Tester på bästa enkla och dubbla våffeljärn


Test våffeljärn 2016-2017

Troligtvis är det februari, mars eller april när du läser detta. Det är i alla fall då som flest svenskar intresserar sig för tester av våffeljärn. Förklaringen är förstås enkel; den 25 mars varje år är det 'Marie bebådelsedag' och denna dag är också känd som "våffeldagen".

 

Förr kallades nämligen denna dag för vårfrudagen, men med tiden omformades den till våffeldagen och sedan dess har våffeljärnen dammats av i mars varje år.

 

Men våfflor passar förstås bra året runt! En enkel och god kvällsmat eller kanske som efterrätt, serverad med sylt, grädde eller varför inte en klick glass!

 

De flesta föredrar sina våfflor frasiga och recepten för att göra frasvåfflor är otaliga. Men vi ska lämna recepten och istället fokusera på själva våffeljärnen. För utan ett bra våffeljärn blir det inte några frasiga våfflor, vilket recept du än väljer. Allt börjar med våffeljärnet så låt oss därför ta del av de senaste årens tester på våffeljärn för att se vilket som är det bästa våffeljärnet idag.

 

Jag vill läsa om Belgiskt våffeljärn istället!

 

 

Bäst i test - Våffeljärn

Väger vi samman tester och omdömen (du kan se dessa nedan) får vi ett tydligt resultat. Vi utnämner Åviken till Bäst i test just nu. De har flera modeller, men vi plockar in dem som har ett bra pris och är mest uppskattade idag.

 

Åvikens våffeljärn är Bäst i test
Bäst i test bland enkla våffeljärn - Åviken 904

 

Se dagens aktuella pris

 

NetOnNet säljer detta våffeljärn för bara 399 kr när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris eftersom frakten hem till dig gratis!

 

CDON erbjuder våffeljärnet för 375 kr när du klickar här! Frakt på 29 kronor tillkommer på priset.

 

Hos Tretti hittar du det för 408 kr när du klickar här och då ingår frakten till dig.

 

Bäst i test - Dubbelt våffeljärn

För dig som har behov av att snabbt kunna göra många våfflor, finns det dubbla våffeljärn. Det är väldigt praktiskt, om det fungerar, för till exempel familjer med barn som uppskattar våfflor. Också här får Åviken ta förstaplatsen, då med modellen Åviken 905.

 

Test av dubbelt våffeljärn - Bäst i test blev Åviken 905

Bäst i test bland dubbla våffeljärn - Åviken 905

 

Se dagens aktuella pris

 

Även detta våffeljärn är väldigt uppskattat, inte minst av konsumenterna. Tre kommentarer är: "Jag har gräddat hundratals våfflor i detta järn under ett evenemang och det fungerade lika bra hela tiden när det var igång 12 h/dag. Inte illa för en konsumentprodukt!", "Ett suveränt järn på många sätt. Det andas kvalité och det bakar mycket jämt." och "Nöjd med mitt Åviken köp, lätt att rengöra efter allt kladd som blir vid tillagning av goda frasvåfflor."

 

Billigast är detta våffeljärn på internet.

 

Tretti erbjuder det för bara 535 kronor när du klickar här! Det är Sveriges lägsta pris idag och frakten är dessutom gratis!

 

Hos Bagaren & Kocken kan du få det här för 545 kronor just nu och frakten är gratis!

 

Även NetOnNet säljer detta järn och de tar 569 kronor idag! Frakt ingår dessutom!

 

Du hittar det också hos CDON för 575 kronor när du klickar här! Då ingår även frakt hem till dig!

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på någon av ovanstående våffeljärn. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa våffeljärnet till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.

 

 

Bästa våffeljärnet

Eftersom de flesta tester av våffeljärn presenteras i tidningarna i mars varje år, får vi gå tillbaka några år för att få en heltäckande bild av läget. Nedan redovisar vi alla tester från 2012 och framåt och du läser de senaste testerna högst upp.

