Här är bästa actionkameran 2019

Test Actionvideokamera 2019

Ska du köpa en tålig videokamera för att filma dina eller någon annans äventyr och vill veta vilken actionkamera som är bäst idag? Då har du kommit helt rätt!

 

Vi har läst alla tester och dessutom tagit reda på vad konsumenterna tycker om sina videokameror. Sedan har vi sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du enkelt se vilken actionvideokamera som är bäst just nu och slippa jobbiga och dyra felköp.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig vinnaren NU!

 

Från videokamera till action cam

Intresset för videokameror är litet idag. Du läser ju visserligen denna text just nu och bevisar att det fortfarande finns dem som är intresserade av att köpa en riktigt bra videokamera. Men eftersom efterfrågan är liten är också intresset lågt från experterna att utvärdera nyheter.

 

Tidigare har vi haft "vanliga videokameror" på denna sida, men eftersom testlabben i princip inte gör några tester av dessa sedan år 2014, finns det idag inte tillräckligt många relevanta, pålitliga och aktuella tester för att göra en bra sammanställning. Och då avstår vi hellre helt. Det är så vi jobbar här på Bäst i test Guiden.

 

En ny spännande kategori är dock så kallade "actioncam", speciella videokameror som kan fästas någonstans på filmaren för att spela in aktiviteter så som skidåkning, forsränning, bergsklättring eller motorcykelåkning. Och det är just denna typ av kameror som vi nu ska granska för att komma fram till vilken som är bäst idag.

 

Vilken tillverkare gör den bästa videokameran?

Vilket märke är det som gäller idag, om man vill ha en riktigt bra actionkamera? Jo, sedan flera år tillbaka är det en tillverkare, och egentligen en kameramodell, som stått som ensam härskare om du är intresserad av det bästa. Det handlar om välkända GoPro och deras kameror i Hero-serien.

 

På senaste tid har dock GoPro fått utmanare, som inte minst tack vare en lägre prislapp, lyckats ta åt sig marknadsandelar från den tidigare ohotade vinnaren. Här är det bland annat Sony som med sina HDR-AS modeller är pigga och försöker springa ifatt GoPro genom riktigt bra actionkameror till attraktiva priser.

 

De märken som inte fått så bra resultat i testerna är Liquid Image, Rollei och HTC. Dessa tillverkare kan det alltså vara bra att undvika om du är på jakt efter det som är bäst.

 

 

Bäst i test - Actionkamera 2019

Konkurrensen hårdnar bland de populära actionkemerorna och bland annat Garmin och Sony bjuder på starkt motstånd om förstaplaceringen, men åter igen är det den regereande mästaren som hamnar högst på pallen - låt oss presentera GoPro!

Bäst i test actionkamera - GoPro Hero5 Black

Bästa actionkameran - GoPro Hero7 Black

(Klicka på kameran för att läsa om den på GoPro:s hemsida)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 19 september 2019

 

 

En rad tidningar och tekniksajter har likt tidigare år låtit testa marknadens bästa actionkameror och man är rörande överens: ingen slår GoPro. Nyligen lanserade de uppföljaren till den omåttligt populära modell Hero 6 Black - GoPro Hero 7 Black.

 

Nytt med den uppdaterade sjuan är bland annat möjligheten att livestreama dina filmer samt en avancerad stabiliseringsfunktion, Hypersmooth, som tar bort - i princip - alla skakningar.

 

GoPro Hero 7 Black är en stryktålig vän i såväl skidbacken som i skateboardrampen med en lättanvänd display som du enkelt sveper dig fram på. Liksom föregångarna är den vattentålig ner till 10 meters djup och med den inbyggda gps:en får du exakta taggar på alla dina bilder och filmer.

 

En kul men också viktig funktion (med tanke på när kameran används) är möjligheten till röststyrning. Med frasen "GoPro, start recording" kan du sätta igång kameran på distans. Annars går det förstås även att styra dessa funktioner i mobilappen, över wifi-koppling.

 

Titta gärna på GoPros egna genomgång av kameran som bjuder på både en genomgång av nyheterna samt filmsekvenser som får dig att längta bort.

 

Så säger experterna och konsumenterna

Oavsett forum så är det flesta användare väldigt nöjda, vilket undersökningar från tidigare år visar och i ett stort test utfört av M3 (se länk nedan) skriver man: "Det finns bra alternativ till GoPro, men Hero 6 Black kombinerar fantastiska bilder med smarta funktioner, ett enkelt användargränssnitt och en uppsjö av tillbehör för alla tänkbara användningsområden."

 

Och nu handlar det alltså om sjuan, som Fotosidan.se beskriver enligt följande.

 

"Precis som sin föregångare klarar GoPro Hero 7 Black att filma 4K video med 60 bildrutor per sekund, eller full-HD med 240 bps. Stillbilderna blir 12 megapixel stora. Den stora nyheten är en bildstabilisering som GoPro kallar Hypersmooth och uppges varai klass med att använda en gimbal."

 

Flera testpersoner samt konsumenter är framför allt imponerade av bildkvaliteten och möjligheten till livestreaming.

 

Hos Freeride.se, som tidigare testat och hyllat GoPro Hero 6 Black säger man: "Det är mycket material från cykling, löpning och annat actionfyllt som fylls av små vibrationer som ibland gör materialet olidligtatt titta på, om den nya stabiliseringsfunktionen skulle innebära att inte det mesta av detta material går i papperskorgen så är vi både imponerade och intresserade"

 

Tekniksajten Techradar.se sammanfattar det bäst:

 

"När man använder Go Pro Hero 7 Black" påminns man om varför företaget har dominerat den här marknaden. Den är dyr och inte utan brister men det bra att se att företaget uppmärksamma viktiga områden som videostabilisering. Jättebra video, jättebra bilder och - viktigast av allt - jättekul!"

 

Här är svagheterna med denna kamera

Som alltid här på Bäst i test Guiden berättar vi också om eventuella nackdelar som nämnts bland recensionerna och när det gäller GoPro Hero 7 Black är det två saker som är återkommande.

 

Ibland svarar den inte på röstkommando vilket innebär att du riskerar att missa en bra filmsekvens. Det krävs app eller programvara för att mata ut Slow-motion video.

 

Priset. En GoPro Hero 7 Black är inte gratis. å andra sidan hittar du inget liknande i actionkameraväg.

 

Så köper du kameran till bästa pris

 

Clas Ohlson säljer actionkameran för 3990 kronor när du klickar här. I priset ingår frakten.

 

Webhallen säljer också actionkameran för 3990 kronor när du klickar här! Frakten igår i priset.

 

Dustin säljer den för bara 3990 kronor när du klickar här! I priset ingår frakten.

3 990 kronor är det lägsta priset för actionkameran bland butikerna just nu!

 

Netonnet säljer kameran för bara 4190 kronor just nu. Frakten är inkluderad i priset.

 

Outnorth säljer den för 4644 kronor när du klickar här! I priset ingår frakten.

 

Proshop erbjuder kameran för bara 4690 kronor just nu. Frakten är inkluderad i priset.

 

 

 

 

 


Om Bäst i test Guiden

Nya tester och testvinnare på Bäst i test Guiden

Få kostnadsfritt en sammanställning en gång per månad! Fyll i uppgifterna nu, då missar du inget!

X

Actionkamera: Bäst i test

GoPro Hero7 Black

Bäst pris hos Clas Ohlson. Köp här!