobil blev Huawei P9 och i kategorin Bästa mobilkamera vann Samsung Galaxy S7/S7 Edge.

 

PC för alla, september 2016: Letade efter den bästa mobilen under 3 000 kronor och av de 11 testade telefonerna, utsågs Microsoft Lumia 950 till bäst i test med 9 av 10 poäng. Den blev vinnare bland annat för den höga prestandan, en utmärkt skärm samt en kamera i toppklass.

På delad andraplats hittar vi Moto G4 Plus och Samsung Galaxy A3 som båda fick 8 av 10 poäng och omdömet "Bra val!"

 

Din Side (Norge), juli 2016: Testade vilken telefon som var sommarens bästa mobil 2016. Bäst i test med betyget 6 av 6 blev Samsung Galaxy S7/S7 Edge med omdömet; "Mycket bra kamera, fantastisk skärm, utmärkt batteritid, mycket snabb hårdvara, stöder minneskort, vattentät, trådlös laddning, bra fingeravtrycksläsare och många bra funktioner".

Samsung fick dock dela på guldplatsen med Huawei P9/P9 Plus som också fick bra omdöme och lika högt betyg, 6 av 6. Omdömet om denna telefon blev; "64 GB internminne och stöd för extra minneskort, mycket snabb, kameran är bland de bästa, mycket bra batteritid och snabb laddning."

 

EISA Priset som Bästa konsumenttelefon 2015-2016 tilldelades Huawei P8 med motiveringen: "Efter framgången med förra årets prisbelönta Ascend P7, levererar Huaweis P8 bland annat förbättrad kameraprestanda, som resulterar i en prisvärd enhet med ett riktigt sofistikerat utseende."

Priset som Bästa avancerade smartphone gick till Samsung Galaxy S6 Edge och motiveringen löd: "Det är omöjligt att se Galaxy S6 Edge som något annat än den bästa mobiltelefon Samsung har någonsin tillverkat." Bästa mobilkamera är LG G4 enligt EISA.

 

Tidningen M3, juni 2016: Bland 12 nya mobiltelefoner letade tidningen efter den bästa smarta mobilen för sommaren 2016. Överlag blev det höga poäng och de högsta (9 av 10) tilldelades Samsung Galaxy S7 (Bäst i test), Motorola Moto X Force och Huawei P9.

 

Tidningen M3, juni 2016: Gjorde en sammanställning för att komma fram till vilka mobiler som har bäst kamera och tar det bästa fotografierna. Tidningen konstaterar att de bästa kameramobilerna just nu heter Samsung Galaxy S7, Sony Xperia X, Huawei P9 och Lumia 950 XL.

 

Mobil, maj 2016: Testade Huawei P9 Plus och tilldelade den toppbetyg. Telefonen fick genomgående höga poäng, men främst var det specialkameran från Leica samt det lyxiga metallskalet som lyftes fram som positiva egenskaper. Totalbetyget blev 82 av 100.

 

Nordic Hardware, april 2016: Efter ett test av LG G5 fick denna mobiltelefon 9,0 av 10 poäng. Summeringen lyder; "LG G5 är en bra Android-telefon på många sätt men den lider av ett flertal små problem som gör att den har svårt att stå upp emot den hårda konkurrensen. LG G5 har sämre batteritid, lägre byggkvalitet, sämre mjukvara och sämre kamera än konkurrenternas flaggskepp." Tidningen konstaterar att den inte når fram till Samsung Galaxy S7 Edge som blir bäst i test med hela 9,6 av 10 poäng.

 

Tidningen M3, april 2016: Testade HTC 10 och tilldelade den betyget 8 av 10. De sammanfattar med; "Konkurrensen är galet hård i toppskiktet och en telefon som inte har en killer-funktion får svårt att hävda sig. Där konkurrenterna har sådant som vattentät konstruktion, trådlös laddning, en flora av externa tillbehör eller andra unika egenskaper, får HTC 10 lita på mer grundläggande kvaliteter. Den är 'bara' en bra smartphone."

 

DinSide, mars 2016: Testade Samsung Galaxy S7 och är mycket nöjda med mobilen som fick högsta poäng, 6 av 6. DinSide sammanfattar med orden: "Mycket bra kamera, vattentät, mycket bra skärm, bra prestanda, exklusiv byggkvalité och stöd för minneskort."

 

Ljud & Bild, mars 2016: "Världens bästa mobil!" Med denna rubrik inleder tidningen Ljud och bild sin recension och konstaterar vidare att: "Samsung Galaxy S7 rättar till allt som var fel med föregångaren och är den bästa mobilen vi någonsin har testat." Betyget blir hela 29 av 30 poäng och bland de många fördelarna lyfter tidningen bland annat fram att denna mobil har mycket hög prestanda, lång batteritid, rejäl och läcker design och marknadens bästa mobilskärm.

 

Mobil, mars 2016: Redovisade ett test av det hårdare slaget, som försäkringsbolaget Squaretrade genomfört. Det handlar om vattentålighet, falltester och att böja mobilerna för att se vilken av Samsungs och Apples värstingmodeller som är mest hållbara.

Vinnare i detta test blev Iphone 6S men tydligast i jämförelsen är att Samsung S7 och S7 Edge klarar vatten betydligt bättre än Iphone.

Se detaljerna i de olika momenten här.

 

Tidningen M3, mars 2016: Ställde de två just nu hetaste mobilerna mot varandra i en duell. Det handlade om Samsung Galaxy S7 vs Iphone 6s och vinnare i denna strid blev tveklöst Samsung Galaxy S7. Den förtjänar guldmedaljen för att den har bättre hårdvara, fler smarta funktioner, bättre batteritid och smartare kamera.

 

PC för Alla, januari 2016: I ett test av 10 billiga Smartphones för den lilla plånboken, kunde tidningen konstatera att det finns många prisvärda mobiler idag som är nästan lika bra som de dyra. Bästa billiga mobilen är Motorola Moto G 3 LTE som får 9 av 10 poäng och bara kostar runt 1 500 kronor. Även Huawei P8 Lite Dual SIM och Microsoft Lumia 550 fick bra betyg, 8 av 10, och samtliga kan du köpa för under 2 000 kronor.

 

Bäst i test vinnande smartphone

Att ständigt vara uppkopplad är en naturlig del av samhället idag. Om du använder din mobil mycket - se till att du har en riktigt bra smartphone!

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående smartphone. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa mobiltelefonen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Tips 2: Ska du köpa extra laddare till din mobiltelefon och vill veta om det är fördelar med en originalladdare eller om man lika gärna kan köpa en mobilladdare på Rusta eller Clas Ohlson? Då ska du läsa detta test hos Testfakta. Det är stora skillnader i kvalité som du kan se i denna tabell.

 

Fotografierna som du tar med denna mobil går utmärkt att framkalla på nätet eller sätta ihop till en egen fotobok. Om du tänkt ta mycket bilder är förstås en bra digitalkamera att föredra istället. Vi vet vilken kamera som är bäst i test.

 

För att skriva ut fotografier kan sidan med tester av bläckstråleskrivare vara intressant att ta del av. Och genom att köpa högtalare till din smartphone, får du en komplett musikanläggning med riktigt bra ljud.

 

Även om en Smartphone innehåller mycket program idag, är en bärbar dator att föredra om du tänkt arbeta mycket under t.ex. resor. Läs våra tester på laptop så får du tips på vad som är bäst idag. Och på våra sidor med tester på surfplattor och ultrabook tester kan du se vad som är bäst inom dessa områden just ju.


Om Bäst i test Guiden
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen med vår webb. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen, godkänner du detta.