 

DinSide, 2016: Testade 9 våffeljärn från 159 kronor till 2 990 kronor i mars 2016. Bästa våffeljärnet med högsta betyg, 6 av 6, blev Wilfa WAS-623. Omdömet lyder; "Gräddar väldigt jämt och fint på båda sidor. Gör perfekta våfflor; frasiga utanpå och luftiga och mjuka inuti."

Den delade andraplatsen gick till OBH Nordica Single Elite och Sage Smart Waffle som båda fick betyget 5 av 6.

 

ICA Kuriren, 2015: Har testat tio dubbeljärn och kom fram till att endast fyra av dessa klarade att grädda riktigt frasiga våfflor. Bästa våffeljärnet 2015 blev Åviken 906 som var det enda järnet som gick högsta betyg. Omdömet lyder; "Våfflorna blir jämnt, vackert gulbrun och frasiga."

 

Klikk, 2015: Testade fem av de vanligaste våffeljärnen och fick fram en tydlig vinnare; Wilfa WAS-623 som tilldelades 5 av 6 poäng. På delad andraplats, med 4 av 6 poäng, placerade sig Åviken 907 (Diamond) och Coline Enkelt Våffeljärn 44-1013.

 

Hyttemagasinet, 2014: Norska Hyttemagasinet testade 10 våffeljärn och kom fram till att Wilfa WAS-623 var bästa våffeljärnet 2014. Det dubbeljärn som fick bäst placering var Wilfa WAD-518M.

 

Testfakta, 2013: Med ett gammalt våffeljärn i gjutjärn som referens, undersökte testfakta sex nya våffeljärn under våren 2013. Bäst i test blev Åviken 904 som både gjorde finast våfflor och osade minst.

 

Råd & Rön, 2013: Testade 10 enkla våffeljärn och summerar med orden "Bäst i test är Åviken 907, ett mycket bra järn som gräddar snabbt och jämnt." Betyget blev 72 av 100.

 

Smartson, 2012: I ett test av våffeljärn i maj 2012, blev Åviken 904 bäst i test. Våffeljärnet fick 23 av 25 poäng och omdömet "Helt klart prisvärt!"

 

ICA Kuriren, 2012: I årets tester av våffeljärn blev Åviken 904 bäst i test när det gäller enkla våffeljärn. I testerna av dubbla våffeljärn vann C3 30-31097. Båda dessa järn får högsta betyg (5 av 5) när det gäller gräddningen, men C3 är lite sämre när det gäller hanteringen.

 

 

Vad tycker användarna om sitt våffeljärn?

Som alltid här på Bäst i test Guiden, är vi också noga med att lyssna på vad användarna av de olika våffeljärnen haft för upplevelser. Visst är det viktigt med labbtester, men minst lika intressant är det att lyssna på vad de som redan köpt sitt våffeljärn tycker om det.

 

Och här framkommer det spännande information! Det blir tydligt att de som köpt sitt våffeljärn från OBH Nordica är väldigt missnöjda. OBH Nordica gör kanske de snyggaste järnen, men när det kommer till funktionen är det slut på de positiva orden. T.ex. har några upplevt att teflonet lossnat redan efter några månaders användande och att handtaget blir väldigt varmt men att laggarna inte blir det! Många har därför försökt att lämna tillbaka järnet till försäljningsstället.

 

Istället är det ett annat märke som tar hem förstapriset i "folkets omdömen" och det är Åviken våffeljärn. Åviken är ett svenskt märke som har funnits sedan 50-talet och de har idag flera modeller, både dubbelt våffeljärn och enkla varianter. Utmärkande är att alla dessa gör väldigt bra våfflor och att byggkvalitén i Åvikens våffeljärn är betydligt bättre än på många andra. De gräddar snabbt och våfflorna får fin färg.

 

Den andra tillverkaren som konsumenterna uppskattar mycket är Wilfa. Wilfa har ju också plockat hem ett antal testvinster och får därför ses som den största utmanaren till Åviken idag.

 

 

Missa inte våra tester av diskmaskiner och den bästa matberedaren. Vilken kaffebryggare ska du köpa om du vill ha det godaste kaffet och vilken dammsugare är bäst i test? Klicka på länkarna, så kommer du direkt till svaren!

 


Om Bäst i test Guiden